Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Μύλος στον ΣΥΡΙΖΑ: Η «Ομπρέλα», η «ΡΕΝΕ», η «Γέφυρα» και οι «προεδρικοί» επί 2

Μύλος στον ΣΥΡΙΖΑ: Η «Ομπρέλα», η «ΡΕΝΕ», η «Γέφυρα» και οι «προεδρικοί» επί 2

Μια απλή εσωκομματική διαδικασία, όπως η ανάδειξη των Νομαρχιακών επιτροπών, έχει φέρει τα πάνω κάτω στον ΣΥΡΙΖΑ, αφού όλες οι τάσεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιδιώκουν να αυξήσουν τη δύναμή τους.

Η σύνθεση των νομαρχιακών επιτροπών του ΣΥΡΙΖΑ έχει φυσικά την σημασία της, αφού θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό και την σύνθεση του Συνεδρίου, όποτε και να γίνει.

Παράλληλα θα αναδείξει το ποιοι θα πάρουν μέρος στην Ψηφιακή Προγραμματική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που θα διεξαχθεί τον Απρίλιο.

Με αφορμή αυτή τη διαδικασία, όλες οι τάσεις στον ΣΥΡΖΑ πήραν θέσεις μάχης και άρχισαν τις τηλεδιασκέψεις. Την προηγούμενη Κυριακή η εσωκομματική αντιπολίτευση, που βρίσκεται κάτω από την «Ομπρέλα», συνεδρίασε προκειμένου να καθορίσει τις επόμενες κινήσει της.

Click4more ΣΥΡΙΖΑ: Η εσωκομματική αντιπολίτευση βγαίνει μπροστά – Το κείμενο και η συνάντηση με Τσίπρα

Με αφορμή την συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβούλιο που έγινε την προηγούμενη Παρασκευή τα στελέχη αυτά είχαν καταθέσει ένα κείμενο προτάσεων, το οποίο ο Αλέξης Τσίπρας είχε χαρακτηρίσει καλοδεχούμενο. Τελικά πάντως καμία πρόταση δεν έγινε αποδεκτή στο κείμενο αποφάσεων.

Στην «Ομπρέλα» μετέχουν οι Δημήτρης Βίτσας, Νίκος Βούτσης, Θοδωρής Δρίτσας, Έφη Καλαμαρά, Κατερίνα Κνήτου, Πάνος Λάμπρους, Ράνια Σβίγγου, Πάνος Σκουρλέτης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νίκος Φίλης και Τασία Χριστοδουλοπούλου. Επίσης, από την ΚΕΑ και την ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ μετέχουν στην τάση αυτή οι: Κώστας Αθανασίου, Άγγελος Γκόγκογλου, Πέτρος Καλκανδής, Ερμίνα Κυπριανίδου, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Γιάννης Μπασκόζος, Ανδρέας Ξανθός, Δημήτρης Παπαδημούλης, Χριστόφορος Παπαδόπουλος, Κώστας Πουλάκης, Μανώλης Σαρρής και Μιχάλης Υδραίος.

Την Κυριακή αναμένεται να συνεδριάσουν οι Προεδρικοί και οι περισσότερο… προεδρικοί. Στους προεδρικούς της «Κίνησης Μελών» ανήκουν ο Νίκος Παπάς, η Ρένα Δούρου, ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο Παύλος Πολάκης, ο Χρήστος Σπίρτζης, ο Γιάννης Μπαλάφας, ο Γιώργος Τσίπρας, ο Γιάννης Μουζάλας, ο Τρύφων Αλεξιάδης. Μαζί της συνεργάζονται και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος και το μεγαλύτερο μέρος των «πασοκογενών» και της ΔΗΜΑΡ.

Η δεύτερη τάση των προεδρικών είναι η ΡΕΝΕ (Ριζοσπαστική Εναλλακτική Ενότητα). Η ομάδα στην οποία μετέχουν ο Αντώνης Κοτσακάς, ο Πάνος Ρήγας και ο Νίκος Σκορίνης αποσπάστηκε  πρόσφατα από την «Κίνηση Μελών» καθώς αμφισβήτησε την ηγεμονία του Νίκου Παππά. 

Τις τελευταίες ώρες εμφανίστηκαν και οι εκπρόσωποι της  «Γέφυρα» -ο Αντώνης Λιάκος, ο Παναγιώτης Παναγιώτου, ο Νίκος Μπίστης, και ο Σπύρος Δανέλλης- όπου με κείμενο τους  ζητούν την συμπόρευση με το ΚΙΝΑΛ. «Η λογική των πραγμάτων και των αριθμών επιτάσσει στον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και στο ΚΙΝΑΛ να γυρίσουν γρήγορα και αποφασιστικά σελίδα στις μεταξύ του σχέσεις» αναφέρουν χαρακτηριστικά τα στελέχη της Γέφυρας ενώ παράλληλα τάσσονται υπέρ της σύγκλισης και της συμπόρευσης όλων των δυνάμεων της Αριστεράς, της Κεντροαριστεράς και της Πολιτικής Οικολογίας.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις