Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Μύλος στο ΚΙΝΑΛ για εκλογές και επικεφαλής της Κ.Ο. – «Μαχαιρώματα» για τον αντικαταστάτη της Φώφης Γεννηματά

Μύλος στο ΚΙΝΑΛ για εκλογές και επικεφαλής της Κ.Ο. – «Μαχαιρώματα» για τον αντικαταστάτη της Φώφης Γεννηματά

Εύθραυστη μοιάζει η εκεχειρία που υπήρξε τα τελευταία εικοσιτετράωρα ανάμεσα στους έξι υποψηφίους προέδρους του ΚΙΝΑΛ, εξαιτίας του θανάτου της Φώφης Γεννηματά.

Από σήμερα (29.10.2021) αναμένεται να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για τα δύο βασικά θέματα που απασχολούν τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ. Θα γίνουν εκλογές την ίδια μέρα με το μνημόσυνο της Φώφης Γεννηματά;

Το πρώτο έχει να κάνει με την ημερομηνία διεξαγωγής της εκλογικής διαδικασίας. Ο Παύλος Χρηστίδης ζητά την αναβολή των εκλογών καθώς, όπως λένε οι συνεργάτες του, η βάση του κόμματος βρίσκεται σε πένθος.

Κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν ότι η εκλογική διαδικασία θα έπρεπε να μετατεθεί μια εβδομάδα αργότερα καθώς η 5η Δεκεμβρίου συμπίπτει με την ημερομηνία που θα γίνει το μνημόσυνο για τα 40 της Φώφης Γεννηματά.

Εάν αυτή η πρόταση περάσει, τότε οι εκλογές θα γίνουν στις 12 Δεκεμβρίου και η δεύτερη Κυριακή στις 19, ουσιαστικά παραμονές των Χριστουγέννων.

Δυο πάντως υποψήφιοι εμφανίζονται να μην επιθυμούν την αναβολή των εκλογών. Άρα το θέμα θα πρέπει να μπει προς συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή.

Συντροφικά “μαχαιρώματα” για την Κ.Ο.

Το δεύτερο θέμα αφορά την εκλογή του προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΙΝΑΛ μέχρι δηλαδή να εκλεγεί ο νέος πρόεδρος.

Το στρατόπεδο του Νίκου Ανδρουλάκη και του Ανδρέα Λοβέρδου προσανατολίζονται στη λύση Σκανδαλίδη καθώς ο πρώην υπουργός είναι σήμερα πρώτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ.

Από την πλευρά του Γιώργου Παπανδρέου, συνεργάτες του επισημαίνουν ότι δεν χρειάζεται εκλογή προέδρου και πως η κοινοβουλευτική ομάδα έχει εκλεγμένο γραμματέα τον Βασίλη Κεγκέρογλου.

Ο γραμματέας της Κ.Ο. σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής ρυθμίζει όλα τα θέματα που αφορούν στη λειτουργία και την παρουσία του κόμματος στη Βουλή. Μάλιστα δεσμεύονται ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία αλλαγή και ο Κώστα Σκανδαλίδης θα παραμείνει στην θέση του.

Οι συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου προειδοποιούν πάντως ότι εάν υπάρξουν άλλου είδους κινήσεις, που υπονομεύουν την ενότητα του κόμματος, τότε ο πρώην πρωθυπουργός δεν αποκλείει ακόμα και να βάλει ο ίδιος υποψηφιότητα.

Το θέμα Κεγκέρογλου έχει και αυτό ωστόσο τα προβλήματα του αφού ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΙΝΑΛ έχει ταχθεί εξ αρχής υπέρ του Γιώργου Παπανδρέου ενώ διατηρεί πολύ κακές σχέσεις με τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Και να σκεφτεί κανείς ότι όλη αυτή η συζήτηση γίνεται για την αναπλήρωση της θέσης της Φώφης Γεννηματά για ένα μήνα.

Πληροφορίες αναφέρουν πάντως ότι τα τελευταία εικοσιτετράωρα κυκλοφόρησε και το σενάριο να επιλεγεί ως λύση κοινής αποδοχής ο Χάρης Καστανίδης, με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα αποχωρήσει από την κούρσα της αρχηγίας. Σενάριο πάντως που δεν φαίνεται να προχωράει.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις