Πολιτική

Ν. Αναστασιάδης: Υπάρχει στενότατη συνεργασία Αθήνας – Λευκωσίας για το Κυπριακό

Με τη φράση «ουδέν αναληθέστερον» διαψεύδει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης τα περί κρίσης ή διαφωνίας στις σχέσεις Λευκωσίας και Αθήνας. «Αντίθετα, υπάρχει στενότατη συνεργασία και συνεπώς τα όσα πλάθονται, για να δικαιολογούν κάποιοι την κριτική, δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα», τονίζει σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο κ. Αναστασιάδης εκτιμά ότι το φυσικό αέριο αποτελεί σημαντικό κίνητρο για να συναινέσει η Άγκυρα σε λύση του Κυπριακού. Η προοπτική κάλυψης σημαντικού μέρους των ενεργειακών αναγκών της Τουρκίας και της μετεξέλιξής της σε περιφερειακό ενεργειακό κόμβο, μπορεί να οδηγήσει τον Ταγίπ Ερντογάν στο να προβεί στις αναγκαίες παραχωρήσεις που θα καταστήσουν εφικτή την επίτευξη συμφωνίας, όπως σημειώνει.
Ο ίδιος μιλάει για την ανάγκη αποχώρησης των τουρκικών στρατευμάτων, αλλά σημειώνει ότι θα αποδεχτεί μια μεταβατική περίοδο για την υλοποίησή της και δηλώνει ότι ζητεί ισχυρό ψήφισμα από τον ΟΗΕ ώστε η Άγκυρα να μην υπαναχωρήσει.
Τέλος, για τις επικείμενες διαπραγματεύσεις της Γενεύης, ο Πρόεδρος της Κύπρου διαμηνύει ότι πρώτα πρέπει να κατατεθούν χάρτες με τις εδαφικές αναπροσαρμογές και μετά να διεξαχθεί η διεθνής διάσκεψη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σύνθημα εκλογικής μάχης στην ΕΛΑΣ: «Σηκώνουμε τα μανίκια» – Το σχέδιο έως τις γιορτές
Πρώτη τηλεδιάσκεψη του Μίλτου Χατζηγιαννάκη με τις Συντονιστικές Επιτροπές των 59 εκλογικών περιφερειών - Εξορμήσεις Τσίπρα στην περιφέρεια, 500 νέοι τομεακοί υπεύθυνοι και οργανωτικά δίκτυα σε κάθε δήμο
Αλέξης Τσίπρας
Η τηλεθέαση που έκανε η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον ΣΚΑΪ και η μάχη για την ηγεμονία στην αντιπολίτευση
Η συνέντευξη στον ΣΚΑΪ άνοιξε νέο κύκλο αντιπαράθεσης με κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ - Τι κρύβεται πίσω από τα υψηλά ποσοστά στο σύνολο και το μεγάλο χάσμα στις νεότερες ηλικίες
Ο Αλέξης Τσίπρας στον ΣΚΑΪ