Πολιτική

Μπουτάρης: Η ιστορία θα κρίνει αν ήμουν καλός δήμαρχος

Μαζεύοντας τα προσωπικά του αντικείμενα μέσα σε κούτες, ο απερχόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, διανύει τις τελευταίες ώρες στο δημαρχιακό μέγαρο.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο κ. Μπουτάρης λίγα εικοσιτετράωρα προτού παραδώσει τα κλειδιά του γραφείου του τρίτου ορόφου στον νεοεκλεγέντα Κωνσταντίνο Ζέρβα τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως “η ιστορία θα κρίνει εάν ήμουν καλός δήμαρχος για τη Θεσσαλονίκη”.

Παρά τον εκνευρισμό που, όπως αναφέρει, του προκαλούν οι μετακομίσεις, δεν μετάνιωσε καθόλου για την απόφαση του να μη θέσει υποψηφιότητα στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές. Ο κ. Μπουτάρης θεωρεί πως μέσα από την εννιαετή παρουσία του στον δημαρχιακό θώκο η Θεσσαλονίκη κέρδισε «αναγνωρισιμότητα» χάρη στον «αντισυμβατικό δήμαρχο της. «Άρχισαν όλοι να μιλάνε για την πόλη και να υπάρχουν δημοσιεύματα» λέει χαρακτηριστικά.

Από τις συναντήσεις που είχε στο γραφείο του, καθ’όλη τη διάρκεια των δύο θητειών του, ξεχωρίζει αυτές με τον Γερμανό πρέσβη, Γενς Πλότνερ, τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, τον ιστορικό Μαρκ Μαζάουερ και τη Βρετανίδα συγγραφέα ευπώλητων βιβλίων, Βικτόρια Χίσλοπ.

Στα τρέχοντα θέματα του δήμου, ερωτηθείς για την πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας, στο κομμάτι από την Τσιμισκή έως τη Λεωφόρο Νίκης και κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις που προκάλεσε η υπογραφή της σχετικής σύμβασης, ο κ. Μπουτάρης αναφέρει πως προέκυψαν από αντιπολιτευτική διάθεση και πως «το θέμα το ξεκίνησε ο Ζέρβας», παρά το γεγονός ότι το είχε ψηφίσει ως αντιδήμαρχος. Χαρακτηρίζει δε ως «βλακώδεις» τις αντιρρήσεις για το τι θα γίνουν τα αυτοκίνητα και το πως η ανάπλαση θα πρέπει να περιμένει την ολοκλήρωση του Μετρό.

Όσο για τα προβλήματα που εκτιμά πως θα «δυσκολέψουν» τον νέο δήμαρχο από την 1η Σεπτεμβρίου και μετά, που θα αναλάβει καθήκοντα, είπε πως αυτά θα είναι η διαχείριση του προσωπικού και η αστυνόμευση, καθώς η δημοτική αστυνομία διαθέτει λιγότερους υπαλλήλους από όσους χρειάζεται για να λυθεί το κυκλοφοριακό.

Ο Γιάννης Μπουτάρης θα παραμείνει στο δημαρχείο μέχρι τις 30 Αυγούστου. Τι θα κάνει από την 1η Σεπτεμβρίου και μετά; «Θα εγκατασταθώ στον καινούργιο μου χώρο, στον χώρο που έχουμε για το Μουσείο Ολοκαυτώματος. Θα συμμαζέψω τα ασυμμάζευτα και να πάω στο κτήμα που έχουμε τρύγο. Θέλω να περάσω και λίγες ημέρες διακοπών πλήρους ξεκούρασης. Θα μου λείψει η καθημερινότητα του δημαρχείου και αυτό είναι ανθρώπινο. Αλλά πιστεύω σε μια εβδομάδα θα περάσει, γιατί θα δημιουργήσω άλλες υποχρεώσεις».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μάκης Βορίδης για Ντόρα Μπακογιάννη: Δεν έχουν υποπέσει στην αντίληψή μου φαινόμενα αλαζονείας στην κυβέρνηση – Δεν το είπε για να βλάψει κάποιον
«Δεν θεωρώ ότι η κ. Μπακογιάννη λέει κάτι για να βλάψει κάποιον. Νομίζω ότι το λέει από αγωνία, από αγάπη, για να υπάρξει καλύτερη απόδοση και καλύτερο αποτέλεσμα της κυβέρνησης»
Ο Μάκης Βορίδης
Άδωνις Γεωργιάδης για Κώστα Αρβανίτη: Αυτός που έβριζε τον Σαμαρά με καλεί να παραιτηθώ για την φράση μου με τον «μπάφο» – Έλα Χριστέ και Παναγία!
«Ε όχι και ο Αρβανίτης ε όχι και ο Αρβανίτης» έγραψε στην ανάρτησή του ο υπουργός Υγείας για τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ
Άδωνις Γεωργιάδης 14
Τα «καρτέλ» στο επίκεντρο της στρατηγικής Τσίπρα για την ακρίβεια – Στο στόχαστρο διυλιστήρια, τράπεζες και σούπερ μάρκετ
Στην ακρίβεια και στη λειτουργία του ανταγωνισμού μεταφέρει το βάρος της αντιπαράθεσης η ΕΛ.Α.Σ. - Η «εργαλειοθήκη» παρεμβάσεων για καύσιμα και υπερκέρδη και το εκλογικό δίλημμα που επιχειρεί να διαμορφώσει ο Αλέξης Τσίπρας
Αλέξης Τσίπρας 12
Μητσοτάκης σε ομογενείς στη Νέα Υόρκη: Επιδιώκουμε μία ακόμη εκλογή, όχι για να σπάσουμε ρεκόρ, αλλά για να αλλάξουμε τη χώρα – Το μήνυμα στην Τουρκία
Στο μέτωπο της ενέργειας, ο κ. Μητσοτάκης αποκάλυψε ότι προς την άνοιξη του 2027 αναμένεται η πρώτη ερευνητική γεώτρηση της ExxonMobil για φυσικό αέριο
Κυριάκος Μητσοτάκης 144