Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

«Ναι» ΣΥΡΙΖΑ στα μέτρα παρ’ ό,τι τα θεωρεί «ψίχουλα»

«Ναι» ΣΥΡΙΖΑ στα μέτρα παρ’ ό,τι τα θεωρεί «ψίχουλα»

Έντονα υπονοούμενα για τις ανακοινώσεις της ΡΑΕ σχετικά με τα υπερκέρδη των ιδιωτών στην ενέργεια άφησε χθες (09.05.2022) από τα Χανιά όπου περιόδευσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας

Σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις της ΡΑΕ, σύμφωνα με τις οποίες τα υπερκέρδη των εταιρειών  φτάνουν τα 600 εκατομμύρια και η φορολόγηση τους θα γίνει κατά 90%, – όπως έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση- ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άφησε υπονοούμενα για «προστασία των καρτέλ». «Το βασικό είναι όχι να ποτιστούν λεφτόδεντρα, αλλά να κοπούν τα κλεφτόδεντρα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ακόμα ότι «όταν έχουμε μια αισχροκέρδεια και ουρανοκατέβατα κέρδη στον χώρο της παραγωγής ενέργειας που την καταγγέλλουμε εδώ και έναν χρόνο και την ανακάλυψαν δήθεν εσχάτως εδώ και έναν μήνα και προσπαθούν να τα κουκουλώσουν. Είναι 1,5 δισ. και τα παρουσιάζουν 600-700 εκατ. για να φορολογήσουν στο τέλος μια τρύπα στο νερό, εδώ υπάρχει μια ανοχή απέναντι στην αισχροκέρδεια, πρωταγωνιστής σε αυτή την αισχροκέρδεια είναι η ΔΕΗ».

Ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε ότι την επομένη των εκλογών ο κ. Μητσοτάκης όρισε ως επικεφαλής ένα γαλάζιο golden boy που παίρνει 360.000 το χρόνο και δίνει μπόνους 16 εκατ. στο ΔΣ και ως μοναδικός στόχο έχει την κερδοφορία της επιχείρησης όχι τη δημόσια κοινή ωφέλεια. «Δηλαδή να έχει υψηλή τη μετοχή στο ταμπλό για να παίρνουν μερίσματα οι μέτοχοι αυτοί που αγόρασαν το 17% της ΔΕΗ τον Σεπτέμβριο λίγο πριν αρχίσει αυτό το ράλι στα τιμολόγια των πολιτών. Έχουμε ένα κόλπο όπου ηγείται η ΔΕΗ».

Η δικαίωση του ΣΥΡΙΖΑ

Ενόψει των εσωκομματικών διαδικασιών που θα γίνουν την ερχόμενη Κυριακή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κλιμακώνει μέρα με την ημέρα  την επίθεση  του εναντίον της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού υποστηρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα δικαιώνεται για τη περίοδο 2015-2019.

«Βλέποντας και συγκρίνοντας ο κόσμος, πώς με την τρόικα πάνω από το κεφάλι μας καταφέραμε  να βγάλουμε  τη χώρα απ’ τη δίνη στηρίζοντας τούς πιο αδύναμους και σήμερα πώς αυτοί, χωρίς τρόικα, μνημόνια και δημοσιονομικούς περιορισμούς, έχουν λεηλατήσει ξανά τον δημόσιο πλούτο» ανέφερε χαρακτηριστικά από τα Χανιά ο Αλέξης Τσίπρας επισημαίνοντας ακόμα ότι «μέσα από δυσκολίες επαναφέραμε τη χώρα σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, ρυθμίσαμε το χρέος, βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια και αφήσαμε παρακαταθήκη 37 δισ. στα δημόσια ταμεία».

Ναι στα μέτρα με έναν αστερίσκο

Εν τω μεταξύ η Κουμουνδούρου προσανατολίζεται να πει «ναι» στην ψηφοφορία για τα μέτρα που θα φέρει στην Βουλή η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απόφαση αυτή κατέληξαν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παρ’ ότι οι εξαγγελίες χαρακτηρίζονται “ψίχουλα” αλλά και με τη λάθος επιδοματική λογική, χωρίς οι ιδιώτες πάροχοι και παραγωγοί να θίγονται στο ελάχιστο.

Όπως είπε Αλέξης Τσίπρας «και ένα ευρώ θετικών μέτρων να φέρει στη Βουλή, (η κυβέρνηση ) εμείς θα το ψηφίσουμε».

Ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη του έθεσε μόνο έναν αστερίσκο: να μην κατατεθεί η εν λόγω ρύθμιση “πακέτο” με άλλες αρνητικές ή επιζήμιες διατάξεις, όπως συνηθίζει να κάνει η κυβέρνηση για να παγιδεύει την αντιπολίτευση.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις