Πολιτική

“Μπαράζ” επαφών του Κοτζιά στο περιθώριο της συνάντησης του ΟΗΕ

Με παρουσία υψηλού επιπέδου στην εκδήλωση για τα ναρκωτικά (Παγκόσμιο προσκλητήριο δράσης για το παγκόσμιο πρόβλημα των ναρκωτικών) που συγκλήθηκε στα Ηνωμένα Έθνη με πρωτοβουλία του Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ξεκίνησε σήμερα το πρόγραμμα του, στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στο περιθώριο της συνάντησης ο κ. Κοτζιάς είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους ομολόγους του της Σερβίας και της Πορτογαλίας. Ακολούθησε συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών τη Αργεντινής, με τον οποία είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν θέμματα διμερούς ενδιαφέροντος.

Αυτή τη στιγμή συμμετέχει στην Σύνοδος Κορυφής για την Ειρήνη – Νέλσον Μαντέλα, μια εκδήλωση που συγκεντρώνει φέτος το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των συμμετεχόντων στη Γενική Συνέλευση.

Θα ακολουθήσουν συναντήσεις με τους ομολόγους του της Ινδονησίας Retno Marsudi (με τον οποία υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης για απαλλαγή θεωρήσεων σε διπλωματικά διαβατήρια), Περού Nestor Popolizio και Αζερμπαιτζάν ElmarMammadyarov. Αργότερα το απόγευμα θα συμμετάσχει στην καθιερωμένη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΕΛΑΣ: Ο Αλέξης Δέδες ο πρώτος υποψήφιος βουλευτής του κόμματος – Από τα διοικητικά της ΑΕΚ στην πολιτική σκηνή
Σύμφωνα με το αθλητικό ρεπορτάζ, αποχωρεί από την «Ένωση» και ετοιμάζεται να κατέβει στις επόμενες εθνικές εκλογές με την Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη του Αλέξη Τσίπρα
O Αλέξης Δέδες / ΑΠΕ 69