Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Ν. Μπάμπαλος: Κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών στο Νέο Ηράκλειο

Ν. Μπάμπαλος: Κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών στο Νέο Ηράκλειο

Πρωτοπόρος και στην κατεύθυνση της συνεχούς βελτίωσης του ήδη υψηλού επιπέδου υπηρεσιών που προσφέρουν οι παιδικοί σταθμοί στα παιδιά του Νέου Ηρακλείου, ο δήμαρχος της πόλης, Νίκος Μπάμπαλος.

Ένας νέος παιδικός σταθμός στο δήμο Νέου Ηρακλείου, που η κατασκευή του θα ολοκληρωθεί άμεσα, θα αυξήσει στο εκατό τοις εκατό την απορρόφηση των παιδιών που θέλουν να φιλοξενηθούν στις συγκεκριμένες δομές της πόλης.

Θέσεις για όλα τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς από το νέο σχολικό έτος

Στο 100% αναμένεται να φτάσει η απορρόφηση των παιδιών που θα αιτηθούν φιλοξενία στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, το νέο σχολικό έτος.

Η δημοτική αρχή του Νίκου Μπάμπαλου ολοκληρώνει αυτές τις ημέρες την κατασκευή του 6ου δημοτικού παιδικού σταθμού, επί της λεωφόρου Πλαπούτα, ο οποίος θα είναι διαθέσιμος για επιλογή στις αιτήσεις των Ηρακλειωτών γονέων, που φέτος θα κατατεθούν τον Ιούνιο.

Έτσι, υπολογίζεται ότι στο Ηράκλειο Αττικής κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός παιδικών για την περίοδο 2019 – 2020, είτε από το πρόγραμμα επιδότησης του ΕΣΠΑ, είτε από τη φιλοξενία με την πληρωμή τροφείων.

Νίκος Μπάμπαλος: Δίνουμε λύσεις στην καθημερινότητα των συμπολιτών μας, είμαστε δίπλα στην οικογένεια

Δυο Ειδικά για το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής εξυπηρετούσε και τα προηγούμενα χρόνια στο ακέραιο των αριθμών των αιτήσεων από Ηρακλειώτες γονείς. Η διαρκής, όμως, αύξηση των αιτήσεων του προγράμματος κάθε έτος, άφηνε εκτός δημοτικών δομών κάποια από τα παιδιά τα οποία υπάγονταν στην συμβατική φιλοξενία με τροφεία.

Με την προσθήκη του νέου παιδικού σταθμού, ο οποίος θα εξυπηρετεί βρεφικά και νηπιακά τμήματα, θα μπορούν να καλυφθούν πλέον και όλα τα παιδιά των τροφείων, επιτρέποντας στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής να υπερηφανεύεται ότι δεν θα αφήσει κανένα από παιδί εκτός των παιδικών του σταθμών.

«Ο νέος σταθμός θα είναι έτοιμος σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχουμε κάνει προκειμένου να αποτελέσει το δεύτερο σπίτι για ακόμα περισσότερα μικρά παιδιά του Ηρακλείου, για να γίνει το θεμέλιο της σχολικής τους ζωής. Υπηρετώντας με σοβαρότητα τον σχεδιασμό που από την αρχή της θητείας μας οριοθετήσαμε, ολοκληρώσαμε μέσα σε αυτά τα πέντε χρόνια την κατασκευή δύο νέων παιδικών σταθμών: της οδού Χρυσανθέμων το 2016 και, φέτος, αυτόν της λεωφόρου Πλαπούτα. Δίνουμε λύσεις στην καθημερινότητα των συμπολιτών μας, είμαστε δίπλα στην οικογένεια», σχολιάζει ο δήμαρχος Νέου Ηρακλείου, Νίκος Μπάμπαλος.

Χαμηλότερα έως μηδενικά τα τροφεία

Να θυμίσουμε δε ότι από το 2015 η δημοτική αρχή του Νίκου Μπάμπαλου έχει μειώσει τα τροφεία κατά 20% για όλους, διατηρώντας μηδενική εισφορά για τα πολύ χαμηλά εισοδήματα.

Οι σταθμοί του Δήμου Ηρακλείου Αττικής είναι οι εξής:

Βορ. Ηπείρου & Ελ. Βενιζέλου, 14122, Ηράκλειο Αττικής(Παλαιό Ηράκλειο)

Χρ. Βασιλείου 2 & Αλεξ. Διάκου 14122, Ηράκλειο Αττικής

Ναρκίσσων 10, 14121, Ηράκλειο Αττικής

Σωκράτους 18, 14121, Ηράκλειο Αττικής (Καναπίτσα)

Χρυσανθέμων και Τζουμαγιάς

και από το νέο σχολικό έτος, λεωφόρος Πλαπούτα 20-24

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις