Τετάρτη, 8 Μαΐ
25oC Αθήνα

Μπομπ Μενέντεζ: Η Τουρκία είναι η μεγαλύτερη απειλή για την Ανατολική Μεσόγειο

Μπομπ Μενέντεζ: Η Τουρκία είναι η μεγαλύτερη απειλή για την Ανατολική Μεσόγειο

Την κατηγορηματική θέση του, ότι η συμφωνία ΤουρκίαςΗΠΑ για την αναβάθμιση των F-16 δεν πρέπει να εγκριθεί από το Κογκρέσο, επανέλαβε ο Αμερικανός γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ, σε ειδική τελετή για την αναγόρευσή του σε επίτιμο διδάκτορα του ΕΚΠΑ, το απόγευμα της Παρασκευής (26.08.2022).

Κατά την ομιλία του δε δίστασε να χαρακτηρίσει την Τουρκία ως την «μεγαλύτερη απειλή για την Ανατολική Μεσόγειο».

«Κανένα καλύτερο μέρος δε θα μπορούσα να σκεφτώ από εδώ για να εκφράσω τις απόψεις μου σχετικά με τις προκλήσεις που θέτει η Ρωσία, η Κίνα και η Τουρκία σε διεθνές επίπεδο αλλά και για την κλιματική κρίση που μαστίζει τον κόσμο. Κανένα καλύτερο μέρος δεν μπορούσα να βρω για να διατρανώσω τις άρρηκτες σχέσεις μεταξύ των δυο λαών μας και τις τεράστιες εύκαιρες που ανοίγονται μπροστά μας», υπογράμμισε κατά την ομιλία του ο Μπομπ Μενέντεζ.

Στη συνέχεια, αφότου χαρακτήρισε την Τουρκία την «μεγαλύτερη απειλή για την Ανατολική Μεσόγειο», σημείωσε ότι «συνεχώς παραβιάζει τον ελληνικό εναέριο χώρο με τα μαχητικά της. Κανένας δεν μπορεί να ανεχτεί αυτές τις πρακτικές. Ειδικά από ένα μέλος του ΝΑΤΟ» και πρόσθεσε ότι, αυτές οι τακτικές από μέρους της Άγκυρας, δεν χαρακτηρίζουν μία δημοκρατική χώρα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις