Πολιτική

«Μύλος» έγιναν Κωνσταντοπούλου – Δήμας στους διαδρόμους της Βουλής: «Είναι έντιμο να σε περιμένω 20 λεπτά;» – «Μην κάνεις σόου»

Η ένταση ξέσπασε γιατί η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας καθυστέρησε να φτάσει στη συνεδρίαση όπου θα συζητούνταν η επίκαιρη ερώτησή της προς τον υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας

Νέο επεισόδιο είχε σήμερα, Παρασκευή (14.02.25) στη Βουλή η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου. Αυτή τη φορά η κόντρα ξέσπασε με τον υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας Χρίστο Δήμα.

Ένταση μεταξύ του Χρίστου Δήμα και της Ζωής Κωνσταντοπούλου σημειώθηκε στους διαδρόμους της Βουλής, καθώς δεν συζητήθηκε τελικά η προγραμματισμένη για σήμερα το πρωί επίκαιρη ερώτηση που είχε καταθέσει η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας αναφορικά με το λαθρεμπόριο στους σιδηροδρόμους.

Σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα της Ολομέλειας, η συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης της κυρίας Κωνσταντοπούλου προς τον κ. Δήμα με θέμα: «Το Λαθρεμπόριο στον σιδηρόδρομο, οι αποκαλύψεις για το Έγκλημα των Τεμπών και οι δηλώσεις στελεχών της Κυβέρνησης» είχε οριστεί για τις 09:45 μετά από ανατύπωση της αρχικής ατζέντας που προγραμμάτιζε την διαδικασία στις 10:00.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου καθυστέρησε κι έτσι ο προεδρεύων Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ζήτησε ολιγόλεπτη διακοπή της συνεδρίασης. Ωστόσο, έως τις 10.20 η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας δεν είχε εμφανιστεί και τότε ο κ. Κωνσταντινόπουλος κήρυξε το τέλος των εργασιών, λέγοντας «κι ο Θεός βοηθός».

Προσερχόμενη στους διαδρόμους της Βουλής, η κυρία Κωνσταντοπούλου συνάντησε τον κ. Δήμα, ο οποίος αποχωρούσε από το κτίριο και τότε τα «αίματα άναψαν», με τον υφυπουργό να της τονίζει πως την περίμενε 20 λεπτά.

Ο διάλογος των δύο είχε ως εξής:

– Ζωή Κωνσταντοπούλου: Δεν είναι έντιμο. Εμένα μου ήρθε ενημέρωση ότι η ερώτηση θα συζητηθεί στις 10:30.

– Χρίστος Δήμας: Είναι έντιμο να σε περιμένω 20 λεπτά; Το πρόγραμμα λέει ότι έπρεπε να συζητηθεί 09:45.

– Ζωή Κωνσταντοπούλου: Μην κάνεις σόου μπροστά στους δημοσιογράφους.

– Χρίστος Δήμας: Εσύ κάνεις σόου. Έπρεπε να έχουμε τελειώσει. Δες και τον πρόγραμμα των επίκαιρων ερωτήσεων

– Ζωή Κωνσταντοπούλου: Εγώ δεν το θεωρώ έντιμο.

– Χρίστος Δήμας: Εγώ θεωρώ ανέντιμο να σε περιμένω τόση ώρα. Έλα τη Δευτέρα, πρέπει να φύγω. Θα προσαρμοζόμαστε στο δικό σου πρόγραμμα;

– Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ντροπή. Εγώ έχω δελτίο που λέει ότι έχω την 7η ερώτηση στις 10:30.

Σε εκείνο το σημείο η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας κάλεσε στο τηλέφωνο τον Πρόεδρο της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη λέγοντας του «ο Δήμας είναι εδώ. Θα ανέβει ο Κωνσταντινόπουλος να συζητηθεί η ερώτηση; Για τον Γεωργιάδη περιμένετε μισή ώρα. Θα προγραμματιστεί για τη Δευτέρα;».

– Χρίστος Δήμας: Χρειάζεται επανακατάθεση, δεν ήσουνα εδώ να την υποστηρίξεις την ερώτηση.

– Ζωή Κωνσταντοπούλου: Εγώ ως πρόεδρος είχα καταργήσει την επανακατάθεση. Θα έρθεις τη Δευτέρα.

– Χρίστος Δήμας: Ναι, ότι ώρα θέλεις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Βολές προς πάσα κατεύθυνση από Σπίρτζη στο 5ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ - «Η διαθεσιμότητά μου θα εξαρτηθεί από τις αποφάσεις του κόμματος»
Ο πρώην υπουργός αποκάλεσε το συνέδριο ως «συνέδριο συρρίκνωσης» ασκώντας κριτική στην ηγεσία του κόμματος αλλά και στον Στέφανο Κασσελάκη
Χρήστος Σπίρτζης
Μητσοτάκης για την απόφαση του ΣτΕ για τα μη κρατικά πανεπιστήμια: «Η Ελλάδα σταματά να αποτελεί παγκόσμια εξαίρεση, τέλος οι ιδεοληψίες»
Ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του τόνισε πως από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά, τα παιδιά θα σταματήσουν να φεύγουν από την πατρίδα τους για σπουδές
Κυριάκος Μητσοτάκης
3
Σε κίνδυνο τα ενεργειακά πρότζεκτ που προωθεί η Ελλάδα με το Ισραήλ μετά την ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή – Οι αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ
Η κλιμάκωση του πολέμου θα ανατρέψει την παγκόσμια ισορροπία, με τον φόβο για νέα ενεργειακή κρίση να χτυπά «κόκκινο συναγερμό» διεθνώς
ΚΥΣΕΑ 4