Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Μύδροι Παπαγγελόπουλου κατά δικαστών και εισαγγελέων

Μύδροι Παπαγγελόπουλου κατά δικαστών και εισαγγελέων

Επίθεση σε δικαστές και εισαγγελείς και από τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης και Διαφάνειας Δημήτρη Παπαγγελόπουλο από τη Βουλή ότι έκλεισαν τα μάτια και τα αυτιά τους στα πολιτικά σκάνδαλα.

Ο κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος μιλώντας στην Ολομέλεια για το πόρισμα της προκαταρτικής επιτροπής για τον πρώην υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου έστρεψε τα πυρά τους προς τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης λέγοντας πως «οι μίζες για τα εξοπλιστικά έπεφταν βροχή και κάποιοι εισαγγελείς και δικαστές έκαναν πως δεν βλέπουν και δεν ακούν… ». Και πρόσθεσε: «στα εξοπλιστικά προγράμματα υπήρξε περίοδος που οι μίζες έπεφταν βροχή! Τι βροχή; Καλύτερα θα ήταν να πω καταιγίδα, και μάλιστα τροπική, ή ακόμη καλύτερα ή χειρότερα, κατακλυσμός. Το δυστύχημα είναι ότι μεγάλο μέρος του πολιτικού συστήματος αλλά δυστυχώς και κάποιοι εισαγγελείς και δικαστές έκαναν πως δεν καταλαβαίνουν. Η δικαιοσύνη εκτός από τυφλή, προσέθεσε στα αυτιά της και ωτοασπίδες. Όχι μόνο για να μην βλέπει αλλά και για μην ακούει. Όταν δε η λάμψη και ο θόρυβος των σκανδάλων διαπέρασαν το μαντήλι στα μάτια της και τις ωτοασπίδες στα αυτιά της, προσπάθησε και προς στιγμήν το πέτυχε, να περιορίσει τις έρευνες στον Άκη Τσοχατζόπουλο και στον Γιάννη Σμπώκο και τους έριξε στην πυρά μιας, όχι μόνο ελεγχόμενης αλλά και δήθεν κάθαρσης. Σαν να μην υπήρχαν άλλοι υπεύθυνοι, σα να μην υπήρχε ΚΥΣΕΑ, Πρωθυπουργός, υπουργικό συμβούλιο…»

Ο αναπληρωτής υπουργός όξυνε ακόμα περισσότερο την κριτική του στους δικαστές και εισαγγελείς λέγοντας πως «εγώ ως συνταξιούχος εισαγγελέας, θα μεροληπτήσω υπέρ των αρμοδίων εισαγγελέων… Δεν θα σκεφτώ καν ότι είχαν πολιτικές, επιχειρηματικές εξαρτήσεις ή άλλα ιδιωτικά συμφέροντα, αλλά θα υιοθετήσω τις πιο ανώδυνες γι΄αυτούς εκδοχές. Θα σκεφτώ είτε ότι ήταν ανεπαρκείς είτε ότι υπέκυψαν σε πιέσεις των ανωτέρων τους γιατί ήταν συνηθισμένο φαινόμενο κάποια χρόνια, τα προηγούμενα χρόνια, όποιος δεν συμμορφώνεται στις υποδείξεις να ταλαιπωρείται από δυσβάσταχτη χρέωση δικογραφιών και από κακές κρίσεις των επιθεωρητών», είπε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και πρόσθεσε: «πιστέψτε με, τα έχω υποστεί και εγώ αυτά και όλοι οι συνάδελφοί μου καταλαβαίνουν τι εννοώ…».

Ο κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος αναφερόμενος στις 6 ποινικές δικογραφίες κατά του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου που διαβιβάστηκαν στη Βουλή και οδήγησαν στην συγκρότηση της ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, είπε αυτές λίμναζαν, ή είχαν καταχωνιαστεί στα εισαγγελικά γραφεία για πολλά χρόνια.

«Κανείς δεν είχε ασχοληθεί με τον κ. Παπαντωνίου ή οποιονδήποτε άλλον και για όλα έφταιγε ο Τσαχατζόπουλος ή ο Σμπώκος. Και όμως είχε υπάρξει σωρεία δημοσιευμάτων, και για τον κ. Παπαντωνίου και για άλλα πρόσωπα, και όμως όλα αυτά τα δημοσιεύματα είχαν προκλητικά αγνοηθεί και για μεγάλα ποσά που είχε στους τραπεζικούς του λογαριασμούς χωρίς κανένας και ειδικά εισαγγελέας, να συγκινηθεί και να σκεφτεί ότι τα χρήματα αυτά είχαν αποκρυβεί από τη δήλωσή του, αφού δεν ήταν ελεύθερος επαγγελματίας, γιατρός, ηλεκτρολόγος, μηχανικός, δεν μπορούσαν να είναι προϊόν φοροδιαφυγής αλλά ήταν προϊόν δωροδοκίας. Απλές σκέψεις στοιχειώδεις, κι όμως δεν έγιναν αυτές οι σκέψεις».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε