Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Νάσος Ηλιόπουλος – ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης θυμήθηκε να πάει στην Εύβοια και μόνο με ΜΑΤ

Νάσος Ηλιόπουλος Πελώνη

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σχολιάζει επικριτικά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στην πυρόπληκτη Εύβοια. «Δεν έχει προηγούμενο τέτοια αδιαφορία», αναφέρει σχετικά ο Νάσος Ηλιόπουλος, εκπρόσωπος Τύπου της Κουμουνδούρου.

Στη δήλωσή του ο Νάσος Ηλιόπουλος, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σημειώνει τα εξής: «Μετά από 4 μήνες προκλητικής αδιαφορίας, ο κ. Μητσοτάκης τόλμησε να πάει στη βόρεια Εύβοια μόνο με ΜΑΤ, μην τυχόν και τον πλησιάσουν οι πυρόπληκτοι που έχει αφήσει στο έλεός τους.

Αφού λοιπόν απέκλεισε τους πληγέντες, είχε το απύθμενο θράσος να δηλώσει ότι η κρατική παρέμβαση στη βόρεια Εύβοια δεν έχει προηγούμενο. Πράγματι, δεν έχει προηγούμενο τέτοια αδιαφορία, τέτοια ολιγωρία, τέτοια καθυστέρηση.

Καμία μελέτη αντιπλημμυρικών έργων δεν έχει παραδοθεί ακόμα, παρά το γεγονός ότι είχαμε ήδη τις πρώτες πλημμύρες αρχές Οκτώβρη, ενώ οι μόνες μελέτες που έχουν παραδοθεί αφορούν δύο Δήμους, οι οποίες εδώ και τρεις μήνες περιμένουν τις εγκρίσεις και δεν έχουν εξασφαλιστεί οι χρηματοδοτήσεις.

Όσο για τα έργα του πορίσματος της επιτροπής Μπένου αναμένεται να ξεκινήσουν στην καλύτερη περίπτωση το τέλος του 2023.

Click4more: Επίσκεψη Μητσοτάκη στην Βόρεια Εύβοια: Επεισόδια με διαδηλωτές στην Ιστιαία

Την ίδια ώρα ο αγροτικός κόσμος δεν έχει πάρει ούτε ευρώ αποζημίωση, χωρίς να ενδιαφέρεται κανείς πώς θα ζήσουν αυτοί οι άνθρωποι μέχρι την άνοιξη, οπότε και θα εξεταστεί από τον ΕΛΓΑ πού θα δοθούν αποζημιώσεις. Καμία μέριμνα για τους ελαιοπαραγωγούς, τους κτηνοτρόφους και τις τουριστικές επιχειρήσεις, ενώ οι μόνες αποζημιώσεις που έλαβαν οι μελισσοκόμοι είναι από ιδιώτες.

Αυτά είναι τα «επιτεύγματα» των «θεόσταλτων» επιτελών του κύριου Μητσοτάκη. Ο αυτοθαυμασμός τους θα ήταν για γέλια, αν δεν αφορούσε τον αγώνα για επιβίωση χιλιάδων συμπολιτών μας που είδαν τις περιουσίες τους να χάνονται, τις δουλειές τους να καταστρέφονται και την κυβέρνηση να αδιαφορεί επιδεικτικά για τον τόπο τους και το μέλλον τους», καταλήγει η γραπτή δήλωση του Νάσου Ηλιόπουλου.

ΚΚΕ για την επίσκεψη: Η μεγάλη καταστροφή μετατρέπεται σε μεγάλη ευκαιρία για τα συμφέροντα

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βόρεια Εύβοια. Ο Περισσός κάνει λόγο για σχέδιο εξυπηρέτησης μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων στα καμένα δάση.

Το ΚΚΕ αναφέρει συγκεκριμένα τα ακόλουθα: «Με τα περιβόητα “ολιστικά σχέδια ανασυγκρότησης” η κυβέρνηση της ΝΔ επιδιώκει να μετατρέψει τη μεγάλη καταστροφή σε μεγάλη ευκαιρία για τα συμφέροντα των ομίλων στον Τουρισμό, στην Ενέργεια, στον αγροτοδιατροφικό και κατασκευαστικό τομέα.

Όμως η “αναγέννηση” της Βόρειας Εύβοιας, προς όφελος του λαού της, δεν μπορεί να γίνει με τα ίδια υλικά που οδήγησαν στην καταστροφή της, δηλαδή την πολιτική που θεωρεί τις λαϊκές ανάγκες κόστος, γιατί υπηρετεί τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Μια επιπλέον απόδειξη αποτελεί ότι οι κάτοικοι που έχουν πληγεί, ακόμα περιμένουν τις αποζημιώσεις για τις ζημιές, τα μέτρα για το εισόδημα που έχει χαθεί, τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα, βασικές προϋποθέσεις για να παραμείνουν στον τόπο τους», καταλήγει το σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις