Πολιτική

Μπακογιάννης: Θα µε δείτε και δήµαρχο ακτιβιστή

Το πρόγραμμα του ανέλυσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης σε συνέντευξή του, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στις προτεραιότητές του όταν εκλεγεί.

Ο Κώστας Μπακογιάννης μίλησε για όλα τονίζοντας ότι από την πρώτη µέρα θα διεκδικήσει τη διαχείριση για όλους τους δρόµους, τα πεζοδρόµια, τις νησίδες, τις διαβάσεις, τις αποχετεύσεις και τα πάρκα, που βρίσκονται εντός των ορίων του δήµου όπως και το Πεδίον του Άρεως από την Περιφέρεια, µε όλα τα αντίστοιχα κονδύλια για τη συντήρησή του.

«Θα µε δείτε και δήµαρχο ακτιβιστή. Ποτέ, όµως, παρατηρητή και απλώς καταγγέλλοντα», αναφέρει σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Βραδυνή της Κυριακής». «Επιµένουµε στην είσπραξη του ΕΝΦΙΑ από τους δήµους και στην άµεση κατάργηση της εταιρίας “Ανάπλαση Α.Ε.”», διευκρινίζει.

Όσο για το τι πρόκειται να παραλάβει, ο κ. Μπακογιάννης επισηµαίνει: «Δεν συνηθίζω να διεκδικώ ένα αξίωμα κάνοντας αντιπολίτευση σε διοικήσεις απερχόμενες ή διοικήσεις πολύ παλαιότερων ετών. Εµείς κοιτάµε όλα όσα αφήνει πίσω του κάποιος. Τα θετικά τα εξελίσσουµε, τα αρνητικά τα ανατρέπουµε. Αυτά που δεν ασχολήθηκε, ενώ θα έπρεπε, αποτελούν για εµάς προτεραιότητα».

Για την καθαριότητα, αναφέρει ότι οι προτάσεις του συνδυασμού «Αθήνα Ψηλά» «έρχονται να ανατρέψουν μια κατάσταση 40 ετών». Επίσης, τονίζει την ανάγκη λειτουργίας Ενιαίου Κέντρου Ασφαλείας «για να μπορεί η Ελληνική Αστυνομία να συλλέγει και να ανταλλάσσει πληροφορίες με το δήμο Αθηναίων, όλους τους συναρμόδιους φορείς ασφαλείας, όπως το Λιμενικό, το ΕΚΑΒ, και όλα τα εμπλεκόμενα υπουργεία». Θέτει ως προτεραιότητα την αναβάθμιση της Δημοτικής Αστυνομίας σε αρμοδιότητες και υλικοτεχνικό εξοπλισμό, όπως και τον εκσυγχρονισμό των Τοπικών Συμβουλίων Πρόληψης της Εγκληματικότητας. «Στην ίδια κατεύθυνση, απαιτούμε τόσο την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για το ακαδημαϊκό άσυλο όσο και του νομικού πλαισίου για τις πορείες και τις διαδηλώσεις στο κέντρο της πόλης. Για αξιοποίηση, εφόσον χρειαστεί, και των ιδιωτικών εταιριών φύλαξης σε κοινόχρηστους χώρους. Είναι κάτι που ήδη εφαρμόζεται σήμερα με επιτυχία στο Πεδίον του Άρεως», αναφέρει.

Ο κ. Μπακογιάννης σημειώνει ότι δεν πιστεύει ότι η αναµέτρηση για τον δήµο Αθηναίων έχει κριθεί και επισημαίνει ότι εάν πίστευε κάτι τέτοιο, θα προσέβαλε τους ίδιους τους Αθηναίους.

Τέλος, σχετικά µε το πρόγραµµα του συνδυασμού «Αθήνα Ψηλά», τονίζει ότι «καθετί που προτείνεται είναι καθολικά υλοποιήσιμο», αλλά και ότι «µία τετραετία δεν αρκεί» και για αυτόν τον λόγο, το πρόγραμμα έχει ορίζοντα οκταετίας, «µε δημοσιευμένα και αναλυτικά βήµατα υλοποίησης».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Ανδρουλάκης: Αν ο λαός βγάλει το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα θα έχουμε πολιτική αλλαγή
«Η χώρα θέλει πρωθυπουργό αξιόπιστο, που σέβεται τον κόπο του λαού, που δεν εμποδίζει τη δικαιοσύνη και που δεν είναι συνεχώς φορτωμένος με σκάνδαλα ανθρώπων του στενού του περιβάλλοντος»
Ο Νίκος Ανδρουλάκης 4
ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ προτείνουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη για μάρτυρα στην εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ - «Γιατί δεν ζητούν να έρθουν και οι υπόλοιποι πρωθυπουργοί;» απαντά ο Παύλος Μαρινάκης
Μετά τις λίστες που κατέθεσαν αρχικά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε γνωστό ότι θα καταθέσει και συμπληρωματικό κατάλογο μαρτύρων καθώς εντόπισε στην λίστα του παραλείψεις σημαντικών μαρτύρων
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή 4
Σύγκρουση Φλωρίδη – Γιαννούλη στη Βουλή: «Στον ΣΥΡΙΖΑ έχετε λατρεία προς δολοφόνους και εγκληματίες»
Αφορμή στάθηκε η ανακοίνωση του Γιώργου Φλωρίδη ότι θα επιφέρει νομοτεχνική βελτίωση στην διάταξη, με βάση την οποία απαγορεύεται υπό όρους και προϋποθέσεις η πρόσβαση κατηγορούμενων στη ποινική δικογραφία
Ο Γιώργος Φλωρίδης 2
Άδωνις Γεωργιάδης: Έξαλλος με στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που είπε ότι το 70% μισεί τη ΝΔ – «Το “σας μισώ” σημαίνει εμφύλιος, πολιτική καταστροφή»
«Ο κ. Μαργαρίτης είπε πως μπορεί η ΝΔ να παίρνει 30% στις δημοσκοπήσεις αλλά το υπόλοιπο 70% την μισεί! Όταν λες για κάποιον ότι τον μισείς, δεν είναι πολιτικός αντίπαλος, είναι εχθρός σου»
Ο Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή
19