Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

ΝΔ για Novartis: Τσίπρας και Παππάς παίζουν μαζί θέατρο

ΝΔ για Novartis: Τσίπρας και Παππάς παίζουν μαζί θέατρο

Τέλος στην εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην υπόθεση Novartis βάζει ο συμβιβασμός της εταιρείας στις ΗΠΑ με το αμερικανικό Δημόσιο.

Στη ΝΔ θεωρούν έτσι ότι επιβεβαιώνεται η σκευωρία που έχει καταρρεύσει εδώ και καιρό και στήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, στοχοποιώντας συνολικά δέκα πολιτικά πρόσωπα, εκ των οποίων δύο πρώην πρωθυπουργοί (Σαμαράς, Πικραμμένος).

«Το σκάνδαλο ως προς το ιατρικό σκέλος υπήρχε, όπως από την αρχή υποστήριζε η ΝΔ. Όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε στην άκρη το πραγματικό πρόβλημα για να στήσει μια πολιτική σκευωρία, με στόχο να βλάψει τους πολιτικούς του αντιπάλους. Οι ευθύνες όσων εξύφαναν την πολιτική σκευωρία διερευνώνται και η Δικαιοσύνη οφείλει απερίσπαστη να συνεχίσει τη δουλειά της, ώστε να τιμωρηθούν όσοι ζημίωσαν το ελληνικό Δημόσιο», έλεγαν χαρακτηριστικά στελέχη της ΝΔ.

“Τσίπρας και Παππάς παίζουν μαζί θέατρο”

Οι ευθύνες που διερευνώνται αναφέρονται ασφαλώς στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την Προανακριτική Επιτροπής της Βουλής, όμως δεν έμεινε ασχολίαστη από την πλευρά της ΝΔ η στάση του Νίκου Παππά και η «απολογία» του μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη ΝΔ θεωρούν έτσι ότι «ο κ. Παππάς είναι το άλλο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα και μαζί παίζουν θέατρο, αλλά δεν μπορούν να ξεφύγουν από τις ευθύνες τους», ήτοι εμφανίζονται επιφυλακτικοί έως αρνητικοί απέναντι στην ερμηνεία που θέλει τον πρώην πρωθυπουργό να πήρε αποστάσεις από τον άλλοτε στενό συνεργάτη του. Τα ίδια στελέχη εξηγούν ότι ανάληψη ευθύνης για ένα τόσο σοβαρό θέμα χωρίς παραίτηση ή αποπομπή του κ. Παππά δεν υπάρχει, ιδιαίτερα δε τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει παραιτήσεις από άλλους για το παραμικρό.

“Ο Παπαγγελόπουλος αποχώρησε με… άνωθεν εντολή”

Σε ό,τι αφορά τον κ. Παπαγγελόπουλο, η αποχώρησή του από τη συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής δίχως να δεχθεί ερωτήσεις από τους βουλευτές-μέλη της «διαβάζεται» από τη ΝΔ ως έκφραση της δυσχερούς θέσης στην οποία βρίσκεται ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης. Στελέχη του κυβερνώντος κόμματος εκτιμούν, μάλιστα, ότι αποχώρησε από τη διαδικασία λόγω άνωθεν εντολών και υπό το φόβο για νέες σε βάρος του αποκαλύψεις.

Στη ΝΔ εκτιμούν, τέλος, ότι οι ισχυρισμοί εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ για επανάληψη του «βρώμικου ‘89» στερούνται σοβαρότητας, διότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί κατ’ αυτόν τον τρόπο να καταγγέλλει π.χ. τον Λεωνίδα Κύρκο και τον Χαρίλαο Φλωράκη.

Σε κάθε περίπτωση, όπως είπε και στη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, η κυβέρνηση και η ΝΔ δεν προτίθενται να ελέγξουν για τυχόν ποινικά αδικήματα τον κ. Τσίπρα ούτε καν ν’ αναδείξουν τυχόν πολιτικές ευθύνες του, αλλά θα επιμείνουν να ζητούν απάντηση εκ μέρους του εάν καταδικάζει τον κ. Παππά ή εάν αναλαμβάνει προσωπικά την ευθύνη για το παραδικαστικό και παρακρατικό κύκλωμα που φαίνεται πως είχε στηθεί επί ΣΥΡΙΖΑ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις