Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

“Μύλος” στον ΣΥΡΙΖΑ για Παππά! Θέτουν θέμα παραίτησης κορυφαία στελέχη

ΣΥΡΙΖΑ

Για πρώτη φορά μετά τις εκλογές του Ιουλίου 2019 ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε το μαχαίρι στο κόκκαλο και με αφορμή την ιστορία Παππά –Μιωνή άνοιξε την συζήτηση για τα λάθη της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε να τραβάει την δική του κόκκινη γραμμή ακόμα και απέναντι στους δικούς του ανθρώπους καθώς  τα τελευταία εικοσιτετράωρα η  ΝΔ προσπάθησε να τον εμπλέξει στην υπόθεση Παπαγγελόπουλου προκειμένου να τον αποδυναμώσει πολιτικά  απέναντι στην κοινή γνώμη.

Οι αντιδράσεις που υπήρξαν στο χθεσινό Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στον Νίκο Παππά ήταν εν πολύς αναμενόμενες καθώς αρκετά στελέχη εμφανίζονταν τις τελευταίες μέρες ενοχλημένα με τον τρόπο που επικοινωνούσε  ο πρώην υπουργός με έναν επιχειρηματία.

Τσίπρας: Πρέπει να δοθούν εξηγήσεις

 Ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του  έκανε σαφές πως θα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις τονίζοντας ότι «απέναντι σε ένα τέτοιο αδίστακτο σύστημα εξουσίας οφείλουμε όλοι και κυρίως τα στελέχη πρώτης γραμμής να προσέχουμε κάθε μας πράξη και κάθε μας λέξη». Συμπλήρωσε ακόμα  πως «δεν έχω καμία αμφιβολία για την εντιμότητα των στελεχών μας, τα οποία σε όλες τις περιστάσεις έχουν αποδείξει την ανιδιοτέλεια τους. Από εκεί και πέρα ο καθένας μας πρέπει να αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί για λάθη, παραλήψεις ή αστοχίες. Όχι απλά για να πάμε παρακάτω. Αλλά για να μην τα επαναλάβουμε».

Ο Νίκος Παππάς πήρε αμέσως τον λόγο και ανέφερε : «Θέλω ευθύς εξαρχής να τοποθετηθώ αναλαμβάνοντας την ευθύνη και να κάνω την αυτοκριτική μου για σημεία της παρανόμως κτηθείσας  συνομιλίας που είδαν το φως της δημοσιότητας. Είναι προφανές ότι όσα ειπώθηκαν δεν είχαν να κάνουν με τις αυθεντικές πεποιθήσεις μου, αλλά ειπώθηκαν απέναντι σε έναν άνθρωπο σε παραλήρημα που προσπαθούσα να καθησυχάσω. Ωστόσο λάθη ύφους και ουσίας, έδωσαν αφορμή για επιθέσεις εναντίον μας. Και αναλαμβάνω γι΄αυτό την ευθύνη».

Θέμα παραίτησης από κορυφαία στελέχη

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ε.Τσακαλώτος, ο Ν.Φίλης ανέβασαν ιδιαίτερα τους τόνους  στη συνεδρίαση ενώ η Τασία Χριστοδουλοπούλου και ο Α. Λιάκος έκαναν λόγο για παραίτηση.

Ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ   επεσήμανε πως όλα αυτά είναι θέματα ουσίας  . Αναφέρθηκε μάλιστα  σε μια αποστροφή του πρώην υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής σε δημόσια τοποθέτηση του, πως «θα ξαναέκανε το ίδιο» σε σχέση με το ραντεβού του με τον Μιωνή λέγοντας  ότι  «δεν θα θέλαμε να ξαναγίνουν αυτά τα πράγματα». Σύμφωνα με τις ίδιες  πηγές ο κ. Τσακαλώτος προκάλεσε αίσθηση όταν συμπλήρωσε ότι κάτω από τέτοιες συνθήκες δεν θα μπορούσε να συμμετέχει σε μια μελλοντική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης συμφώνησε με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο  λέγοντας ότι η ιστορία δεν έχει να κάνει με την επικοινωνία αλλά με την πολιτική.

click4more: ΝΔ για Novartis: Τσίπρας και Παππάς παίζουν μαζί θέατρο

«Είπαμε να μην υπάρχει ανθρωποφαγία μεταξύ μας, να υπάρχει αλληλεγγύη, όχι, όμως συγκάλυψη στα λάθη που αξιοποιεί ο εχθρός» είπε ο Νίκος Φίλης και πρόσθεσε : «Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε πολλά θετικά αλλά και κάποια αρνητικά στοιχεία που άπτονται του ύφους και της αλαζονείας. Σε αυτά συμπεριλαμβάνεται η συζήτηση που κάνουμε σήμερα. Γιατί να συναντιόμαστε με το Ισραήλ;» φέρεται να είπε χαρακτηριστικά.

«Η αλληλεγγύη δεν αφορά μόνο τον Παππά και τον Παπαδημούλη. Απέναντί τους παρατάσσεται ένα κτηνώδες καθεστώς», επεσήμανε η Ρένα .Δούρου .

Να αναλάβει την ευθύνη του σε υψηλότερο επίπεδο, ζήτησε σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η Τασία Χριστοδουλοπούλου ενώ θέμα παραίτησης έθεσε και ο Αντ. Λιάκος..

Οι… υποστηρικτές

Συμπαραστάτες στο πρόσωπο του Γιάννη Ραγκούση, της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου και του Νίκου Σκορίνη βρήκε ο Νίκος Παππάς καθώς τα στελέχη του Πολιτικού Συμβουλίου αναφέρθηκαν στην πολιτική εκμετάλλευση του θέματος από την πλευρά της ΝΔ.

Στο τέλος της συνεδρίασης ο Νίκος Παππάς ζήτησε συγνώμη  για το θέμα που έχει δημιουργηθεί και ανακοίνωσε ότι θα κάνει δημόσια δήλωση. Το γεγονός αυτό εκτόνωσε τον εκνευρισμό που υπήρχε μέχρι εκείνη την στιγμή στην συνεδρίαση.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις