Πολιτική

ΝΔ για Ισπανικές εκλογές: Ο τυχοδιωκτισμός του κ. Τσίπρα δεν γνωρίζει σύνορα

Οι «πανηγυρισμοί» του πρωθυπουργού για το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ισπανία, σχολιάστηκαν από τη ΝΔ.

«Ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός του κ. Τσίπρα δεν γνωρίζει σύνορα. Την ώρα που το πολιτικό αδελφάκι του ΣΥΡΙΖΑ, οι Podemos, καταποντίστηκαν στις ισπανικές εκλογές, εκείνος πανηγυρίζει για τη νίκη του… Ισπανικού ΠΑΣΟΚ και την άνοδο της ισπανικής ακροδεξιάς». Αυτό επισημαίνει η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Σοφία Ζαχαράκη σε σημερινή δήλωσή της.

«Μέχρι να αποφασίσει ο κ. Τσίπρας ποιον ακριβώς στηρίζει στην Ευρώπη, του θυμίζουμε ότι στις 26 Μαΐου θα κριθεί από τους Έλληνες, οι οποίοι εδώ και 4,5 χρόνια πληρώνουν τα ψέματα και την παταγώδη αποτυχία του», προσθέτει η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

Δείτε τη δήλωση της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, Σοφίας Ζαχαράκη:

Χθες ο πρωθυπουργός με αναρτήσεις του στο Twitter έκανε λόγο για «επικράτηση των προοδευτικών δυνάμεων» στην Ισπανία, χωρίς να κάνει καμία αναφορά στην εκλογική «καθίζηση» των Podemos, που θεωρείται «αδελφό κόμμα» του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται πως ο επικεφαλής των Podemos, Πάμπλο Ιγκλέσιας, είχε εμφανιστεί στην προεκλογική ομιλία του κ. Τσίπρα στο Σύνταγμα, στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, οπότε και είχε ακουστεί το σύνθημα «ΣΥΡΙΖΑ – Podemos – Venceremos».

tsipra iglesias

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μήνυση κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου από τη δημοσιογράφο Βασιλική Πολύζου για συκοφαντική δυσφήμηση
Η προσφυγή συνδέεται με δηλώσεις της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, ενώ στο επίκεντρο βρίσκονται οι ισχυρισμοί της ενάγουσας για συνεργασία και ανεξόφλητα τιμολόγια περίπου 16.000 ευρώ
Ζωή Κωνσταντοπούλου 14
Γιώργος Γεραπετρίτης από Γενεύη: «Σοβαρές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων» στα υπό ρωσική κατοχή εδάφη
Στην 61η Σύνοδο του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, ο ΥΠΕΞ ζήτησε στήριξη του θεσμού εν μέσω κρίσης ρευστότητας και παρουσίασε την ελληνική υποψηφιότητα για το Συμβούλιο την περίοδο 2028–2030
Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης στο Σ.Α. του ΟΗΕ
Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Νέα Δημοκρατία απορρίπτει ποινικές ευθύνες για Μάκη Βορίδη και Λευτέρη Αυγενάκη στο πόρισμά της
Η πλειοψηφία κάνει λόγο για διαχρονικά και διακομματικά προβλήματα στον Οργανισμό, υπερασπίζεται τη σύσταση Εξεταστικής αντί Προανακριτικής και προβάλλει την έκταση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας ως ένδειξη «πλήρους διερεύνησης»
Οι Λευτέρης Αυγενάκης και Μάκης Βορίδης
Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Το ΠΑΣΟΚ ζητεί Προανακριτική για Βορίδη και Αυγενάκη
Στην πορισματική του έκθεση, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλογίζει στην κυβερνητική πλειοψηφία «συγκάλυψη» και κάνει λόγο για σοβαρές ενδείξεις ποινικών ευθυνών των δύο πρώην υπουργών
Συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ