Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

ΝΔ: Ανησυχία για την οικονομία, βολές κατά της κυβέρνησης και στροφή στην καθημερινότητα

ΝΔ: Ανησυχία για την οικονομία, βολές κατά της κυβέρνησης και στροφή στην καθημερινότητα

Καμπανάκι κινδύνου για τους χειρισμούς της κυβέρνησης χτυπάνε στη ΝΔ, εκτιμώντας για μία ακόμη φορά ότι με την επίθεση που πραγματοποιεί το Μαξίμου στην αξιωματική αντιπολίτευση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη επιχειρεί να αποπροσανατολίσει από τα πραγματικά προβλήματα που υπάρχουν. Το ίδιο και με τη συμφωνία Πολιτείας-Εκκλησίας, για την οποία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε χθες την εκτίμηση της κυβέρνησης ότι τορπιλίζεται για μικροπολιτικούς λόγους από τη ΝΔ.

Στην οδό Πειραιώς επισημαίνουν, επ’ ευκαιρία και της σημερινής κατάθεσης του προϋπολογισμού του 2019 που θα περιλαμβάνει όλες τις εξαγγελίες και παροχές Τσίπρα στη ΔΕΘ, πως η οικονομία βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση: το Χρηματιστήριο βρέθηκε κάτω από τις 600 μονάδες και η αξία των τραπεζών απομειούται διαρκώς, οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων καθιστούν πρακτικά αδύνατη την έξοδο στις αγορές, η Κομισιόν προειδοποιεί για σημαντικές καθυστερήσεις στις μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές σε Εφορία και ασφαλιστικά ταμεία αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.
«Κι όμως, η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τις δήθεν επιτυχίες της», λένε στη ΝΔ, εμμένοντας επίσης στην ανάδειξη του σκανδάλου που καταγγέλλουν στη ΔΕΠΑ, βάζοντας στο κάδρο έξι νυν και πρώην υπουργούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κι επισημαίνοντας επί τούτου πως ο πρώην, πλέον, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κατά του οποίου ασκήθηκε δίωξη, διορίστηκε επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Από την αξιωματική αντιπολίτευση επιμένουν, επίσης, και για τα θέματα της καθημερινότητας, θέλοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο να στριμώξουν την κυβέρνηση σε πολλαπλά μέτωπα. Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα ξεκινά μια νέα δράση της ΝΔ διά μέσου της Γραμματείας Στρατηγικού Σχεδιασμού του κόμματος και τη σύμπραξη του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Καραμανλής, με τον τίτλο «Εκτός Πλαισίου».
Πρόκειται για ζητήματα σχετικά με το δημόσιο χώρο, τον πολιτισμό, το κοινωνικό κράτος και τα προβλήματα της καθημερινότητας, με στόχο να γίνει διάλογος και να υποβληθούν προτάσεις από τους πολίτες, ειδικούς και δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς, προκειμένου αυτές να αξιοποιηθούν στο κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ. Η πρώτη από αυτές τις εκδηλώσεις που γίνεται σήμερα, με τη συμμετοχή του κ. Μητσοτάκη, αφορά τα ζώα συντροφιάς.
Μεγάλη σημασία δίδεται πάντως από την οδό Πειραιώς στην επικείμενη παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ για την Παιδεία, η οποία θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο και θα ανοίξει τον κύκλο αντίστοιχων θεματικών εκδηλώσεων για τις θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης και το πρόγραμμά της (π.χ. θα ακολουθήσει αντίστοιχη εκδήλωση για την Υγεία).
Αιχμή των προτάσεων για την Παιδεία, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την τριτοβάθμια εκπαίδευση, αποτελεί η αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, αλλά και η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου στη σημερινή μορφή του.

Του Αιμίλιου Περδικάρη

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις