Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Μπαράκ Ομπάμα: Έγραψε μόνος του την ομιλία για το “Σταύρος Νιάρχος”

Μπαράκ Ομπάμα: Έγραψε μόνος του την ομιλία για το “Σταύρος Νιάρχος”

Τεράστια σημασία φαίνεται ότι δίνει ο Μπαράκ Ομπάμα στην ομιλία που πρόκειται να εκφωνήσει σήμερα (16.11.2016) στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Άλλωστε, ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε σε αυτή κατά την αντιφώνησή του κατά τη διάρκεια του δείπνου που παρέθεσε προς τιμήν του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο Αμερικανός πρόεδρος επεσήμανε ότι θα μιλήσει για τις αξίες και τα ιδεώδη που συνδέουν ΗΠΑ και Ελλάδα κατά την ομιλία του, την οποία θα εκφωνήσει στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και όχι στην Πνύκα όπως ήθελε, πριν αναχωρήσει για τον επόμενο σταθμό της τελευταίας του ευρωπαϊκής περιοδείας, το Βερολίνο.

Και είναι τέτοια η βαρύτητα που δίνει στα όσα θα πει που έχει γράψει μόνος του την ομιλία του. Το αποκάλυψε, σύμφωνα με το vima.gr, η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτόρια Νούλαντ στον Έλληνα υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο κατά το επίσημο δείπνο στο προεδρικό Μέγαρο.

Όπως είπε η Αμερικανίδα διπλωμάτις, ο Μπαράκ Ομπάμα έχει γράψει μόνος του και χωρίς τη βοήθεια λογογράφων την ομιλία που θα εκφωνήσει στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Και εκτίμησε πως θα είναι… τέλεια και πως για να μπορέσει ο απερχόμενος Αμερικανός πρόεδρος να συμπεριλάβει και να περάσει τα μηνύματα που έστειλε, έγραφε κι έσβηνε εδώ και εβδομάδες! «Θα είναι μια ιστορική ομιλία», είπε.

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ μάλιστα, η ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα θα είναι ανάλογη με εκείνη του Τζον Κένεντι στο Βερολίνο στις 26 Ιουνίου του 1963 όταν είπε την –ιστορική φράση πια- «είμαι ένας Βερολινέζος (Ich bin ein Berliner)».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε