Πολιτική

Μπάμπης Παπαδημητρίου για το νερό: “Να σοβαρευτούμε! Είναι πολιτική σπέκουλα”!

Μερική... οπισθοχώρηση επιχείρησε ο Μπάμπης Παπαδημητρίου μετά την θύελλα για την τοποθέτησή του για το "απαράδεκτα φθηνό νερό". Ξεκαθάρισε μεν πως δεν υπάρχει ούτε θέμα ιδιωτικοποίησης του νερού στην Ελλάδα, ούτε ζήτημα αύξησης της τιμής. Επέμεινε όμως και στον αρχικό του ισχυρισμό, λέγοντας πως λόγω της σπατάλης, η τιμολόγηση θα έπρεπε να λειτουργεί ως φόβητρο. Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για την ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μετά τον σάλο από την δήλωσή του για το “απαράδεκτα φθηνό νερό“, ο βουλευτής της ΝΔ, Μπάμπης Παπαδημητρίου, πήρε επίσημα θέση!

Να θυμίσουμε πως μιλώντας σε Υποεπιτροπή της Βουλής για τους υδάτινους πόρους και ξεκινώντας την τοποθέτησή του, τόνισε πως το νερό είναι «δυστυχώς απαράδεκτα φθηνό». Συνέδεσε αυτή την τοποθέτηση με το ζήτημα της αλόγιστης σπατάλης του νερού, υποννοώντας ουσιαστικά πως αν ήταν… ακριβότερο, η σπατάλη θα μειωνόταν.

[read4more]

Πιο συγκεκριμένα, ο βουλευτής της ΝΔ τόνισε: «Οι Δήμοι ακόμη δεν κατόρθωσαν να βρουν μια πολιτική στο βασικό θέμα που είναι η τιμολόγηση. Το νερό είναι, δυστυχώς, απαράδεκτα φθηνό, η σπατάλη του είναι εξωφρενική. Η δε επεξεργασία του είναι σχεδόν σπάνια ακόμη και σε μικρές πόλεις, όπου εκεί θα έπρεπε να είναι πολύ πιο προσεκτικά τα πράγματα».

Λίγο αργότερα και μετά τον σάλο, η κυβέρνηση πήρε… αποστάσεις από την δήλωσή του, ξεκαθαρίζοντας πως δεν υπάρχει θέμα αύξησης της τιμής του νερού, ενώ και ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε μια πολεμική ανακοίνωση.

Έτσι, ο Μπάμπης Παπαδημητρίου μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1 και τόνισε ξεκινώντας την τοποθέτησή του: “Νομίζω ότι υπάρχει μια πενία στην αντιπολίτευση και στα επιχειρήματα που αναζητούν“.

Και συνέχισε:”Είπα αυτό σε ένα ενδιαφέρον περιβάλλον συζήτησης… Είναι κακό να παίρνουμε ένα κομματάκι. Είναι προφανές ότι δεν υπάρχει θέμα αύξησης των τιμών. Όμως υπάρχει ένα τεράστιο θέμα σπατάλης“.

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου για το “τι νόημα είχε τότε η τοποθέτηση”, ο “γαλάζιος” βουλευτής απάντησε:

“Ότι όταν δεν υπάρχει καλή ποιότητα νερού, όταν οι δήμοι δεν φροντίζουν ώστε οι δημότες να προσέχουν να μη σπαταλούν και αφήνουν να τρέχει το νερό, εκεί υπάρχει ένα θέμα καλής τιμολόγησης. Σε αυτές τις περιπτώσεις η τιμή είναι ένα φόβητρο και πρέπει να λειτουργήσει ως τέτοιο!

Στην Επιτροπή κατάλαβαν όλοι ποια είναι η συζήτηση. Κατά τα άλλα είναι πολιτική σπέκουλα…”.

Μπάμπης Παπαδημητρίου: “Κανένα θέμα αύξησης της τιμής” και επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

Στην συνέχεια ο δημοσιογράφος ρώτησε τον συνάδελφό του και πλέον βουλευτή: “Είστε υπέρ της αύξησης της τιμής του νερού; Θεωρείτε ότι είναι απαράδεκτα χαμηλή; Είναι αυτό προαναγγελία ιδιωτικοποίησης του νερού στην Ελλάδα”;

Για να απαντήσει ο Μπάμπης Παπαδημητρίου: “Πρώτον δεν είμαι αρμόδιος για να αναγγείλω κάτι τέτοιο. Αλλά από ό, τι γνωρίζω και γνωρίζω πολλά δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Θέμα σπατάλης όμως υπάρχει. Σε αυτό αναφερόμουν και εκεί πιστεύω ότι πρέπει να υπάρξουν αλλαγές. Το νερό είναι πολύτιμο και δεν πρέπει να το σπαταλάμε.

Θα ευχόμουν οι συνάδελφοί μου να ενδιαφέρονταν περισσότερο για τα της επιτροπής… Και πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε αυτό, ότι έχουμε πολύ κακή διαχείριση των υδάτινων πόρων. Δεν χρειάζεται πολιτική σπέκουλα σε αυτά τα θέματα”.

Ξεκαθαρίζοντας, τέλος, πως δεν είναι “λαγός” μιας ενδεχόμενης απόφασης για αύξηση της τιμής του νερού, ο Μπάμπης Παπαδημητρίου τόνισε: “Δεν είμαι λαγός και δεν χρειάζεται αυτή η συζήτηση. Να σοβαρευτούμε κιόλας”…

Δείτε όσα είπε ο Μπάμπης Παπαδημητρίου

Με πληροφορίες από: Ant1.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αλέξης Τσίπρας: 13η σύνταξη από τη φορολόγηση του μεγάλου πλούτου – «Αντίπαλος ο Μητσοτάκης»
Ο πρώην πρωθυπουργός συνέδεσε την επαναφορά της 13ης σύνταξης με έσοδα δύο δισ. ευρώ από τη φορολόγηση του μεγάλου πλούτου και όρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως βασικό πολιτικό αντίπαλο
(ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛ.Α.Σ. 8
ΚΚΕ κατά Μαρινάκη και Κυρανάκη: «Η θεωρία των δύο άκρων είναι κεντρική κυβερνητική γραμμή»
Ο Περισσός κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αποσυνδέει τη ναζιστική ιδεολογία από τα εγκλήματα της οργάνωσης - Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου για τις ποινικές καταδίκες
Κυρανάκης, ΚΚΕ, Μαρινάκης
Κυβερνητικές πηγές κατά ΠΑΣΟΚ: «Ας σταματήσουν να αναζητούν δήθεν “κρυφές ατζέντες” και ας απαντήσουν για τη δική τους»
Η νέα απάντηση της Χαριλάου Τρικούπη στις κυβερνητικές πηγές, με αιχμές για τον εκλογικό πήχη του 25% και τις δηλώσεις Καράογλου - «Ας πείσουν πρώτα τους βουλευτές τους»
Μέγαρο Μαξίμου
Καράογλου: Η ΝΔ να απευθυνθεί σε Ελληνική Λύση, Νίκη, Λατινοπούλου, Σαμαρά και Καρυστιανού αν δεν πετύχει αυτοδυναμία – ΠΑΣΟΚ: «Αποκαλύφθηκε η κρυφή ατζέντα Μητσοτάκη»
Ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης εισηγείται άνοιγμα σε κόμματα στα δεξιά της παράταξης, με τη Χαριλάου Τρικούπη να κάνει λόγο για σχέδιο συγκυβέρνησης με την Ακροδεξιά
Θεόδωρος Καράογλου, ΝΔ
ΠΑΣΟΚ κατά Τσίπρα: «Τον ακούγαμε και ήταν σαν να ακούμε τον Μητσοτάκη» – Βολές για «νεοφιλελεύθερη μετάλλαξη»
Σφοδρή επίθεση της Χαριλάου Τρικούπη στον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΕΛΑΣ για τη 13η σύνταξη και τις οικονομικές του θέσεις - «Έταξε τα πάντα στους πάντες για να κάνει τα ακριβώς ανάποδα»
ΠΑΣΟΚ, Γραφεία Χαριλάου Τρικούπη