Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Μπάχαλο στην ψηφοφορία για την επίμαχη τροπολογία

Μπάχαλο στην ψηφοφορία για την επίμαχη τροπολογία

Ατελείωτα τα παρατράγουδα με τη συνεδρίαση της Ολομέλειας που ψηφίσθηκε η επίμαχη τροπολογία και το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό. Το αποτέλεσμα που εκφώνησε ο προεδρεύων και Αντιπρόεδρος της Βουλής Σπύρος Λυκούδης τελικά αποδείχθηκε ότι δεν ήταν το ακριβές.

Σύμφωνα με τις διευκρινήσεις που δόθηκαν τα επίσημα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Ψήφισαν 255 βουλευτές και όχι 256 που αρχικά αναφέρθηκε. Η επίμαχη βουλευτική τροπολογία που αφορά τα τελωνειακά πρόστιμα λαθρεμπορίας ψηφίσθηκε από 149 βουλευτές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έναντι 106 «κατά» από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης που καταψήφισαν.

Το νομοσχέδιο επί της αρχής έλαβε 151 θετικές ψήφους από ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και Ποτάμι έναντι 88 «κατά» από ΝΔ –ΚΚΕ και ΕΚ ενώ 16 βουλευτές ψήφισαν «παρών» από τις κοινοβουλευτικές ομάδες της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και της ΧΑ.

Σύμφωνα με τη λίστα των απόντων βουλευτών από την ονομαστική ψηφοφορία φαίνεται ότι απουσίασαν: Από τον ΣΥΡΙΖΑ οι: Θεόδωρος Παραστατίδης, Γιάννης Θεοφύλακτος, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ (οι οποίοι δήλωσαν με επιστολή τους ότι εάν ήταν παρόντες θα ψήφισαν όπως και οι υπόλοιποι βουλευτές του κόμματός τους) και η Ευαγγελία Καρακώστα (η οποία έγινε γνωστό ότι ενώ ήταν παρούσα στην αρχή της συνεδρίασης ένοιωσε αδιαθεσία και αναγκάστηκε να φύγει και να μην ψηφίσει).

Από τη ΝΔ απουσίασαν οι: Σάββας Αναστασιάδης, Απόστολος Βεσυρόπουλος, Σταύρος Καλαφάτης, Θεόδωρος Καράογλου, Γιώργος Καρασμάνης, Γιώργος Κασαπίδης, Βαγγέλης Μεϊμαρακης, Ντόρα Μπακογιάννη, Χρήστος Σταϊκούρας (οι οποίοι όμως είχαν στείλει επιστολή πρόθεσης ψήφου) και οι Κωνσταντίνος Καραμανλής, Αντώνης Σαμαράς, Κώστας Γκιουλέκας, Κωνσταντίνος Κοντογεώργιος, Κώστας Κουκοδήμος, Κώστας Τζαβάρας (οι οποίοι απουσίασαν αλλά και δεν έστειλαν ούτε επιστολή προθέσεως ψήφου).

Από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη απουσίασαν οι: Φώφη Γεννηματά, Ιλχάν Αχμέτ, Χαρά Κεφαλίδου, Δημήτρης Κρεμαστινός, Κώστας Μπαργιώτας και Μιχάλης Τζελέπης. Όλοι οι βουλευτές πλην της επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης δήλωσαν πάντως με επιστολή πρόθεσης ψήφου ότι εάν ήταν παρόντες θα ψήφιζαν όπως και η κοινοβουλευτική τους ομάδα.

Από το ΚΚΕ απουσίασαν ο γενικός γραμματέας Δημήτρης Κουτσούμπας και οι βουλευτές Διαμάντω Μανωλάκου, Νίκος Μωραΐτης, Θανάσης Παφίλης, Κώστας Στεργίου, Μανώλης Συντυχάκης και Σταύρος Τάσσος που κανείς δεν έστειλε επιστολή πρόθεσης ψήφου.

Από την κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού απουσίασαν από την ψηφοφορία ο επικεφαλής του Σταύρος Θεοδωράκης και οι βουλευτές Σπύρος Δανέλλης, Γιώργος Μαυρωτάς και ο Γρηγόρης Ψαριανός που και αυτοί κανείς τους δεν απέστειλε επιστολή πρόθεσης ψήφου.

Από την Ένωσης Κεντρώων απουσίασαν οι: Γιώργος Κατσιανιώτης και Αριστείδης Φωκάς με τον πρώτο να αποστέλλει επιστολή πρόθεσης ψήφου και τον δεύτερο όχι.

Από τους Ανεξάρτητους βουλευτές απουσίασαν από την ψηφοφορία οι: Νίκος Νικολόπουλος, Κατερίνα Μάρκου και Δημήτρης Κουκούτσης, χωρίς να αποστείλει κανείς τους επιστολή πρόθεσης ψήφου.

Τέλος από τη ΧΑ απουσίασε ο γραμματέας της Νίκος Μιχαλολιάκος και οι βουλευτές της Γιάννης Λαγός, Ηλίας Παναγιώταρος και Χρήστος Παππάς, με τους δύο τελευταίους μόνο να έχουν αποστείλει σχετικές επιστολές πρόθεσης ψήφου εάν ήταν παρόντες στην ψηφοφορία.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε