Πολιτική

Να μαζέψει τα αμάζευτα επιχειρεί ο Κατσίκης για την επίθεση κατά Τόσκα

Να τα μαζέψει επιχειρεί ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κώστας Κατσίκης για όσα είπε για την κυβέρνηση. Ο κ. Κατσίκης είχε δηλώσει ότι η κυβέρνηση δεν αφήνει την ΕΛ.ΑΣ. να κάνει την δουλειά της.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με νέα δηλωσή του, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κώστας Κατσίκης υποστήριξε:

«Κατά τη σημερινή συνέντευξη που παραχώρησα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, φιλοξενούμενος στην πρωινή εκπομπή “Σήμερα”, η ερμηνεία που δόθηκε στην τοποθέτησή μου σχετικά με την αντιμετώπιση φαινομένων ανομίας και εκδηλώσεων βίας ήταν αποσπασματική και απέχει από την ουσία των δηλώσεών μου».

Αυτό δήλωσε ο βουλευτής Αττικής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Κωνσταντίνος Κατσίκης, προσθέτοντας: «Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία εσφαλμένων εντυπώσεων, πολλώ δε μάλλον, τη στιγμή που σε καμία των περιπτώσεων δεν εξαπέλυσα προσωπικές βολές κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Τόσκα, όπως παρέφρασαν τις δηλώσεις μου».

Και συνεχίζει: «Αντιθέτως, συνεχάρην την Ελληνική Αστυνομία για τις επιτυχίες της και κατ’ επέκταση αυτού, το έργο της ελληνικής κυβέρνησης. Όσα, δε, εξέφρασα σχολιάζοντας την ανομία, ήταν προτάσεις και ερωτήματα για την καλύτερη αντιμετώπισή της και όχι καταγγελτικός λόγος, όπως δυστυχώς παρουσιάστηκε από μερίδα των μέσων ενημέρωσης» ανέφερε ο κ. Κατσίκης.

Και κατέληξε: «Ο οποιοσδήποτε καλοπροαίρετος και δίκαιος τηλεθεατής αντιλαμβάνεται πως ο πολιτικός σχολιασμός της επικαιρότητας σε ζωντανό χρόνο διαφέρει από την ετεροχρονισμένη απόπειρα ερμηνείας και δυστυχώς παρερμηνείας, στην οποία προβαίνουν κατόπιν συγκεκριμένα κέντρα διαμόρφωσης της κοινής γνώμης».

Τι είπε το πρωί ο Κώστας Κατσίκης

«Συμφωνώ ότι δεν αφήνουν την ΕΛΑΣ να κάνει τη δουλειά της, να το λέμε ξεκάθαρα, δεν θέλει η κυβέρνηση να τραβήξει ο αστυνομικός πιστόλι, δεν θέλει η κυβέρνηση να εφαρμόσει το μέτρο του σπρέι πιπεριού, δεν θέλει η κυβέρνηση τις πλαστικές σφαίρες, δεν ξέρω να απαντήσω γιατί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.

Είπε ακόμα: «Πιστεύω ότι η βία αντιμετωπίζεται με βία» και πρόσθεσε όμως ότι «ότι το 2008 κατέκριναν όσους αστυνομικούς πυροβολούσαν στον αέρα και σχηματίστηκαν δικογραφίες».

Ο κ. Κατσίκης προειδοποίησε επίσης ότι «αν δεν ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα, το θέμα της ανομίας θα συνεχιστεί, μια συνέχεια από το παρελθόν που μας ακολουθεί».

«Αυτοδικία χαρακτηρίζω τη στάση του Ρουβίκωνα» πρόσθεσε. «Κακά τα ψέματα, υπάρχουν κενά στην πολιτεία, και με την ανομία κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να τα καλύψουν, αυτά τα μηνύματα πρέπει να τα λαμβάνει η πολιτεία και να κάνει τις προσαρμοστικές της κινήσεις για να έχουμε καλύτερη καθημερινότητα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Φλωρίδης κατά Τσίπρα για τη Δικαιοσύνη: «Μετά από όσα διέπραξε, θα έπρεπε να την αποφεύγει όπως ο διάβολος το λιβάνι»
Ο υπουργός Δικαιοσύνης σηκώνει το γάντι μετά τις αιχμές του πρώην πρωθυπουργού – Ο νόμος Παρασκευόπουλου, η Novartis, οι τηλεοπτικές άδειες και οι «αρμοί της εξουσίας» στο επίκεντρο της επίθεσης
Γιώργος Φλωρίδης
ΠΑΣΟΚ κατά Τσίπρα: «Συμβιβασμένος Μαδούρο» και «διευθύνων σύμβουλος των ολιγαρχών»
«Το μέλλον της χώρας δεν είναι ούτε ο Μητσοτάκης της διαφθοράς ούτε ο Τσίπρας της διαπλοκής», αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη - Οι αιχμές για «copy paste» προτάσεων και τα οικονομικά της ΕΛΑΣ
Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Ανδρουλάκης
Αφροδίτη Νέστορα: «Μαμά, συγγνώμη που δεν κατάφερα να σε προστατεύσω»
Η Βάγια Νέστορα, έχασε τη ζωή της τα ξημερώματα της 1ης Ιουλίου 2026, όταν σημειώθηκε εμπρηστική επίθεση με εκρηκτικό-εμπρηστικό μηχανισμό στο σπίτι της οικογένειας της Αφροδίτης Νέστορα στη Θεσσαλονίκη
H Αφροδίτη Νέστορα μαζί με την μητέρα της Βάγια Νέστορα 8