Πολιτική

«Μπαρούτι» στη Βουλή με την Κωνσταντοπούλου που έκανε εμβόλιμα παρέμβαση στα αγγλικά – Έξαλλος ο Τασούλας

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μπάχαλο… θέλησε να κάνει η Ζωή Κωνσταντοπούλου και την διεθνή επιστημονική εκδήλωση  που οργάνωσε η Προεδρία της Δημοκρατίας και η Βουλή των Ελλήνων με θέμα  «Ενδυναμώνοντας τη Δημοκρατία. 50 χρόνια από την ελληνική επαναεπικύρωση της ΕΣΔΑ και 75 χρόνια από την ίδρυση του Συμβουλίου της Ευρώπης».

Κατά την λήξη της επιστημονικής ημερίδας στη Βουλή κι ενώ γίνονταν οι ανακοινώσεις με τα Συμπεράσματα της Ημερίδας από τον Αντιπρόεδρο του Συμβουλίου Επικρατείας   Κωνσταντίνο Κουσούλη,  η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου εισήλθε στην Αίθουσα της Γερουσίας και ζήτησε να κάνει εκτός προγράμματος εμβόλιμα μια παρέμβαση.

Ο κ. Κουσούλης προσπάθησε να της εξηγήσει πως υπάρχει συγκεκριμένο πρόγραμμα, στο οποίο δεν περιλαμβάνεται και δεν μπορεί να κάνει παρέμβαση.

Κάτι που δεν άρεσε καθόλου στην κυρία Κωνσταντοπούλου, η οποία μάλιστα θέλοντας να περάσει και μια εικόνα προς τους ξένους συνέδρους ότι την λογοκρίνουν, άρχισε να μεταφράζει στα αγγλικά τα όσα προηγουμένως έλεγε, διεκδικώντας να της δοθεί ο λόγος.

Στις αναφορές της περί λογοκρισίας και δημοκρατίας, ο Αντιπρόεδρος του ΣτΕ της ανταπάντησε ότι «και στην δημοκρατία υπάρχουν κανόνες που πρέπει να γίνονται σεβαστοί».

Στο σημείο εκείνο, παρέμβαση έκανε και ο παριστάμενος  Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας μιλώντας για «παρωδία», προσπάθεια της κυρίας Κωνσταντοπούλου να διαλύσει την επιστημονική εκδήλωση, «να ντροπιάσει την χώρα μας», ζητώντας από  τον κ. Κουσούλη να κλείσει πρόωρα την συνεδρίαση.

Θύμα  της συμπεριφοράς αυτής της κυρία Κωνσταντοπούλου ήταν η Γενική Γραμματέας ΕΔΔΑ Μαριαλένα Τσίρλη, η οποία δεν μπόρεσε να  κάνει την δική της τοποθέτηση επί των Συμπερασμάτων της επιστημονικής εκδήλωσης και θα τα καταθέσει για τα Πρακτικά που θα εκδοθούν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Δένδιας: Αλλάζουν όλα στην Άμυνα για μια χώρα ισχυρή και ανθεκτική
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μίλησε για την απειλή του casus belli, την ανάγκη αμυντικής καινοτομίας, τη συνεργασία με την ελληνική βιομηχανία και τη μετάβαση από την αγορά προϊόντων στις λύσεις επιχειρησιακών προβλημάτων
Νίκος Δένδιας
Τα πρόσωπα της «σκιώδους κυβέρνησης» του Αλέξη Τσίπρα – Οι έμπειροι, οι νέοι και ο TikToker αγροτοσυνδικαλιστής
Το επιτελείο πλαισιώνουν πανεπιστημιακοί, πρώην ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί, στελέχη της δημόσιας διοίκησης, επιστήμονες με διεθνή παρουσία και εκπρόσωποι της πραγματικής οικονομίας
Αλέξης Τσίπρας 14
Παππάς προς Φάμελλο: «Δεν ζήτησε κανείς εντολή για να κρυφτεί το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ»
Ο βουλευτής του κόμματος ζητεί επαναξιολόγηση της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής και σαφή οδικό χάρτη για την επόμενη ημέρα, θέτοντας ερωτήματα για τις αρμοδιότητες της ηγεσίας
Νίκος Παππάς και Σωκράτης Φάμελλος