Πολιτική

«Ναι» από ΚΙΝΑΛ στην ελληνογαλλική συμφωνία – Ανδρέας Λοβέρδος: «Υπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα»

Το ΚΙΝΑΛ θα υπερψηφίσει την ελληνογαλλική συμφωνία καθώς «αποτελεί ένα ισχυρό όπλο για τη χώρα» και παρά τα «προβλήματα» που έχει «υπηρετεί με τρόπο σοβαρό τα εθνικά συμφέροντα». Ανέφερε – μεταξύ άλλων – ο εισηγητής του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος. 

«Είμαστε υπέρ της ενδυνάμωσης της ελληνογαλλικής συνεργασίας και της αποτρεπτικής δυνατότητας της χώρας μας. Δεν είναι η καλύτερη συμφωνία που θα μπορούσε να είναι, όπως για παράδειγμα στο σημείο που αφορά την ρήτρα αμοιβαιότητας. Θα την θέλαμε καλύτερη» σημείωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος. Και πρόσθεσε: «Ωστόσο, πρέπει όλα τα κόμματα, σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, να ζυγίσουμε και να σταθμίσουμε καλά τα πράγματα και να βάλουμε πάνω από όλα το εθνικό συμφέρον. Η καταψήφιση της Συμφωνίας ή το “παρών” δεν αποτελούν στάση που συνάδει με τα συμφέροντα της χώρας. Σίγουρα η Συμφωνία έχει προβλήματα. Όμως η στάθμιση θετικών και αρνητικών γέρνει ολοφάνερα στη σημασία υπέρ του ναι, γιατί η Συμφωνία υπηρετεί με τρόπο σοβαρό τα εθνικά συμφέροντα της χώρας».

Ο εισηγητής του ΚΙΝΑΛ τόνισε ακόμα, ότι «πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όταν μιλάμε για αμυντική συμφωνία, γιατί στην ΕΕ υπάρχει η ρήτρα αμοιβαίας συνδρομής και καλό είναι να μην την αμφισβητούμε».

«Είναι σημαντικό να υπάρχουν διμερείς σχέσεις, ειδικά με Γαλλία, αλλά δεν πρέπει να αποδυναμώσουμε την υποχρέωση όλων των κρατών μελών της ΕΕ, να συνδράμουν σε ένα άλλο κράτος αν δεχθεί επίθεση».

Τέλος, ο Ανδρέας Λοβέρδος, έθεσε το ζήτημα μη συμμετοχής των ελληνικών ναυπηγείων στο κατασκευαστικό έργο των φρεγατών, υπογραμμίζοντας ότι αυτό είναι μια παράλειψη της Συμφωνίας, καθώς θα έδινε την ευκαιρία να ενισχυθεί η ελληνική αμυντική βιομηχανία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δικαστές και εισαγγελείς κατά Κωνσταντοπούλου: Επιδιώκει να παραμένει στην επικαιρότητα με όποιο παρανοϊκό σενάριο μπορεί να δημιουργήσει ανθρώπινος νους
«Η συγκεκριμένη δικηγόρος- πολιτικός - επαγγελματίας συκοφάντης καλυπτόμενη από την βουλευτική της ασυλία, δήλωσε με αναίδεια την πρόθεση και την επιδίωξη της να μην διεξαχθεί η δίκη για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών»
Ζωή Κωνσταντοπούλου 5
Νίκος Δένδιας: Οι Patriot στη Σαουδική Αραβία «προστατεύουν κάθε πολίτη της ΕΕ από τον πληθωρισμό της ενέργειας»
«Οι ιρανικοί πύραυλοι που εξουδετερώθηκαν από τους ελληνικούς Patriot πετούσαν με ταχύτητα πάνω από 3 Mach» είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας που συναντήθηκε με τον μόνιμο αντιπρόσωπο των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας σε συζήτηση στο συνέδριο East Macedonia and Thrace Forum IV στην Αλεξανδρούπολη
Κόντρα Μαρινάκη – Τσουκαλά: «Διαστρεβλώνει τα λεγόμενά μου» λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος – «Συνεχίζει να πετάει τη μπάλα στη εξέδρα» απαντάει ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ
«Κατά τη συνήθη τακτική δεν απαντά σε τίποτα και παίζει με τις λέξεις» λέει μεταξύ άλλων για τον Παύλο Μαρινάκη, ο Κώστας Τσουκαλάς
Παύλος Μαρινάκης