Πολιτική

«Ναι» Μητσοτάκη σε Γεννηματά για κοινή συνεδρίαση επιτροπών με θέμα ένα Νέο Κλιματικό Νόμο

Θετικά απάντησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην επιστολή της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, και στο αίτημά της για τη σύγκληση κοινής συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος και της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων με αντικείμενο ένα Νέο Κλιματικό Νόμο.

Όπως ανέφερε η κα Γεννηματά, στόχος είναι η διαμόρφωση διακομματικής συναίνεσης ώστε να υπερψηφιστεί ο νόμος «με την ευρύτερη δυνατή κοινοβουλευτική πλειοψηφία».

Στην επιστολή του, ο πρωθυπουργός κάνει δεκτό το αίτημα της Φώφης Γεννηματά και την ενημερώνει ότι ζήτησε από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα να αιτηθεί τη σύγκληση των αρμόδιων Επιτροπών.

«Στόχος μας είναι ο νέος νόμος να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση στα μέσα Ιουνίου ώστε μέσα από μία ευρεία διακομματική συναίνεση να οργανώσουμε τη μετάβασή μας σε μια κλιματικά ουδέτερη οικονομία», αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην επιστολή του προς την κυρία Γεννηματά.

Ο Πρόεδρος της Βουλής όρισε την κοινή συνεδρίαση των Διαρκών Επιτροπών Παραγωγής και Εμπορίου και Οικονομικών Υποθέσεων, της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος και της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων την Τρίτη 18 Μαΐου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗ ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης για Άγνωστο Στρατιώτη: «Θα έπρεπε να είναι αυτονόητος ο σεβασμός και η προστασία του μνημείου» – Πυρά σε Ζωή Κωνσταντοπούλου και Χάρη Δούκα
Ο Παύλος Μαρινάκης εξαπέλυσε επίθεση και κατά του Αλέξη Τσίπρα τονίζοντας πως προσπάθησε να βγάλει την Ελλάδα από την Ευρώπη
Παύλος Μαρινάκης
«Μετωπική» στη Βουλή για την τροπολογία για τον Άγνωστο Στρατιώτη: Δεν σβήνονται τα ονόματα θυμάτων των Τεμπών, αλλά δεν θα επιτραπεί να γραφούν ξανά
Με την ψήφιση της τροπολογίας σήμερα, περνά πλέον στην αρμοδιότητα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας η συντήρηση, η φροντίδα και η ανάδειξη του Μνημείου και του περιβάλλοντα χώρου
Το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη 72
Ένταση on air με τη Σοφία Βούλτεψη – «Μπορεί ένας νόμος να μην μας αρέσει γιατί είναι σκληρός αλλά η εφαρμογή των νόμων είναι για όλους»
«Οι συγγενείς των θυμάτων πρέπει να σεβαστούν τον νόμο γιατί αλλιώς πως θα ζητήσουν να εφαρμοστεί ο νόμος στο δικαστήριο;», διερωτήθηκε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας
Σοφία Βούλτεψη
17