Σάββατο, 13 Απρ.
26oC Αθήνα

Μπάμπης Παπαδημητρίου: «Άναψε φωτιές» στην κυβέρνηση για το νερό!

Μπάμπης Παπαδημητρίου

Η τοποθέτηση για το νερό που είναι “δυστυχώς απαράδεκτα φθηνό”, η… πυροσβεστική διευκρίνιση και ο Μπάμπης Παπαδημητρίου που έρχεται στο επίκεντρο.

Νέες φωτιές άναψε στην κυβέρνηση ο βουλευτής της ΝΔ, Μπάμπης Παπαδημητρίου, με την τοποθέτηση που έκανε στην Υποεπιτροπή Υδάτινων Πόρων της Βουλής και το συμπέρασμά του ότι «Το νερό είναι, δυστυχώς, απαράδεκτα φθηνό…».

Ο βουλευτής της ΝΔ Μπάμπης Παπαδημητρίου μιλώντας για την τιμολογιακή πολιτική ανέφερε ότι «έχω υπόψη μου έναν δήμο, όχι μακριά από την Αθήνα που είναι αποτέλεσμα τριών δήμων, ο οποίος για παράδειγμα, έχει 77 διαφορετικές τιμές, για το ίδιο προϊόν, για το νερό.

Οι δήμοι ακόμη δεν κατόρθωσαν να βρουν μια πολιτική στο βασικό θέμα που είναι η τιμολόγηση».

Για να προσθέσει: «Το νερό είναι, δυστυχώς, απαράδεκτα φθηνό, η σπατάλη του είναι εξωφρενική, η δε επεξεργασία του είναι σχεδόν σπάνια ακόμη και σε μικρές πόλεις, όπου εκεί θα έπρεπε να είναι πολύ πιο προσεκτικά τα πράγματα.

Άρα θα ήταν καλό για την Επιτροπή να δώσει λίγο περισσότερο βάρος στο θέμα της διαχείρισης των υδάτινων πόρων, όταν πρόκειται για τις χρήσεις, οι οποίες είναι πολύ κοντά στην καθημερινότητα του ανθρώπου, πέραν των αγροτικών και των άλλων χρησιμοτήτων», κατέληξε ο Μπάμπης Παπαδημητρίου.

Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου και οι… διευκρινίσεις

Με «πυροσβεστική» της διευκρίνηση, η πρόεδρος της Επιτροπής και βουλευτής της ΝΔ, Διονυσία Αυγερινοπούλου, ζήτησε από κάποιες διευκρινήσεις από τον κ. Παπαδημητρίου λέγοντάς του: «Θα ήθελα κάποιες περαιτέρω λεπτομέρειες σε σχέση με το τι εννοούσατε όταν αναφέρατε την τιμολόγηση του νερού. Θέλετε να συζητήσουμε το θέμα της τιμολόγησης του νερού; Πώς ακριβώς το εννοείτε για να το καταγράψω σωστά».

Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου της απάντησε: «Ο τρόπος με τον οποίο γίνεται αυτή τη στιγμή η παροχή του ύδατος, γίνεται σε τιμές που δεν προωθούν την ορθολογική και σωστή χρήση του ύδατος. Αυτό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα γιατί δεν έχει εξηγηθεί με ποιο τρόπο πρέπει να γίνεται αυτό και γιατί οι δήμοι δεν έχουν, ίσως, τους πόρους. Νομίζω ότι πρέπει να πάρουμε την πρωτοβουλία να εξηγήσουμε γιατί πρέπει το νερό να έχει τη σωστή τιμή…».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις