Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

Μυρσίνη Λοΐζου: Το post για τα θύματα του Ξηρού που… (τη) στοιχειώνει

Μυρσίνη Λοΐζου: Το post για τα θύματα του Ξηρού που… (τη) στοιχειώνει

Η Μυρσίνη Λοΐζου, κόρη του σπουδαίου Μάνου Λοΐζου, ήταν ανάμεσα στα πρώτα 16 ονόματα που ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ για το ευρωψηφοδέλτιό του. Γρήγορα, όπως συμβαίνει συνήθως, ήρθαν στο φως παλιότερες δηλώσεις και αναρτήσεις. Και μια από αυτές (τουλάχιστον) προκαλεί σάλο και αντιδράσεις.

Είναι μια ανάρτηση που είχε κάνει παλιότερα στο twitter η Μυρσίνη Λοΐζου, με αναφορά σε θύματα του Σάββα Ξηρού και της 17 Νοέμβρη. Ένα post που κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου.

Ένα post από τον Απρίλιο του 2015 όταν υπουργός Προστασίας του Πολίτη ήταν ο Γιάννης Πανούσης και ο Σάββας Ξηρός είχε κάνει αίτηση αποφυλάκισης. Τότε, ο Γ. Πανούσης είχε ερωτηθεί για την υπόθεση του καταδικασμένου για συμμετοχή στη 17 Νοέμβρη και είχε εκφράσει την άποψη πως ο Σάββας Ξηρός θα έπρεπε να αποφυλακιστεί μόνο αν ζητήσει συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων.

Η δήλωση αυτή φαίνεται πως προκάλεσε και την αντίδραση από την Μυρσίνη Λοΐζου, που έγραψε στο λογαριασμό της στο twitter: «Τα θύματα του Ξηρού θα έπρεπε να σηκωθούν και να μας ζητήσουν συγγνώμη, ηλίθιε Πανούση».

Σε άλλη ανάρτησή της, σε διαφορετικό χρόνο, η Μυρσίνη Λοΐζου είχε υπερασπιστεί το δικαίωμα του καταδικασμένου σε ισόβια Δημήτρη Κουφοντίνα να παίρνει άδειες από τη φυλακή.

Φυσικά, μόλις ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά της με τον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει ευρωεκλογών, αυτές κι άλλες αναρτήσεις της, επανήλθαν στη δημοσιότητα. Ο λογαριασμός της Μυρσίνης Λοΐζου στο twitter φαίνεται να έχει απενεργοποιηθεί αλλά τα screenshots παραμένουν και κάπως έτσι προκαλείται σάλος.

Ήδη, άλλωστε, η Νέα Δημοκρατία ζητά εξηγήσεις από τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. Στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφεραν ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει, ο ίδιος, να ξεκαθαρίσει αν γνώριζε τις αναρτήσεις αυτές πριν αποφασίσει να της προσφέρει μια θέση στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.

Τα στελέχη της Πειραιώς ανέφεραν επίσης ότι αν στην Κουμουνδούρου γνώριζαν τις απόψεις αυτές της Μυρσίνης Λοΐζου, σημαίνει ότι η παρουσία της στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος αποδεικνύει πως δεν τους ενοχλούν. Αν δεν γνώριζαν, σημείωναν στα ίδια στελέχη, ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει θα πρέπει με κάποιο τρόπο να αντιδράσει.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις