Κυριακή, 5 Μαΐ
21oC Αθήνα

“Μπηχτή” Τσίπρα σε Βενιζέλο: “Πουλάμε τα πανάκριβα πολιτικά αυτοκίνητα” (ΒΙΝΤΕΟ)

ΦΩΤΟ - EUROKINISSI
ΦΩΤΟ - EUROKINISSI

“Πωλητήριο” στο ένα από τα τρία κυβερνητικά αεροσκάφη προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, ενώ ακόμη αναφέρθηκε και στην πώληση πανάκριβων αυτοκινήτων με τα οποία μετακινούνταν πολιτικοί.

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ανέβηκε στο βήμα της Βουλής με 43 λεπτά καθυστέρηση, για την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του, προανήγγειλε την πώληση τόσο του ενός εκ των τριών κυβερνητικών αεροσκαφών, όσο και την πώληση κυβερνητικών αυτοκινήτων, που όπως είπε χαρακτηριστικά “κοστίζουν προκλητικά ποσά άνω των 700.000 ευρώ”…

“Καρφί” στον Βενιζέλο

Η συγκεκριμένη αναφορά καθόλου τυχαία δεν φάνηκε να ήταν και ερμηνεύτηκε ως ξεκάθαρο υπονοούμενο προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, αφού για τις μετακινήσεις του χρησιμοποιούνταν ένα υπερπολυτελές αυτοκίνητο που κοστίζει περισσότερο από 700.000 ευρώ!

Συγκεκριμένο ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε: “Άμεσα αποσυμφρορούμε την δημόσια διοίκηση από τις στρατιές συμβούλων και μετακλητών υπαλλήλων των υπουργών. Καταργούμε σπατάλες προκλητικές. Μειώνουμε σχεδόν κατά το ήμισυ τον στόλο των 700 περίπου αυτοκινήτων στα υπουργεία. Δίνουμε εντολή να πουληθούν κυβερνητικά αυτοκίνητα που κοστίζουν προκλητικά ποσά άνω των 700.000 ευρώ, την στιγμή που ο μέσος Έλληνας πολίτης υποφέρει”, μία δήλωση που έγινε αποδεκτή με χειροκρροτήματα από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Για να συνεχίσει ο πρωθυπουργός: “Δίνουμε εντολή να πουληθεί αρχικά το ένα από τα τρία κυβερνητικά αεροσκάφη, γιατί το παράδειγμα του λιτού βίου πρέπει να ξεκινήσει από μας. Από την ίδια την κυβέρνηση”.

Ακόμη ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι θα προτείνει την κατάργηση το προνόμιο του βουλευτικού αυτοκινήτου, “διότι δεν πιστεύω ότι οι βουλευτές μας στερούνται της οικονομικής δυνατότητας να μετακινούνται με τα δικά τους έξοδα”.

Δείτε το βίντεο:

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε