Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

“Μπαρούτι” η… Yeni Safak! «Κάποιοι θέλουν ένταση στο Αιγαίο και βάζουν την Ελλάδα να προκαλεί»!

Yeni Safak Ηνίοχος
Φωτογραφία Eurokinissi

Οι Τούρκοι δεν έχουν πάρει με… καλό “μάτι” την πολυεθνική άσκηση “Ηνίοχος 2018”, στην οποία συμμετέχει και στην Ελλάδα. Φαίνεται από ένα νέο δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής (ακραίας) εφημερίδας Yeni Safak.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, η τουρκική εφημερίδα θεωρεί την Ελλάδα… “πιόνι”. Όπως χαρακτηριστικά γράφει η Yeni Safak, πίσω από την «επιθετική στάση της Ελλάδας στο Αιγαίο» υπάρχουν άλλες χώρες.

Τις οποίες και κατονομάζει. Είναι οι χώρες που συμμετέχουν στη στρατιωτική άσκηση «Ηνίοχος 2018». Και αυτές είναι οι ΗΠΑ, η Βρετανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Ιταλία και το Ισραήλ.

Η εφημερίδα κάνει λόγο για «νέα στρατηγική» των κρατών αυτών. Στόχος τους είναι η κλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο, υποστηρίζει η Yeni Safak. Και μάλιστα, σημειώνει, την ώρα που η Τουρκία… «καταπολεμά με επιτυχία τρομοκρατικές δυνάμεις στο Αφρίν».

Yeni Safak: Παραβιάζουν τα χωρικά ύδατα της Τουρκίας

Η εφημερίδα προχωρά ακόμη πιο… πέρα. Και πιο προκλητικά. Κάνει λόγο για «συχνές παραβιάσεις των χωρικών υδάτων της Τουρκίας και για ενοχλήσεις τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών από την Αθήνα».

Ισχυρίζεται δε, ότι η Ελλάδα αυξάνει τον αριθμό των οπλικών συστημάτων Joint Standoff Weapons (J-SOWs), τα οποία της… έδωσαν οι ΗΠΑ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις