Πολιτική

Μπουνιές Τζήμερου στη Μπαλού, στο Περιφερειακό Συμβούλιο! Καταδικάζουν τα κόμματα [vid]

Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε το απόγευμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής με πρωταγωνιστή τον περιφερειακό σύμβουλο Θάνο Τζήμερο, ο ο οποίος επιτέθηκε με μπουνιές κατά της Αλεξάνδρας Μπαλού.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Θάνος Τζήμερος μπήκε στην αίθουσα της συνεδρίασης, σκίζοντας αφίσες που είχαν κολλήσει στην είσοδο μέλη της παράταξης του ΚΚΕ. Όταν οι παριστάμενοι περιφερειακοί σύμβουλοι του ΚΚΕ διαμαρτυρήθηκαν, δείχνοντας του τις σκισμένες αφίσες ο κ. Τζήμερος αντέδρασε γρονθοκοπώντας τρεις φορές -σύμφωνα με μαρτυρίες παρισταμένων- την Αλεξάνδρα Μπαλού, γνωστό στέλεχος του κόμματος και μέλος της ΚΕ.

Ακολούθησαν έντονες αντιδράσεις, ενώ σύσσωμο το περιφερειακό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα την αποβολή του κ. Τζήμερου από την αίθουσα, όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καραμέρος.
“Πρόκειται για απαράδεκτη ενέργεια που προσβάλει τον διάλογο και τη Δημοκρατία. Τον λόγο έχει τώρα η δικαιοσύνη” τόνισε ο κ. Καραμέρος. Η συνεδρίαση διεξαγόταν στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών στον Χολαργό.

 

 

 

“Η επίθεση του περιφερειακού συμβούλου Θάνου Τζήμερου κατά της περιφερειακής Συμβούλου της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής» Αλεξάνδρας Μπαλού, είναι απολύτως καταδικαστέα. Και παράλληλα η απαράδεκτη αυτή ενέργεια αποκαλύπτει τη συνειδητή προσπάθεια καταβαράθρωσης του κύρους του κορυφαίου συλλογικού δημοκρατικού οργάνου της Περιφέρειας, του Περιφερειακού Συμβουλίου. Καμία αιτιολογία δεν υπάρχει για ενέργειες εκφασισμού της δημόσιας ζωής”, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει: “Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής Θ. Τζήμερος ήταν γνωστός, μέχρι πρότινος, για τις αντικομμουνιστικές, ακροδεξιές και παραληρηματικές δηλώσεις του, με τις οποίες προσπαθούσε εναγωνίως να τραβήξει επάνω του τα φώτα της δημοσιότητας.

Με τη σημερινή, βίαιη επίθεσή του εναντίον της Περιφερειακής Συμβούλου Αττικής Αλ. Μπαλού, ξεπερνά πλέον κάθε όριο, και αποδεικνύει την πραγματική ιδεολογία του. Ο κ. Τζήμερος δεν είναι γραφικός, είναι επικίνδυνος. Είναι αυτονόητη η απερίφραστη καταδίκη τέτοιου είδους φασιστικών συμπεριφορών”.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει “την άθλια και θρασύδειλη συμπεριφορά του γνωστού φασιστοειδούς Τζήμερου, στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο οποίος, αφού πρώτα έσκισε αφίσες που καλούσαν τους εργαζόμενους στην απεργία στις 17 Μάη, στη συνέχεια προπηλάκισε και χτύπησε την Αλεξάνδρα Μπαλού, περιφερειακή σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης και στέλεχος του ΚΚΕ, που του ζήτησε το λόγο.
Πρόκειται για έναν σεσημασμένο, υστερικό εχθρό των αγώνων του λαού, ο οποίος κατ’ επανάληψη προκαλεί, δημιουργεί επεισόδια και εκφράζει το μίσος του απέναντι στο εργατικό – λαϊκό κίνημα.
Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης μαζί με άλλους συμβούλους καταδίκασαν το γεγονός και ζήτησαν την αποβολή του Τζήμερου από τη συνεδρίαση, όπως και έγινε”.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Θάνος Τζήμερος έρχεται στα χέρια με στελέχη του ΚΚΕ, καθώς είναι συνήθης η τακτική του, να σκίζει τις αφίσες που αναρτούν και έπειτα να δημιουργεί ανάλογα επεισόδια. Λίγους μήνες πριν, το σκηνικό είχε επαναληφθεί, με μέλη άλλων παρατάξεων να συγκρατούν τον Γιάννη Μανουσογιαννάκη που κινήθηκε εναντίον του Θάνου Τζήμερου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αλέξης Τσίπρας: Μείωση φόρων στους μισθωτούς, φορολόγηση του πλούτου και αλλαγή παραγωγικού μοντέλου
Στο τρίτο μέρος της συνέντευξης ανοίγει την οικονομική ατζέντα της ΕΛ.Α.Σ., επιτίθεται στην κυβέρνηση για Πολιτική Προστασία και ΔΕΔΔΗΕ και προαναγγέλλει αλλαγές σε νερό, αυτοδιοίκηση και μη κρατικά πανεπιστήμια
Ο Αλέξης Τσίπρας 14
Έβρος: Το masterplan μετά τις φωτιές που επιστρέφει ως μπούμερανγκ στην κυβέρνηση – ΕΛΑΣ και ΣΥΡΙΖΑ ζητούν απαντήσεις
Η υπόθεση του «Έβρος Μετά» επιστρέφει σαν μπούμερανγκ στο Μαξίμου, καθώς τρία χρόνια μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές το ερώτημα δεν είναι πλέον τι εξαγγέλθηκε αλλά τι υλοποιήθηκε
Καταστροφές απο την πυρκαγιά στην Αλεξανδρούπολη 5
Άκης Σκέρτσος για Αλέξη Τσίπρα: «Κάθε φράση και ένα ψέμα ή μια ανακρίβεια, αδιόρθωτος»
«Κανείς δεν φρόντισε να τον ενημερώσει ότι οι επενδύσεις στην αναβάθμιση δικτύων έχουν 4πλασιαστεί από το 2019 και πλέον ξεπερνούν το 1,5 δις ετησίως από μόλις 400 εκ. ευρώ το 2019;» διερωτάται ο υπουργός Επικρατείας
Άκης Σκέρτσος 13