Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

ΝΔ: Έτσι σχολιάζει τη δημοσκόπηση του ΠΑΜΑΚ

ΝΔ: Έτσι σχολιάζει τη δημοσκόπηση του ΠΑΜΑΚ
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Τη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, σχολιάζει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

Όπως αναφέρει για τη δημοσκόπηση:

“Σε μια ακόμη μέτρηση καταγράφεται η μεγάλη υπεροχή του Κυριάκου Μητσοτάκη έναντι του Αλέξη Τσίπρα ως προς τις εμφανίσεις των δυο Πολιτικών Αρχηγών στη Δ.Ε.Θ.

Στη μέτρηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας καταγράφεται, για άλλη μια φορά, το μεγάλο ποσοστό της κοινής γνώμης που δεν είναι ικανοποιημένο από την Κυβέρνηση και πιστεύει ότι υπάρχουν καλύτερες εναλλακτικές (6/10).

Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών (85%) θεωρεί ότι η Κυβέρνηση θα πάρει και νέα μέτρα.

Επίσης, το ισχυρό πολιτικό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας στην πρόθεση ψήφου με μεγάλη διαφορά, φτάνει στο 13%.

Τέλος, η πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών ζητούν την παραίτηση του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας για τις ευθύνες που έχει για την μόλυνση του Σαρωνικού και των ακτών της Αττικής”.

Η δημοσκόπηση του ΠΑΜΑΚ

Σύμφωνα με τα στοιχεία από τη δημοσκόπηση του ΠΑΜΑΚ, στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία εμφανίζει προβάδισμα 13 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του κυβερνώντος κόμματος. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη αναδεικνύεται σε τρίτη πολιτική δύναμη σε πεντακομματική Βουλή.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 30,5% (έναντι 33% στην προηγούμενη σφυγμομέτρηση). Ο ΣΥΡΙΖΑ 17,5% (από 15%), 7,5% σημειώνει η ΔΗΣΥ (από 6%), 7% η ΧΑ (σταθερό), 6,5% καταγράφει το ΚΚΕ (έναντι 7,5% στην προηγούμενη σφυγμομέτρηση), 2% η Ένωση Κεντρώων (από 2,5%) 2% οι ΑΝΕΛ (σταθερό), 1% Το Ποτάμι (από 2%) «άλλο κόμμα» δηλώνει το 8,5% των ερωτηθέντων, ενώ 16,5% δηλώνει «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».

[pdf-embedder url=”https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2017/09/dimoskopisi-1.pdf” title=”dimoskopisi”]

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις