Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

ΝΔ: Ερωτήματα και συνέχεια για την υπόθεση Λοΐζου – Χάθηκε το «ηθικό πλεονέκτημα» της κυβέρνησης

Νέα Δημοκρατία

Η παραίτηση της Μυρσίνης Λοΐζου από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ κάθε άλλο παρά κλείνει το ζήτημα που ανέκυψε με τη σύνταξη της μητέρας της και την καταδίκη της από τη Δικαιοσύνη, σύμφωνα με όσα λένε στη ΝΔ.

Αντιθέτως, βάζουν σειρά ερωτημάτων για τα οποία επιθυμούν καθαρές απαντήσεις από την κυβέρνηση, όπως: Ποιος ήταν αυτός που επέλεξε την κυρία Λοΐζου και με ποια κριτήρια για να είναι υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Αν γνώριζε ο Αλέξης Τσίπρας την καταδίκη της για την παράνομη είσπραξη της σύνταξης της μητέρας της, όταν την υποδέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου. Αν είχε επικοινωνήσει με την κυρία Λοΐζου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, όταν ψευδώς και δημοσίως υποστήριξε ότι δεν πήρε τα χρήματα που της καταβάλλονταν επί 69 μήνες.

Αυτό που θεωρούν ούτως ή άλλως στη ΝΔ είναι πως για μία ακόμη φορά η κυβέρνηση και κατ’ επέκταση ο ΣΥΡΙΖΑ χάνουν το λεγόμενο «ηθικό πλεονέκτημα» και πως δεν μπορεί στη συγκεκριμένη περίπτωση να περιοριστεί η απάντηση της κυβέρνησης σε κριτική για το παλιό πολιτικό σύστημα και τα πεπραγμένα του. Αυτός είναι κι ο λόγος για τον οποίο ζητάνε στην οδό Πειραιώς επιτακτικά απαντήσεις από την πλευρά της κυβέρνησης για την υπόθεση Λοΐζου.

Παράλληλα, επισημαίνουν πως η ίδια στην επιστολή της παραίτησής της θεώρησε περιττό να ζητήσει έστω και μία «συγγνώμη», ενώ το ζήτημα στην ουσία είχε ξεκινήσει πολύ νωρίτερα και συγκεκριμένα με τις αναρτήσεις της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την υποστήριξη μεταξύ άλλων της βίας και της τρομοκρατίας.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις