Πολιτική

ΝΔ για 26 χρόνια από το θάνατο του Κωνσταντίνου Καραμανλή: Σφράγισε την επιστροφή της Δημοκρατίας

Σήμερα Τρίτη 23 Απριλίου, συμπληρώνονται 26 χρόνια από τον θάνατο του Κωνσταντίνου Καραμανλή και η Νέα Δημοκρατία τιμά τη μνήμη του πολιτικού που επηρέασε την περίοδο της Μεταπολίτευσης στην Ελλάδα.

Στην ανακοίνωση της ΝΔ για την επέτειο θανάτου Κωνσταντίνου Καραμανλή, τονίζεται πως ήταν αυτός που άλλαξε την πορεία της σύγχρονης Ελλάδας. Γίνεται μάλιστα αναφορά και στις Ευρωεκλογές, επισημαίνοντας πως εξακολουθεί να είναι επίκαιρη η κορυφαία επιλογή του Κωνσταντίνου Καραμανλή: αυτήν της Ευρώπης και του δυτικού δημοκρατικού κόσμου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Σαν σήμερα, πριν από 26 χρόνια, ο Ελληνισμός αποχαιρετούσε τον ηγέτη που άλλαξε την πορεία της σύγχρονης Ελλάδας, Κωνσταντίνο Καραμανλή. Τον πολιτικό ο οποίος σφράγισε με την παρουσία του την επιστροφή της Δημοκρατίας και την ένταξη του τόπου στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Ενώ με την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας, άνοιξε τον δρόμο για την ενότητα και τη συλλογική προκοπή της κοινωνίας μας.

Στα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης, περίοδο κατά την οποία η προσωπική διαδρομή του Κωνσταντίνου Καραμανλή ταυτίστηκε όσο ποτέ με τη διαδρομή της χώρας, η σκέψη μας επιστρέφει στα διδάγματά του. Στην αλήθεια, τον ορθό λόγο και την τόλμη που διέκριναν το έργο του. Δίπλα στον κοινωνικό προσανατολισμό. Την πίστη στην ανάπτυξη. Και την προσήλωση στο καθήκον για μια Πατρίδα ασφαλή και περήφανη.

Αυτές τις αρχές διατηρούμε και ανανεώνουμε στις μέρες μας, τιμώντας τη μνήμη του ιστορικού ηγέτη. Πολύ περισσότερο εν όψει Ευρωεκλογών, που κάνουν επίκαιρη την κορυφαία του επιλογή: αυτήν της Ευρώπης και του δυτικού δημοκρατικού κόσμου. Μένουμε πιστοί, λοιπόν, στην τροχιά ευθύνης και προόδου που εκείνος χάραξε. Ώστε με σίγουρα βήματα να οικοδομήσουμε τη νέα Ελλάδα στη νέα Ευρώπη του αύριο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης στο Breitbart: «Ο Τραμπ θα περάσει καλά στην Ελλάδα, είμαστε περήφανοι για τη φιλοξενία μας και ελπίζουμε να συμφωνήσει με το Ιράν»
Όσα είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός για Τραμπ, Ιράν, Γάζα και τις έρευνες των Exxon Mobil και Chevron στην χώρα - Η συνέντευξή του στο Breitbart News, στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών
Κυριάκος Μητσοτάκης 6
Μαρινάκης κατά Ανδρουλάκη για το «ντιλάρισμα» με τους «13» του ΟΠΕΚΕΠΕ: «Όσο και αν πιέζεται από τις δημοσκοπήσεις, δεν πρέπει να ξεχνά τον θεσμικό του ρόλο»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγορεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για διαστρέβλωση και πολιτική πίεση
Παύλος Μαρινάκης
Νέα σύγκρουση ΠΑΣΟΚ – Μαξίμου για τους «13» του ΟΠΕΚΕΠΕ: «Μαζεύει το χάσμα» απαντά στη ΝΔ η Χαριλάου Τρικούπη
Η αξιωματική αντιπολίτευση ανεβάζει εκ νέου τους τόνους, βλέποντας προσπάθεια εσωτερικής πυρόσβεσης στο κυβερνητικό στρατόπεδο μετά τις βολές κατά Σκέρτσου
Τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη