Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Η εσωκομματική αντιπολίτευση βγαίνει μπροστά – Το κείμενο και η συνάντηση με Τσίπρα

ΣΥΡΙΖΑ: Η εσωκομματική αντιπολίτευση βγαίνει μπροστά – Το κείμενο και η συνάντηση με Τσίπρα

Κείμενο που θα αφορά στην επανεκκίνηση του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να καταθέσουν σήμερα (08.01.2021) τα στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης στη συνεδρίαση του Πολιτικού  Συμβουλίου του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι «53+» μαζί με τις υπογραφές των Ν. Βούτση, Π. Σκουρλέτη, Ν. Φίλη, Δ. Βίτσα, Δ. Παπαδημούλη και Κ. Πουλάκη θα καταθέσουν την δική τους πρόταση σε ό,τι αφορά το προγραμματικό κείμενο του ΣΥΡΙΖΑ.

Χθες μάλιστα υπήρξε συνάντηση ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα  και τους Ε. Τσακαλώτο, Π. Σκουρλέτη, Δ. Παπαδημούλη, Δ. Βίτσα, Έφη Καλαμαρά (μέλη του “Αριστερού Δικτύου”) προκειμένου ο  πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να ενημερωθεί για τις προθέσεις των συντρόφων του.

Click4more Ο Αλέξης Τσίπρας στην Σακελλαροπούλου με πανδημία και Δημοκρατία στην ατζέντα

Στην συνάντηση αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι το κείμενο των στελεχών της εσωκομματικής αντιπολίτευσης είναι καλοδεχούμενο, τονίζοντας  πως παρά τις όποιες επιμέρους διαφωνίες θα συμβάλει στον προγραμματικό διάλογο και σημείωσε ότι αναμένει ανάλογες παρεμβάσεις και από τις άλλες πλευρές.

Αναφερόμενος στη διαδικασία αναβίωσης των ρευμάτων μέσα στο κόμμα την χαρακτήρισε θετική εξέλιξη, η οποία μπορεί να συμβάλει στον διάλογο που γίνεται μέσα στο κόμμα κόντρα στην λογική των κλειστών ομάδων.

Πηγές από την εσωκομματική αντιπολίτευση ανέφεραν ότι στο κείμενο τα στελέχη αυτά παίρνουν θέση και λένε «ναι» στη διεύρυνση και στις συμμαχίες υπό όρους, συμπληρώνοντας, ωστόσο πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να παραμείνει ένα αριστερό κόμμα.

Click4more Ο ΣΥΡΙΖΑ απέκτησε νέα τάση: Ποιοι την ίδρυσαν

Οι ίδιοι άνθρωποι επισημαίνουν ότι το κείμενο αυτό κινείται προς την ενωτική κατεύθυνση και δεν έχει πρόθεση να δημιουργήσει νέες αντιπαραθέσεις και προβλήματα στον εσωτερικό του κόμματος στοχοποιώντας τον Αλέξη Τσίπρα.

Στο κείμενο δεν μπαίνει θέμα ηγεσίας αλλά γίνονται σαφείς αναφορές για το πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορέσει να κερδίσει τις εκλογές αλλάζοντας χαρακτηριστικά στην πολιτική και στην αντιπολίτευση που ασκεί. Ακόμα τα στελέχη που έχουν συντάξει το κείμενο ζητούν να ολοκληρωθεί γρήγορα το πρόγραμμα ενώ και υπερασπίζονται την ανάγκη συλλογικών διαδικασιών στον ΣΥΡΙΖΑ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις