Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

“Ναι” υπό προϋποθέσεις λένε στο ΠΑΣΟΚ Σκουρλέτης και Κατρούγκαλος

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Αν και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν δίστασαν να μιλήσουν ακόμη και για νεοφιλελεύθερισμό του ΠΑΣΟΚ τόνισαν ότι μια συνεργασία δεν πρέπει να αποκλείεται υπό όρους και προϋποθέσεις.

Μιλώντας στις «Αληθινές Ειδήσεις» ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης είπε πως το ΠΑΣΟΚ αδυνατεί να παρακολουθήσει την πορεία χειραφέτησης της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας από τον νεοφιλελεύθερο μονόδρομο, τον οποίο υπηρέτησε τις τελευταίες δεκαετίας. Πέραν αυτού, σημειώνει ο κ. Σκουρλέτης το ΠΑΣΟΚ οφείλει «να απαλλαγεί από τα βαρίδια του» για να αποκτήσει την αξιοπιστία του. «Μακάρι να το κάνει και εδώ είμαστε» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός ΕξωτερικώνΓιώργος Κατρούγκαλος, είπε μιλώντας στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ότι το ενδεχόμενο (συμπόρευσης) εξαρτάται από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη. «Οι Ευρωπαίοι σοσιαλδημοκράτες αναγνωρίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ μια αξιόπιστη συμμαχική δύναμη στην προσπάθεια για μια κοινωνική και δημοκρατική Ευρώπη. Αν απομονωθούν εκείνες οι δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ που εξακολουθούν να αλληθωρίζουν προς τη Νέα Δημοκρατία του κυρίου Μητσοτάκη, γιατί να μην υπάρχει και στην Ελλάδα μια αντίστοιχη συμμαχία;»

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε