Πολιτική

“Μπορούσαμε να αποφύγουμε το Μνημόνιο – Δεν τόλμησε ο Καραμανλής”

«Ασφαλώς και θα μπορούσαμε να έχουμε αποφύγει το μνημόνιο», τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Η Καθημερινή» ο πρώην υπουργός οικονομικών Γιάννης Παπαθανασίου.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο πρώην υπουργός προσθέτει ότι «αν οι αγορές έβλεπαν την έμπρακτη βούληση της κυβέρνησης να περιορίσει το έλλειμμα, η χώρα θα μπορούσε να αποφύγει την προσφυγή στο ΔΝΤ. Το μνημόνιο είναι αποτέλεσμα της μετατροπής της κρίσης χρέους σε κρίση δανεισμού».

Υποστηρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ σκόπιμα φόρτωσε τα βάρη στην προηγούμενη κυβέρνηση σημειώνοντας ότι «είχαν πρόθεση να φορτώσουν όλα τα βάρη στην προηγούμενη κυβέρνηση για να εμφανιστούν ότι ξεκινούν από χειρότερη βάση, ώστε να έχουν καλύτερα αποτελέσματα και να τα εκμεταλλευτούν πολιτικά».

Ευθύνες στον… Καραμανλή

Ο Γιάννης Παπαθανασίου υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση Καραμανλή έχει τις δικές της ευθύνες. «Δεν είναι η έκρηξη του ελλείμματος το 2009 όπως υποστηρίζουν μερικοί. Ηταν ότι δεν τόλμησε να αλλάξει ριζικά το μοντέλο της οικονομίας».

«Δεν μετατρέψαμε την Ελλάδα από χώρα δανεισμού και κατανάλωσης σε χώρα παραγωγής και εξωστρέφειας», σημειώνει ακόμη ο κ. Παπαθανασίου και εκτιμά ότι «το πρόγραμμα της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη, με άξονα τη μείωση της φορολογίας είναι αυτό που χρειάζεται η χώρα για να γυρίσει πραγματικά σελίδα».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΣΥΡΙΖΑ: Πολάκης και Παππάς μπλοκάρουν κάθε σκέψη αναβολής της ΚΕ μετά την παραίτηση Φάμελλου – «Απαραίτητη η συνεδρίαση», «Οι ώρες είναι κρίσιμες»
«Κανείς δε θα στερήσει από τα μέλη το δικαίωμα και την υποχρέωση τοποθέτησης» - Νέα «μάχη» στην Κουμουνδούρου για την επόμενη μέρα του κόμματος
Νίκος Παππάς και Παύλος Πολάκης
Παραιτήθηκε ο Σωκράτης Φάμελλος από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ με αιχμές για την ΕΛΑΣ: «Δεν μπορώ να γίνω μέρος αυτού του διχασμού»
Ο πρώην πλέον πρόεδρος δηλώνει ότι συνεχίζει ως βουλευτής και μέλος του κόμματος, ενώ στρέφεται και κατά στελεχών, κατηγορώντας τα ότι «ναρκοθέτησαν» την απόφαση για συμπόρευση με το κόμμα Τσίπρα, με στόχο, όπως αναφέρει, την «εκλογική περιχαράκωση» και την αμφισβήτησή του
Σωκράτης Φάμελλος
58