Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

“Μύλος” η Επιτροπή Άμυνας της Βουλής!

Σε πεδίο βολής μετατράπηκε η Διαρκής Επιτροπή Εθνικής Άμυνας κατά την ακρόαση φορέων στο νομοσχέδιο για τις «Ρυθμίσεις περί σταδιοδρομίας και εξέλιξης στελεχών και οικονομικής μέριμνας και λογιστικού των Ενόπλων Δυνάμεων, σύσταση Κοινού Σώματος Οικονομικών Επιθεωρητών και άλλες διατάξεις».

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης συνεδρίασης της Επιτροπής Άμυνας σημειώθηκαν σκληρές προσωπικές αντιπαραθέσεις των ένστολων συνδικαλιστών μεταξύ τους. Βουλευτών με στρατιωτικούς συνδικαλιστές. Βουλευτών με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας αλλά και ένστολων συνδικαλιστών με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Ενδεικτικό του εκρηκτικού κλίματος ήταν ότι η συνεδρίαση διακόπηκε με τον πρόεδρο της Επιτροπής Κώστα Δουζίνα να κλείνει τα μικρόφωνα, να σηκώνεται όρθιος στην έδρα και να διακόπτει εσπευσμένα την συνεδρίαση φωνάζοντας: «Τέλος. Η συνεδρίαση εδώ λήγει… Τέλος, τέλος… Θα τα πούμε το μεσημέρι στην επόμενη τρίτη συνεδρίαση της Επιτροπής για την κατ άρθρων επεξεργασία του νομοσχεδίου»

Η ακρόαση των φορέων από νωρίς πυροδοτήθηκε από τους εκπροσώπους συλλόγων των ΕΔ όπου τοποθετούμενοι σχετικά με τις ρυθμίσεις για το συνδικαλισμό των ένστολων προσπάθησαν να λύσουν και τις μεταξύ τους διαφορές με αλληλοκατηγορίες και ιδεολογικούς στιγματισμούς.

Στην άγονη αυτή διελκυστίνδα μεταξύ των εκπροσώπων των Ενώσεων θέση πήραν και βουλευτές μέλη της Επιτροπής, όπως ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνης Γεωργιάδης, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ο παριστάμενος Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Παράλληλα, για δεύτερη συνεχιζόμενη ημέρα, στην συνεδρίαση της Επιτροπής ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνης Γεωργιάδης θέλησε να δώσει συνέχεια στο θέμα του ταξιδιού στο Λονδίνο και την πληρωμή των εξόδων διαμονής του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις