Πολιτική

«Σφάχτηκαν» Μπάρκας και Γεωργιάδης: «Χοροπηδούσες σαν χούλιγκαν» – «Την έδρα που σου ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ την έδωσες;»

Η κριτική του ανεξάρτητου βουλευτή για τα συνθήματα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, η απάντηση του υπουργού Υγείας και η νέα προσωπική αιχμή για το παρελθόν του στο ΛΑΟΣ
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε διαδικτυακή κόντρα με αιχμηρές προσωπικές αναφορές ήρθαν ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και ο ανεξάρτητος βουλευτής Κώστας Μπάρκας. Αφορμή στάθηκε βίντεο από την επίσκεψη του υπουργού στα Ιωάννινα, όπου εμφανίζεται να φωνάζει συνθήματα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ μαζί με μέλη της ΟΝΝΕΔ.

Η ανταλλαγή αιχμηρών σχολίων στο X ξεκίνησε από την κριτική για τη συμπεριφορά του υπουργού Υγείας και αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας και κατέληξε σε προσωπικές αναφορές για τη βουλευτική έδρα του Κώστα Μπάρκα και το πολιτικό παρελθόν του Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Κώστας Μπάρκας αντάλλαξαν διαδοχικές αναρτήσεις, με τον ανεξάρτητο βουλευτή να χαρακτηρίζει τον υπουργό Υγείας «χούλιγκαν» και τον τελευταίο να απαντά θέτοντας ζήτημα παράδοσης της βουλευτικής έδρας μετά την αποχώρηση του κ. Μπάρκα από τον ΣΥΡΙΖΑ. Στην αντιπαράθεση ενεπλάκησαν, μέσω των αναφορών των δύο πολιτικών, τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και ο πρώην πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης.

Αφορμή στάθηκε ανάρτηση του υπουργού Υγείας, με την οποία απαντούσε στον Αλέξη Τσίπρα για τον χαρακτηρισμό «άναρθρες κραυγές», που είχε χρησιμοποιήσει ο πρώην πρωθυπουργός σχολιάζοντας το βίντεο από τα Ιωάννινα.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης υπερασπίστηκε το σύνθημα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, στρέφοντας παράλληλα τα πυρά του κατά του Αλέξη Τσίπρα και της προσπάθειας ανανέωσης της δημόσιας εικόνας του.

Μάλιστα, σχολίασε ειρωνικά ότι ήταν «τσάμπα τα λεφτά που ξόδεψε στους Γάλλους συμβούλους του», αμφισβητώντας την αποτελεσματικότητα του λεγόμενου rebranding του πρώην πρωθυπουργού.

Μπάρκας σε Γεωργιάδη: «Χοροπηδούσε σαν χούλιγκαν»

Στη συζήτηση παρενέβη ο Κώστας Μπάρκας, ο οποίος άσκησε έντονη κριτική τόσο στο περιεχόμενο των συνθημάτων όσο και στη συμπεριφορά του υπουργού Υγείας.

«Σε κάθε περίπτωση άναρθρες κραυγές ήταν που δείχνει και την ποιότητα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Και χοροπηδούσε σαν χούλιγκαν», έγραψε ο ανεξάρτητος βουλευτής, υιοθετώντας τον χαρακτηρισμό που είχε χρησιμοποιήσει νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας.

Η απάντηση του Άδωνι Γεωργιάδη δεν επικεντρώθηκε στο επίμαχο βίντεο, αλλά στη σχέση του Κώστα Μπάρκα με τον ΣΥΡΙΖΑ, από τον οποίο έχει αποχωρήσει.

Ο υπουργός Υγείας επανέφερε το ζήτημα της βουλευτικής έδρας, αντιπαραβάλλοντας τη στάση του ανεξάρτητου βουλευτή με τη δική του πολιτική διαδρομή.

«Την έδρα που σου ζήτησε ο Σύριζα την έδωσες τελικά, διότι εγώ όταν το πρώην κόμμα μου μου ζήτησε την έδρα την παρέδωσα αμέσως…», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Η αιχμή Μπάρκα για τον Καρατζαφέρη

Η ανταλλαγή σχολίων συνεχίστηκε, με τον Κώστα Μπάρκα να επανέρχεται και να στρέφει αυτή τη φορά την κριτική του στο πολιτικό παρελθόν του Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής επικαλέστηκε παλαιότερες δηλώσεις του Γιώργου Καρατζαφέρη, πρώην προέδρου του ΛΑΟΣ, κόμματος στο οποίο είχε διατελέσει βουλευτής ο σημερινός υπουργός Υγείας.

«Αφότου κλαίγατε για να γίνεται υπουργός, όπως έχει πει ο πρώην πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης;», έγραψε ο Κώστας Μπάρκας, απαντώντας στην αναφορά του υπουργού για την παράδοση της βουλευτικής έδρας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ρωμανός: «Ψέμα ότι ο Τσίπρας ήταν πάντα απέναντι στη βία» – Η Αυγή είχε ένθετο «ω έλατο, ω έλατο τι ωραία που αρπάζεις»
Σφοδρά πυρά από τον διευθυντή Ψηφιακής Επικοινωνίας του πρωθυπουργού στον πρόεδρο της ΕΛΑΣ με αναφορές στα επεισόδια μετά τη δολοφονία Γρηγορόπουλου - Η αντιπαράθεση με τον Γρηγόρη Θεοδωράκη για τις κινητοποιήσεις
Νίκος Ρωμανός, ΝΔ
5
Μπακογιάννη κατά  Σαμαρά: «Όσα είπε για την ακρίβεια στερούνται σοβαρότητας» – «Το νέο κόμμα θα κάνει κάποια ζημία, όχι φοβερή»
Η απάντηση της βουλευτού της ΝΔ στην κριτική του πρώην πρωθυπουργού - Οι αναφορές στον Καράογλου, την αλαζονεία των υπουργών και τον Αλέξη Τσίπρα
Ντόρα Μπακογιάννη
5
Κυριάκος Μητσοτάκης από τον «Δημόκριτο»: «Η κυβέρνηση συνομιλεί με το αύριο, άλλες πολιτικές δυνάμεις παραμένουν στο χθες»
Αιχμές του πρωθυπουργού προς την αντιπολίτευση κατά τα εγκαίνια του νέου κτιρίου του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών - Έμφαση στην έρευνα, την καινοτομία και τις προοπτικές της νέας γενιάς
Κυριάκος Μητσοτάκης, εγκαίνια «Δημόκριτος»
43
Ο Μιχάλης Μπεκίρης απαντά με εξώδικο στη Documento για τα δημοσιεύματα – Την αποπομπή του από τον Μητσοτάκη ζητά το ΠΑΣΟΚ
Νέα παρέμβαση της Χαριλάου Τρικούπη για το πτυχίο και το ΦΕΚ διορισμού του συνεργάτη του πρωθυπουργού - Ερωτήματα και από την ΕΛΑΣ για την ιδιότητά του, τις αποδοχές και την αγορά ακινήτου
Μιχάλης Μπεκίρης 8
Συναγερμός στο Μαξίμου για τις κινητοποιήσεις της Τετάρτης με το βλέμμα στη Γαλλία: Το «καρφί» προς Τσίπρα και το μήνυμα Μητσοτάκη
«Η Ευρώπη πρέπει να δώσει επείγοντα χαρακτήρα στην αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης - Δεν μπορεί να φτάσει Δεκέμβριος και να συζητάμε ακόμη προτάσεις» δηλώνει στο newsit.gr στέλεχος της κυβέρνησης
ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ