Πολιτική

Μπουτάρης: Η ιστορία θα κρίνει αν ήμουν καλός δήμαρχος

Μαζεύοντας τα προσωπικά του αντικείμενα μέσα σε κούτες, ο απερχόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, διανύει τις τελευταίες ώρες στο δημαρχιακό μέγαρο.

Ο κ. Μπουτάρης λίγα εικοσιτετράωρα προτού παραδώσει τα κλειδιά του γραφείου του τρίτου ορόφου στον νεοεκλεγέντα Κωνσταντίνο Ζέρβα τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως “η ιστορία θα κρίνει εάν ήμουν καλός δήμαρχος για τη Θεσσαλονίκη”.

Παρά τον εκνευρισμό που, όπως αναφέρει, του προκαλούν οι μετακομίσεις, δεν μετάνιωσε καθόλου για την απόφαση του να μη θέσει υποψηφιότητα στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές. Ο κ. Μπουτάρης θεωρεί πως μέσα από την εννιαετή παρουσία του στον δημαρχιακό θώκο η Θεσσαλονίκη κέρδισε «αναγνωρισιμότητα» χάρη στον «αντισυμβατικό δήμαρχο της. «Άρχισαν όλοι να μιλάνε για την πόλη και να υπάρχουν δημοσιεύματα» λέει χαρακτηριστικά.

Από τις συναντήσεις που είχε στο γραφείο του, καθ’όλη τη διάρκεια των δύο θητειών του, ξεχωρίζει αυτές με τον Γερμανό πρέσβη, Γενς Πλότνερ, τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, τον ιστορικό Μαρκ Μαζάουερ και τη Βρετανίδα συγγραφέα ευπώλητων βιβλίων, Βικτόρια Χίσλοπ.

Στα τρέχοντα θέματα του δήμου, ερωτηθείς για την πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας, στο κομμάτι από την Τσιμισκή έως τη Λεωφόρο Νίκης και κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις που προκάλεσε η υπογραφή της σχετικής σύμβασης, ο κ. Μπουτάρης αναφέρει πως προέκυψαν από αντιπολιτευτική διάθεση και πως «το θέμα το ξεκίνησε ο Ζέρβας», παρά το γεγονός ότι το είχε ψηφίσει ως αντιδήμαρχος. Χαρακτηρίζει δε ως «βλακώδεις» τις αντιρρήσεις για το τι θα γίνουν τα αυτοκίνητα και το πως η ανάπλαση θα πρέπει να περιμένει την ολοκλήρωση του Μετρό.

Όσο για τα προβλήματα που εκτιμά πως θα «δυσκολέψουν» τον νέο δήμαρχο από την 1η Σεπτεμβρίου και μετά, που θα αναλάβει καθήκοντα, είπε πως αυτά θα είναι η διαχείριση του προσωπικού και η αστυνόμευση, καθώς η δημοτική αστυνομία διαθέτει λιγότερους υπαλλήλους από όσους χρειάζεται για να λυθεί το κυκλοφοριακό.

Ο Γιάννης Μπουτάρης θα παραμείνει στο δημαρχείο μέχρι τις 30 Αυγούστου. Τι θα κάνει από την 1η Σεπτεμβρίου και μετά; «Θα εγκατασταθώ στον καινούργιο μου χώρο, στον χώρο που έχουμε για το Μουσείο Ολοκαυτώματος. Θα συμμαζέψω τα ασυμμάζευτα και να πάω στο κτήμα που έχουμε τρύγο. Θέλω να περάσω και λίγες ημέρες διακοπών πλήρους ξεκούρασης. Θα μου λείψει η καθημερινότητα του δημαρχείου και αυτό είναι ανθρώπινο. Αλλά πιστεύω σε μια εβδομάδα θα περάσει, γιατί θα δημιουργήσω άλλες υποχρεώσεις».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άκης Σκέρτσος για συμφωνία με Chevron: Η Ελλάδα δυναμώνει γεωπολιτικά και ενεργειακά
Ο υπουργός Επικρατείας συνδέει τη συμφωνία για τις έρευνες νοτίως της Κρήτης με την ενίσχυση της εθνικής ισχύος και επιτίθεται στα κόμματα της αντιπολίτευσης για τη στάση τους στη Βουλή
Άκης Σκέρτσος
ΚΚΕ κατά της καμπάνιας του ΥΠΕΘΑ για τη στράτευση γυναικών: «Είμαστε ριζικά αντίθετοι»
Το τμήμα της ΚΕ για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας κάνει λόγο για επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας στους πολέμους και απορρίπτει το κυβερνητικό επιχείρημα περί ενίσχυσης της άμυνας
Γυναίκες στον στρατό 8
Χατζηδάκης για αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Εξετάζονται παρεμβάσεις, είμαστε ήδη σε συζητήσεις με τις εταιρείες
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μίλησε για συγκράτηση της ακρίβειας λόγω της κρίσης στη Μέση Ανατολή και εξέφρασε αισιοδοξία του για τη φετινή τουριστική πορεία
Πλοίο, επιβάτες, ακτοπλοϊκά