Πολιτική

ΝΔ για 21η Απριλίου: Τιμούμε όσους συνέβαλαν στον αντιδικτατορικό αγώνα

Το δικό της μήνυμα για την "μαύρη" επέτειο της 21ης Απριλίου έστειλε η Νέα Δημοκρατία.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει πως η 21η Απριλίου θυμίζει σε όλους τις θλιβερές στιγμές της ελληνικής ιστορίας.

Αναφέρει επίσης πως η ΝΔ τιμά όλους όσοι αντιστάθηκαν στο καθεστώς των συνταγματαρχών, και συνέβαλαν στον αντιδικτατορικό αγώνα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Η επέτειος της 21ης Απριλίου θυμίζει σε όλους θλιβερές στιγμές της ελληνικής ιστορίας. Εποχές πολιτικής ανωμαλίας, υπονόμευσης των θεσμών, εθνικού και κοινωνικού διχασμού. Η αποφυγή ανάλογων φαινομένων στις μέρες μας αποτελεί θεμελιώδη δημοκρατική υποχρέωση κάθε κόμματος και κάθε πολίτη.

Τιμούμε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες από όλο το πολιτικό φάσμα που αντιστάθηκαν στο καθεστώς των συνταγματαρχών και συμμετείχαν στον αντιδικτατορικό αγώνα. Αλλά και όλους όσοι έχτισαν μια σταθερή Δημοκρατία και συνέβαλαν στο να βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα σε όλους τους θεσμούς των δημοκρατικών Κρατών της ηπείρου μας.

Η Νέα Δημοκρατία και ο ιδρυτής της, Κωνσταντίνος Καραμανλής, ήταν οι πρωτεργάτες αυτού του επιτεύγματος. Ο αγώνας, όμως, για την προάσπιση και την εμβάθυνση της Δημοκρατίας είναι συνεχής. Τιμώντας τις αξίες και την πολιτική παρακαταθήκη της, η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει τον αγώνα εναντίον κάθε ολοκληρωτισμού και υπέρ της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Υπουργείο Εξωτερικών για επιθέσεις σε χριστιανική κοινότητα στη Συρία: Παρακολουθούμε στενά την υπόθεση
Η Αθήνα ζητεί την ταχεία υλοποίηση έρευνας, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη για ειρηνική και συμπεριληπτική μετάβαση που θα διασφαλίζει τα δικαιώματα όλων των Σύρων
Υπουργείο Εξωτερικών
Επικοινωνία Γεραπετρίτη με Αραγτσί για τη Μέση Ανατολή: Αδιανόητο το Ιράν να θεωρεί την Ελλάδα εχθρική χώρα
Ο ΥΠΕΞ επεσήμανε ότι πολλά ελληνικά πλοία βρίσκονται εγκλωβισμένα στον Περσικό Κόλπο, υπογραμμίζοντας πως πρέπει να υπάρξει ασφάλεια για τα πλοία και τα πληρώματα τους
Γιώργος Γεραπετρίτης 22
Συνέδριο ΠΑΣΟΚ: Καθαρό «όχι» στη συγκυβέρνηση με τη ΝΔ, χωρίς μεγάλες εντάσεις η δεύτερη ημέρα
Οι παρεμβάσεις κορυφαίων στελεχών και πρώην προέδρων κινήθηκαν στον άξονα της πολιτικής αυτονομίας, ενώ οι καταστατικές αλλαγές προκάλεσαν ηπιότερες από τις αναμενόμενες αντιδράσεις
Ανδρουλάκης και Δούκας