Πολιτική

ΝΔ: Αντισυνταγματική η πρόταση Σπίρτζη για τα πρόστιμα – Η οδική ασφάλεια θέλει σχέδιο, όχι παιχνίδια

Ιδιαίτερα εθνικό ζήτημα χαρακτηρίζει την οδική ασφάλεια με ανακοίνωσή της η ΝΔ, και την καλεί να αναλάβει ευθύνες. Παράλληλα την κατηγορεί ότι αντιμετωπίζει το ζήτημα με προχειρότητα και τάσσεται κατά της πρότασης Σπίρτζη για τα πρόστιμα.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Η κυβέρνηση οφείλει, επιτέλους, να σοβαρευτεί και να συνειδητοποιήσει ότι η οδική ασφάλεια αποτελεί ένα ιδιαίτερα κρίσιμο εθνικό ζήτημα, για να το αντιμετωπίζει με τη γνωστή της προχειρότητα και επικοινωνιακά πυροτεχνήματα» αναφέρει η ΝΔ.

Η Πειραιώς υπενθυμίζει ότι τον περασμένο Μάρτιο, η κυβέρνηση είχε προαναγγείλει ότι σχεδιάζει αλλαγές στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και κατηγορεί τον κ. Σπίρτζη ότι επτά μήνες μετά, προκαλεί και πάλι σύγχυση.

«Η πρόταση Σπίρτζη “τα πρόστιμα να επιβάλλονται ανάλογα με το εισόδημα των πολιτών”, εκτός από κοινωνικά άδικη -καθώς τα αυξημένα πρόστιμα θα κληθούν να τα πληρώσουν μόνον οι νομοταγείς φορολογούμενοι που δηλώνουν όλα τα εισοδήματα τους- είναι και ευθέως αντισυνταγματική» τονίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και σημειώνει ότι έχει, εδώ και καιρό, καταθέσει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο συγκεκριμένων προτάσεων.

«Θα φέρει, επιτέλους, η κυβέρνηση στη Βουλή το θέμα για να το συζητήσουμε με τη σοβαρότητα που του αρμόζει; Η οδική ασφάλεια απαιτεί Εθνικό Σχέδιο, όχι μικροκομματικά παιχνίδια!» καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το ΠΑΣΟΚ «σφυροκοπά» Μητσοτάκη για τη ΔΕΘ: «Ζητά νέα τετραετία για όσα δεν έκανε, ημίμετρα και ακοστολόγητες υποσχέσεις»
Σφοδρή επίθεση της Χαριλάου Τρικούπη στον πρωθυπουργό μετά τις εξαγγελίες στη Θεσσαλονίκη - «Η αντίστροφη μέτρηση για την ήττα της ΝΔ έχει αρχίσει»
ΠΑΣΟΚ, ΓΡΑΦΕΙΑ
Τα μέτρα της ΔΕΘ σε δύο λεπτά: Από τον επενδυτικό λογαριασμό για τα νεογέννητα και το «Σπίτι μου 3» έως και τον κατώτατο των 1.000 ευρώ
Τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού κωδικοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι - Τις επόμενες μέρες η εξειδίκευση των παρεμβάσεων
Μητσοτάκης, 90ή ΔΕΘ
Οι σπόντες Μητσοτάκη κατά Τσίπρα με ένα τραγούδι: «Ωραία που τα λες, μα έλα που σε ξέρω»
Ο πρωθυπουργός έθεσε και το πολιτικό διακύβευμα της «τρίτης τετραετίας», τονίζοντας ότι «δεν ονειρεύομαι μία από τα ίδια, αλλά μία χώρα που θα γίνεται καλύτερη και μαζί της θα γινόμαστε όλοι μας καλύτεροι».
Κυριάκος Μητσοτάκης
9