Πολιτική

Μπακογιάννη για Γιωτόπουλο: Δεν θα ήταν ωραίο να τον συναντήσουν τα παιδιά μου στον δρόμο

Η βουλευτής της ΝΔ διαφοροποίησε τον Κώστα Καραμανλή από τον Αντώνη Σαμαρά και υποστήριξε ότι η Μαρία Καρυστιανού «δεν έχει πολιτικό λόγο»
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σκληρή κριτική προς τον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Ανδρουλάκη, σαφείς αιχμές προς τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά και έντονα προσωπική αναφορά στην αποφυλάκιση του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου έκανε η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στον ΣΚΑΪ. Η βουλευτής της ΝΔ χαρακτήρισε τον πρώην πρωθυπουργό «απίστευτα αλαζόνα», ενώ για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι «δεν έχει πείσει για τις ηγετικές του ικανότητες».

Αναφερόμενη στην αποφυλάκιση του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου, πριν από την επιστροφή του στη φυλακή, η Ντόρα Μπακογιάννη είπε ότι η πρώτη της σκέψη ήταν πως «δεν θα ήταν πολύ ωραίο να τον συναντήσουν τα παιδιά μου στον δρόμο». Όπως υπογράμμισε, πρόκειται για έναν άνθρωπο που «δεν έχει παραδεχθεί τίποτα» και «ανήκει στη σπάνια κατηγορία τρομοκρατών που επιμένουν μέχρι τέλους», προσθέτοντας ότι, σε αντίθεση με άλλες περιπτώσεις τρομοκρατών στην Ιταλία και αλλού που επέδειξαν μεταμέλεια, «στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχει επιδείξει τίποτα».

Σφοδρή επίθεση στον Τσίπρα

Ακόμη πιο αιχμηρή ήταν η τοποθέτησή της για τον Αλέξη Τσίπρα. «Έχω δει αλαζόνες – στην Ελλάδα έχουμε πει ότι τα καλάμια είναι αυτοφυή – αλλά αυτό είναι απίστευτο», είπε, σχολιάζοντας τις κινήσεις του πρώην πρωθυπουργού στον χώρο της Κεντροαριστεράς.

Η Ντόρα Μπακογιάννη υποστήριξε ότι ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να απαξιώσει πρώην συντρόφους του και στη συνέχεια να τους αξιοποιήσει πολιτικά. «Σας ξεφτιλίζω, σας υποχρεώνω να παραδώσετε τις έδρες σας και αφού σε ξεφτιλίσω θα σε κατεβάσω υποψήφιο. Είναι σοβαρά πράγματα αυτά;», διερωτήθηκε.

Παρότι αναγνώρισε ότι ο πρώην πρωθυπουργός είναι «επικοινωνιακός και χαρισματικός», υποστήριξε ότι «η καταστροφολογία δεν είναι αντιπολίτευση». Πρόσθεσε δε ότι ο ελληνικός λαός «δεν θα την ξαναπατήσει», κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα ότι επιχειρεί να μετακυλίσει τις ευθύνες της διακυβέρνησής του στους συνεργάτες του.

 

Αιχμές για Ανδρουλάκη και Καρυστιανού

Για το ΠΑΣΟΚ και τον Νίκο Ανδρουλάκη, η Ντόρα Μπακογιάννη εκτίμησε ότι η δημοσκοπική του εικόνα συνδέεται με το ζήτημα ηγεσίας. «Ο κόσμος θέλει αρχηγό. Ο Ανδρουλάκης δεν έχει πείσει για τις ηγετικές του ικανότητες, γι’ αυτό ανεβαίνει και ο Τσίπρας», ανέφερε.

Αναφερόμενη στη Μαρία Καρυστιανού, η βουλευτής της ΝΔ υποστήριξε ότι η υποχώρηση των ποσοστών της είναι «λογική», καθώς, όπως είπε, «δεν έχει πολιτικό λόγο». «Σε ανθρώπινο επίπεδο ο κόσμος τη συμπαθεί, αλλά η πολιτική είναι σκληρό και δύσκολο πράγμα», σημείωσε.

«Άλλο Καραμανλής, άλλο Σαμαράς»

Ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο δημιουργίας κόμματος από τον Αντώνη Σαμαρά, η κυρία Μπακογιάννη σημείωσε ότι μια τέτοια εξέλιξη «δεν είναι ευχάριστη για τη ΝΔ», προσθέτοντας πως «το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού». Όπως είπε, ο πρώην πρωθυπουργός θα πρέπει να σκεφτεί πολύ σοβαρά αν θα κινηθεί απέναντι «στην παράταξη που τον βοήθησε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και να γίνει πρωθυπουργός».

Παράλληλα, έσπευσε να διαχωρίσει πλήρως την περίπτωση Σαμαρά από εκείνη του Κώστα Καραμανλή. «Άλλο Καραμανλής, άλλο Σαμαράς. Ο Κώστας Καραμανλής είναι βαθιά παραταξιακός», είπε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο πρώην πρωθυπουργός μπορεί να αποστασιοποιείται από επιλογές της κυβέρνησης, αλλά δεν θα έκανε κάτι που θα έβλαπτε την παράταξη.

Η ίδια στάθηκε ιδιαίτερα και στις πρόσφατες αιχμές Σαμαρά για τα εθνικά θέματα. «Ο κ. Σαμαράς είπε πολύ βαριές κουβέντες. Πολλά μπορεί να τα δεχθεί κανείς, εκτός από την αμφισβήτηση του πατριωτισμού», ανέφερε, εκτιμώντας ότι πλέον «δεν υπάρχουν περιθώρια προσέγγισης».

«Δεν είναι δυνατόν ένας πρωθυπουργός να θέλει ψηλά τον πληθωρισμό»

Μιλώντας γενικότερα για το πολιτικό κλίμα, η Ντόρα Μπακογιάννη κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι επενδύει σε υπεραπλουστεύσεις και εύκολες υποσχέσεις. «Όλα τα έχουν πει για τον Μητσοτάκη, αλλά για βλάκα δεν τον έχουν κατηγορήσει. Είναι δυνατόν ένας πρωθυπουργός να θέλει να είναι ψηλά ο πληθωρισμός;», ανέφερε.

Παράλληλα, εξέφρασε την ενόχλησή της για τη στάση των κομμάτων απέναντι στη συνταγματική αναθεώρηση, λέγοντας ότι η άρνησή τους «αγγίζει τα όρια του παραλογισμού», καθώς γνωρίζουν ότι η επόμενη ευκαιρία θα υπάρξει σε δέκα χρόνια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σπύρος Χαλβατζής: Το τελευταίο «αντίο» στο ιστορικό στέλεχος του ΚΚΕ – Ποιοι έδωσαν το «παρών»
Στο προαύλιο του ΣΦΕΑ για το ύστατο «χαίρε» στον πρώην γραμματέα της ΚΝΕ και βουλευτή του ΚΚΕ - Κουτσούμπας, πολιτικοί και σύντροφοι στην τελετή - Με την κόκκινη σημαία και τον «Ριζοσπάστη» το φέρετρό του
Σπύρος Χαλβατζής, ΚΚΕ, πολιτική κηδεία
Το ΠΑΣΟΚ απαντά στον Μαρινάκη για το «δορυφόρος του Τσίπρα»: «Προσωπικές απόψεις οι δηλώσεις Πάνα» – «Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται»
Η Χαριλάου Τρικούπη επιστρέφει τα πυρά στον κυβερνητικό εκπρόσωπο και τον χαρακτηρίζει «λαγό» της κυβερνητικής ατζέντας για το επίδομα ανεργίας
Παύλος Μαρινάκης
Μαρινάκης: «Το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη έχει γίνει δορυφόρος του Τσίπρα» – Η δήλωση Πάνα για τις συνεργασίες που άναψε φωτιές
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «διαβάζει» τη δήλωση του βουλευτή της Χαριλάου Τρικούπη για την ΕΛΑΣ ως άνοιγμα - «Κάλυψε το υπόλοιπο 20% που τους χωρίζει»
Απόστολος Πάνας
Κουτσούμπας κατά Μητσοτάκη και Τσίπρα: «Στημένη» αντιπαράθεση, θυμίζει αγώνα του Βραδυποριακού με τον Ταλαιπωριακό
Σφοδρή κριτική από τον γγ της ΚΕ του ΚΚΕ για μισθούς, επίδομα ανεργίας και αξιολόγηση στο Δημόσιο - «Η οικονομία σας αντέχει δισεκατομμύρια για το μεγάλο κεφάλαιο»
Τσίπρας, Κουτσούμπας, Μητσοτάκης
Γκιλφόιλ για Μαζιώτη: «Ο ίδιος και οι αριστεροί τρομοκράτες σύντροφοί του, δεν έχουν θέση σε μια πολιτισμένη κοινωνία»
«Δεν θα επιστρέψουμε ποτέ στην εποχή της απόπειρας δολοφονίας, των πυροβολισμών και των βομβιστικών επιθέσεων, και δεν θα σταματήσουμε ποτέ την προσπάθεια για Δικαιοσύνη» λέει η πρέσβης την ΗΠΑ
Κίμπερλι Γκιλφόιλ 16