Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

ΝΔ για διώξεις σχετικά με την φονική πυρκαγιά στο Μάτι: Έκθετη η κυβέρνηση Τσίπρα

ΝΔ για διώξεις σχετικά με την φονική πυρκαγιά στο Μάτι: Έκθετη η κυβέρνηση Τσίπρα

Η ΝΔ στρέφει τα βέλη της στην κυβέρνηση επειδή “από την πρώτη στιγμή προσπάθησε με χυδαίο τρόπο να συγκαλύψει τις πολιτικές της ευθύνες”

Δικαιωμένη για την μελέτη που είχε αναθέσει σε ειδικούς επιστήμονες για την πυρκαγιά στο Μάτι και η οποία κατέληγε στο συμπέρασμα πως “αν οι αρμόδιοι είχαν εγκαίρως διατάξει την εκκένωση της πόλης, δεκάδες συμπολίτες μας θα είχαν σωθεί”, δηλώνει η Νέα Δημοκρατία.

Με αφορμή δε την άσκηση ποινικών διώξεων για τον τραγικό θάνατο 100 ανθρώπων, η Νέα Δημοκρατία στρέφει τα πυρά της στην κυβέρνηση, που -όπως λέει χαρακτηριστικά η αξιωματική αντιπολίτευση- “από την πρώτη στιγμή προσπάθησε με χυδαίο τρόπο να συγκαλύψει τις πολιτικές της ευθύνες”.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Η Νέα Δημοκρατία από την πρώτη στιγμή ανέθεσε σε ειδικούς επιστήμονες την έρευνα για τα αίτια της ανείπωτης τραγωδίας στο Μάτι και εκείνοι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι “αν οι αρμόδιοι είχαν εγκαίρως διατάξει την εκκένωση της πόλης, δεκάδες συμπολίτες μας θα είχαν σωθεί”.

Η Δικαιοσύνη σήμερα ασκώντας ποινικές διώξεις κατά συγκεκριμένων προσώπων επιβεβαιώνει πλήρως αυτό το πόρισμα. Κυρίως όμως εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση Τσίπρα, η οποία από την πρώτη στιγμή προσπάθησε με χυδαίο τρόπο να συγκαλύψει τις πολιτικές της ευθύνες».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις