Πολιτική

ΝΔ: Έτοιμοι για το συνέδριο, βλέπουν εκλογές σύντομα – Γιατί είναι ενοχλημένοι με τον Τσίπρα

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η προετοιμασία στη ΝΔ για το συνέδριο του κόμματος που ανοίγει την αυλαία του την επόμενη Παρασκευή. Το συνέδριο έχει αρκετές ιδιαιτερότητες και συμβολισμούς, κορυφαίος εκ των οποίων είναι το γεγονός ότι, κατά πώς δείχνουν τα πράγματα, είναι το τελευταίο με τη ΝΔ στην αντιπολίτευση.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα θέσει τα στελέχη και τον κομματικό μηχανισμό σε εκλογική ετοιμότητα, καθώς στην οδό Πειραιώς βλέπουν ακόμη και ενδεχόμενο εκλογών το Φεβρουάριο ή Μάρτιο, ύστερα από τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις Ζάεφ για τη συμφωνία των Πρεσπών.
Χθες συνεδρίασε και η οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου, υπό την προεδρία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη που έχει επιφορτιστεί με αυτό το έργο. Σε δημόσια παρέμβασή του επισήμανε την ανάγκη της ενότητας για τη ΝΔ, ενώ δημοσιοποιήθηκε και το ακριβές πρόγραμμα του τριημέρου του συνεδρίου, στο οποίο, εκτός βέβαια από τον κ. Μητσοτάκη, θα μιλήσουν οι αντιπρόεδροι της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης και Άδωνις Γεωργιάδης, ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Κομισιόν, Μάνφρεντ Βέμπερ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς και άλλοι.
Οι εργασίες του συνεδρίου θα κλείσουν την επόμενη Κυριακή (16/12) με την εκλογή της νέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ. Αναμένονται μεγάλες αλλαγές, δεδομένου πως όσοι θα είναι υποψήφιοι βουλευτές δεν θα θέσουν υποψηφιότητα, ενώ στη θέση του γραμματέα θα παραμείνει, λόγω της εκλογικής ετοιμότητας, ο Λευτέρης Αυγενάκης.
Στην οδό Πειραιώς, πάντως, εξακολουθεί να υπάρχει έντονη ενόχληση για τον Αλέξη Τσίπρα και την απόφασή του να πραγματοποιήσει προεκλογική ομιλία στη Θεσσαλονίκη την ημέρα και ώρα κατά την οποία θα ξεκινήσει το συνέδριο της ΝΔ, με ομιλία του κ. Μητσοτάκη. Αυτό που λένε «γαλάζια» στελέχη είναι πως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις, όπως το συνέδριο της ΝΔ, να μην υπάρχει δραστηριότητα από την άλλη πλευρά, ακριβώς για να μην μετατρέπεται σε επικοινωνιακή μάχη. Όμως, στην πολιτική και μάλιστα μέσα στο άκρως πολωτικό κλίμα που θα επικρατήσει ως τις εκλογές δεν υπάρχουν fair play κι αυτό το γνωρίζουν στη ΝΔ – άλλο τι λένε…

Του Αιμίλιου Περδικάρη

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης: «Κομματικά εγκάθετοι όσοι πυρπολούν τον διάλογο με τον Μητσοτάκη – Η αστυνομία θα επιβάλει τον νόμο στα μπλόκα»
«Σε καμία πολιτεία δεν μπορεί το κράτος να ρυμουλκήσει τρακτέρ. Αυτός είναι και ο λόγος που προβάλλουν με αυτόν τον τρόπο - δεν θέλω να τον χαρακτηρίσω - τα αιτήματά τους»
Παύλος Μαρινάκης
Κυβερνητικές πηγές για το νέο «όχι» των αγροτών: Η κοινωνία δεν έχει άλλο χρόνο – Σε περίπτωση κλιμάκωσης κινητοποιήσεων, μόνες αρμόδιες είναι οι αρχές
«Όποιος πιστεύει στο δίκαιο των αιτημάτων του και σε κάποια λύση, προσέρχεται στο διάλογο» τονίζουν οι ίδιες πηγές
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI 109
Η Καρυστιανού να παραιτηθεί από πρόεδρος του Συλλόγου των Τεμπών, ζήτησε το ΔΣ: «Θα το κάνω αν μου ζητηθεί σε συνέλευση»
«Ο λόγος που δεν παραιτούμαι από μόνη μου είναι ότι εγώ παραμένω πιστή σ' αυτά που πορίζει ο σύλλογος, ως προς τον σκοπό της δημιουργίας και της ύπαρξής του»
Η Μαρία Καρυστιανού 53