Πολιτική

Μπουτάρης: Η ιστορία θα κρίνει αν ήμουν καλός δήμαρχος

Μαζεύοντας τα προσωπικά του αντικείμενα μέσα σε κούτες, ο απερχόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, διανύει τις τελευταίες ώρες στο δημαρχιακό μέγαρο.

Ο κ. Μπουτάρης λίγα εικοσιτετράωρα προτού παραδώσει τα κλειδιά του γραφείου του τρίτου ορόφου στον νεοεκλεγέντα Κωνσταντίνο Ζέρβα τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως “η ιστορία θα κρίνει εάν ήμουν καλός δήμαρχος για τη Θεσσαλονίκη”.

Παρά τον εκνευρισμό που, όπως αναφέρει, του προκαλούν οι μετακομίσεις, δεν μετάνιωσε καθόλου για την απόφαση του να μη θέσει υποψηφιότητα στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές. Ο κ. Μπουτάρης θεωρεί πως μέσα από την εννιαετή παρουσία του στον δημαρχιακό θώκο η Θεσσαλονίκη κέρδισε «αναγνωρισιμότητα» χάρη στον «αντισυμβατικό δήμαρχο της. «Άρχισαν όλοι να μιλάνε για την πόλη και να υπάρχουν δημοσιεύματα» λέει χαρακτηριστικά.

Από τις συναντήσεις που είχε στο γραφείο του, καθ’όλη τη διάρκεια των δύο θητειών του, ξεχωρίζει αυτές με τον Γερμανό πρέσβη, Γενς Πλότνερ, τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, τον ιστορικό Μαρκ Μαζάουερ και τη Βρετανίδα συγγραφέα ευπώλητων βιβλίων, Βικτόρια Χίσλοπ.

Στα τρέχοντα θέματα του δήμου, ερωτηθείς για την πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας, στο κομμάτι από την Τσιμισκή έως τη Λεωφόρο Νίκης και κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις που προκάλεσε η υπογραφή της σχετικής σύμβασης, ο κ. Μπουτάρης αναφέρει πως προέκυψαν από αντιπολιτευτική διάθεση και πως «το θέμα το ξεκίνησε ο Ζέρβας», παρά το γεγονός ότι το είχε ψηφίσει ως αντιδήμαρχος. Χαρακτηρίζει δε ως «βλακώδεις» τις αντιρρήσεις για το τι θα γίνουν τα αυτοκίνητα και το πως η ανάπλαση θα πρέπει να περιμένει την ολοκλήρωση του Μετρό.

Όσο για τα προβλήματα που εκτιμά πως θα «δυσκολέψουν» τον νέο δήμαρχο από την 1η Σεπτεμβρίου και μετά, που θα αναλάβει καθήκοντα, είπε πως αυτά θα είναι η διαχείριση του προσωπικού και η αστυνόμευση, καθώς η δημοτική αστυνομία διαθέτει λιγότερους υπαλλήλους από όσους χρειάζεται για να λυθεί το κυκλοφοριακό.

Ο Γιάννης Μπουτάρης θα παραμείνει στο δημαρχείο μέχρι τις 30 Αυγούστου. Τι θα κάνει από την 1η Σεπτεμβρίου και μετά; «Θα εγκατασταθώ στον καινούργιο μου χώρο, στον χώρο που έχουμε για το Μουσείο Ολοκαυτώματος. Θα συμμαζέψω τα ασυμμάζευτα και να πάω στο κτήμα που έχουμε τρύγο. Θέλω να περάσω και λίγες ημέρες διακοπών πλήρους ξεκούρασης. Θα μου λείψει η καθημερινότητα του δημαρχείου και αυτό είναι ανθρώπινο. Αλλά πιστεύω σε μια εβδομάδα θα περάσει, γιατί θα δημιουργήσω άλλες υποχρεώσεις».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης: Το δίλημμα είναι ανάμεσα σε ένα κόμμα με σχέδιο για το αύριο και στο άλλο που θέλει να μας γυρίσει στο 1980
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέδειξε το δίλημμα της επόμενης περιόδου, τη σταθερότητα, τον σχεδιασμό και την προοπτική έναντι της, όπως είπε, πολιτικής του μηδενισμού
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο βήμα του 4ου προσυνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας στο Ηράκλειο Κρήτης
50
Κυβερνητικές πηγές απαντούν στο ΠΑΣΟΚ: Μετά την αποστρατεία η συμμετοχή του νέου υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης σε εταιρεία
«Πώς ενώ υπηρετούσε από το 1983 έως το 2006 από θέσεις ευθύνης στην Πολεμική Αεροπορία, ταυτόχρονα το 1987 δημιούργησε όπως δηλώνει την επιχείρηση ''Εμπόριο Ποτών Καββαδάς'';» σχολίαζε το ΠΑΣΟΚ
Αθανάσιος Καββαδάς
Κυβέρνηση σε ΠΑΣΟΚ: Δεν ευθυνόμαστε που ο κύριος Ανδρουλάκης πήγε στη Βαρκελώνη για σέλφι και βιντεάκι στα social media χωρίς να κάνει ομιλία
Νωρίτερα, η Χαριλάου Τρικούπη είχε εξαπολύσει επίθεση κατά του κυβερνητικού εκπροσώπου, κατηγορώντας τον για προπαγάνδα και υπαινιγμούς
Μέγαρο Μαξίμου