Πολιτική

Μπακογιάννη: Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία

Την πεποίθηση της ότι δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές και η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία εξέφρασε η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει  την πολιτική της και μάλιστα όπως ανέφερε την εφαρμόζει νωρίτερα απ’ ότι είχε υποσχεθεί προεκλογικά. “Μετά βεβαιότητας έχουμε στρατηγική και ιεράρχηση στόχων” σημείωσε η κ. Μπακογιάννη.

Για την συνάντηση Μέρκελ – Ερντογάν, η κυρία Μπακογιάννη τόνισε πως δεν είχαν μια “εύκολη συζήτηση”. Όπως υπογράμμισε “πέρα των προσπαθειών να διατηρηθεί ένα ευχάριστο κλίμα – με δώρα κλπ – επί της ουσίας δεν ήταν μια εύκολη συζήτηση. Η κα Μέρκελ απ’ ό,τι φαίνεται έδωσε στον κ. Ερντογάν πολύ συγκεκριμένα μηνύματα. Το βοηθάει στον προσφυγικό οικονομικά, πράγμα που και η Ελλάδα θυμίζω έχει ζητήσει να βοηθηθεί Τουρκία στο προσφυγικό έτσι ώστε να μειωθούν οι ροές των προσφύγων που έρχονται στην Ελλάδα και να υπάρξει έλεγχος μεγαλύτερος και αυστηρότερος”.
Επιπλέον πρόσθεσε πως “η απόφαση του νομικού συμβουλίου της Γερμανικής Βουλής είναι κόλαφος για την Τουρκία, καθώς είναι μια γνωμοδότηση που ξεκάθαρα λέει πως τα δύο μνημόνια που υπέγραψε η Τουρκία με την Λιβύη είναι παράνομα, δεν μπορούν να ισχύσουν και την ίδια ώρα που η κα Μέρκελ ήταν στον Ερντογάν βγήκε το Υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας με αυτή την ξεκάθαρη θέση. Θέση πανομοιότυπη της Ελληνικής, της Ευρωπαϊκής και των ΗΠΑ. Δηλαδή οι Διεθνείς παίκτες στηρίζουν της Ελληνικές και Κυπριακές θέσεις”.

Επιπροσθέτως ανέφερε πως “η Ελλάς δεν θα δεχθεί καμία καταπάτηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων. Ξεκάθαρα πράγματα, οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους και στην εξωτερική πολιτική όχι μόνο στις ανθρώπινες σχέσεις”.

Αναφορικά με τον σεισμό στην Τουρκία, η Ντόρα Μπακογιάννη επεσήμανε πως “αν ζητηθεί βοήθεια από την γειτονική χώρα εμείς είμαστε έτοιμοι σε ελάχιστες ώρες να βρεθούμε εκεί όπως δήλωσε και ο Πρωθυπουργός”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρία Καρυστιανού: Παραιτείται από το Δ.Σ. του συλλόγου συγγενών θυμάτων των Τεμπών – «Εν τέλει ο διχασμός επικράτησε»
Η Μαρία Καρυστιανού, με ανάρτησή της στο Facebook, γράφει μεταξύ άλλων για «άρνηση δημοσιοποίησης των οικονομικών καταστάσεων, την οποία επανειλημμένα ζητούσα»
Η Μαρία Καρυστιανού 86
ΠΑΣΟΚ: Οι αγρότες δεν άκουσαν λύσεις – Ο πρωθυπουργός παρουσίασε ένα έωλο «success story»
«Στον αγροτικό κόσμο αξίζουν αλήθεια, σεβασμό και ουσιαστικές λύσεις, η κυβέρνηση ΝΔ αποδεικνύει ότι δεν έχει κανένα όραμα για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ
ΠΑΣΟΚ
Μητσοτάκης: Βελτιώσεις σε πετρέλαιο και ρεύμα, επιτάχυνση αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ και μέτρα για όσους επηρεάστηκαν από την Ευλογιά – «Δε θα ανεχθούμε εκβιασμούς από μειοψηφίες»
«Μια κομματική μειοψηφία επιμένει σε κάποια από τα μπλόκα, εκβιάζοντας ανοιχτά την κοινωνία» τόνισε ο Πρωθυπουργός
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
48