Σάββατο, 27 Απρ.
21oC Αθήνα

ΝΔ: Ανακλήθηκε η διαγραφή των Πέτρου Δούκα και Δημήτρη Καμπόσου – Αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

ΝΔ: Ανακλήθηκε η διαγραφή των Πέτρου Δούκα και Δημήτρη Καμπόσου – Αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ
Φωτογραφία Αρχείου / Intime

Τις διαγραφές του δημάρχου Σπάρτης, Πέτρου Δούκα, και του δημάρχου Άργους-Μυκηνών, Δημήτρη Καμπόσου, από τη ΝΔ ανακάλεσε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προκαλώντας τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

Μετά από τις διαγραφές τους από τη ΝΔ, ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλαβε την απόφαση χθες Τρίτη (18.7.2023) να επαναφέρει τους δημάρχους στο κόμμα.

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος με την σημερινή απόφαση του πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη. Μια απόφαση που δείχνει την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό μου. Ήμουν πάντα και παραμένω παρών.

Στήριζα και στηρίζω τον ίδιο τον πρωθυπουργό προσωπικά αλλά και την παράταξή μας. Προχωράμε όλοι μαζί για την προκοπή της πατρίδας μας και της Σπάρτης» δήλωσε από την πλευρά του ο Πέτρος Δούκας.

Σε ανάρτηση στο Facebook προχώρησε ο Δημήτρης Καμπόσος, κοινοποιώντας την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη και γράφοντας στη λεζάντα: «Προχωράμε δυνατά όπως πάντα! Οδηγός μας η αγάπη όλου του λαού».

ΣΥΡΙΖΑ: «Απλά ντροπή»

«Εκτός από την επιστροφή του κ. Καμπόσου με τις μισαλλόδοξες δηλώσεις, η ΝΔ αποφάσισε και την επιστροφή του κ. Δούκα», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και σχολιάζει ότι «τις δύσκολες αυτές ημέρες, που χιλιάδες συμπολίτες μας δοκιμάζονται από τις πυρκαγιές, η ΝΔ επέλεξε να επιβραβεύσει τον κ. Δούκα, ο οποίος με κυνισμό καυχιόταν για την επιχείρηση εξαγοράς των πυρόπληκτων της Ηλείας στις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει πως «όταν η ΝΔ διέγραψε τον κ. Δούκα έλεγε ότι τα λεγόμενα του είναι μακριά από “τις αρχές και τις αξίες της”» και θέτει το ερώτημα: «Ποιες “αρχές και αξίες” υπηρετεί άραγε σήμερα η επιστροφή του;». «Απλά ντροπή», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ανδρέας Σπυρόπουλος: Επιβεβαιώνεται με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο η ανακολουθία της ΝΔ

«Η επιστροφή Καμπόσου στη Νέα Δημοκρατία έρχεται να επιβεβαιώσει με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο την ανακολουθία λόγων και πράξεων της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Όλα στο βωμό της εξουσίας», γράφει σε ανάρτησή του στο Twitter ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Σπυρόπουλος.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις