Πολιτική

Μπακογιάννη: Θα κάνουμε αγώνα για να πειστούν οι πολίτες να εμβολιαστούν

«Θα κάνουμε αγώνα για να πείσουμε τους πολίτες να εμβολιαστούν, αλλά δεν θα τους υποχρεώσουμε, έστω κι αν πρόκειται για τη σωτηρία τους» δήλωσε χαρακτηριστικά η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η κ.Μπακογιάννη μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Mega δήλωσε ευχαριστημένη στην διαχείριση της κρίσης που έφερε η πανδημία του νέου κορονοϊού και στη χώρα μας.

«Δεν υπάρχει κανένας που να είναι ευτυχής με την σημερινή κατάσταση. Όλοι θα θέλαμε να έχουν γίνει περισσότερα και όλοι θα θέλαμε να έχουμε πάρει πίσω τις ζωές μας. Είναι αλήθεια ότι η Ελλάδα τα κατάφερε και στο πρώτο και στο δεύτερο κύμα πολύ καλύτερα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Το ελληνικό σύστημα Υγείας, χάρη στην απίστευτη προσφορά των ανθρώπων του και στις προσπάθειες της κυβέρνησης κατάφερε να μείνει όρθιο. Η Ελλάδα είναι όρθια παρά τις δυσκολίες».

Σχολιάζοντας τώρα τη συζήτηση που έχει ανοίξει γύρω από το εμβόλιο, η κ. Μπακογιάννη μεταξύ άλλων σχολίασε:

«Αν η πολιτεία μου επιτρέψει να κάνω το εμβόλιο στις 27 Δεκεμβρίου που αρχίζουν οι εμβολιασμοί σε ολόκληρη την Ευρώπη, θα το κάνω. Η έκκληση προς όλους είναι, μόλις δοθεί η δυνατότητα να εμβολιστούν για το καλό όχι μόνο το δικό σας, αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας. Στόχος μας είναι να κερδίσουμε από αυτόν τον επιστημονικό άθλο και να μην ξεχνάμε πως οι ευρωπαϊκοί λαοί είμαστε προνομιούχοι καθώς θα το έχουμε στη διάθεσή μας δωρεάν. Η μάχη τώρα είναι να φτάσει το εμβόλιο και στις φτωχές χώρες κόσμου».

Απευθυνόμενη δε σε όσους ανησυχούν να εμβολιαστούν κατά του νέου κορονοϊού, η κ. Μπακογιάννη δήλωσε.

«Είναι κατανοητό πως ένα καινούριο πράγμα προκαλεί φόβο στον κόσμο. Η πραγματικότητα όμως είναι πως το εμβόλιο έχει ελεγχθεί από πολλούς επιστήμονες και είναι ασφαλές. Θα κάνουμε αγώνα για να πείσουμε τους πολίτες να εμβολιαστούν, αλλά δεν θα τους υποχρεώσουμε, έστω κι αν πρόκειται για τη σωτηρία του» είπε χαρακτηριστικά.

Για το πόσο πιθανό είναι το ενδεχόμενο μέχρι τον Μάρτιο να πάει η Ελλάδα σε διερευνητικές επαφές με την Τουρκία, η κ. Μπακογιάννη δήλωσε αισιόδοξη σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Η Τουρκία αυτή τη στιγμή είναι πολύ πιεσμένη. Το μήνυμα της ΕΕ ήταν σαφές. Αναθεωρητικές πολιτικές το 2020 και το 2021 από την διεθνή κοινότητα δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές. Αντίθετα  πολιτικές διαλόγου που θα βασίζονται στο διεθνές δίκαιο, είναι οι μόνη διέξοδος. Η Τουρκία ξέρει ότι η δύναμη των νομικών επιχειρημάτων της δεν είναι μεγάλη. Εαν δεν τα βρούμε στις διερευνητικές πρέπει να πάμε στην Χάγη».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πυρά της αντιπολίτευσης για την ανάρτηση Μητσοτάκη και τα Τέμπη: «Δεν ντρέπεται για τις δηλώσεις Φλωρίδη»
ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Ελληνική Λύση ασκούν κριτική στον πρωθυπουργό για το εισόδημα, την ακρίβεια, τη δίκη για τη σιδηροδρομική τραγωδία και τις αναφορές στην υπόθεση των υποκλοπών
Ολομέλεια της Βουλής 6
Νίκος Ανδρουλάκης στο TikTok: Από τους καφέδες του Συνεδρίου στο «όχι» στο γιουβέτσι της μητέρας του και τη δίαιτα
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απαντά σε σύντομες ερωτήσεις νέων συνέδρων για τις προτιμήσεις, τις συνήθειες και τις πιο χαλαρές στιγμές του στο περιθώριο του 4ου Τακτικού Συνεδρίου
Νίκος Ανδρουλάκης
8
Δημήτρης Κουτσούμπας από Λιτόχωρο: «Η άρχουσα τάξη έχει χωθεί για τα καλά στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή»
Στην εκδήλωση για τα 80 χρόνια από την ίδρυση του ΔΣΕ, ο γγ του ΚΚΕ συνέδεσε την ιστορική μνήμη με τη σημερινή συγκυρία, κατηγορώντας κυβέρνηση και ευρωατλαντικά κόμματα για εμπλοκή στους πολεμικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και Ισραήλ
Δημήτρης Κουτσούμπας
Παύλος Πολάκης για Νικόλα Φαραντούρη στο συνέδριο ΠΑΣΟΚ: «Είναι φελλός, μικρός ήταν στη ΔΑΠ»
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την παρουσία του ευρωβουλευτή στο 4ο συνέδριο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υποστήριξε ότι έχει μετανιώσει που δεν τον είχε «ξεφτιλίσει» νωρίτερα
Φαραντούρης και Τσουκαλάς 13
Beef Σδούκου – Αποστολάκη για τους «πελάτες της Δεξιάς»: «Κατάντημα», «Κοινωνικά απομονωμένη η κυβέρνηση»
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κάνει λόγο για τοποθετήσεις που «θύμισαν εποχές των “γερμανοτσολιάδων”», με τη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ απαντά ότι το Μαξίμου επιχειρεί, μέσω διαστρέβλωσης, να αλλάξει την ατζέντα
Σδούκου και Αποστολάκη 5