Πολιτική

ΝΔ για Novartis: Στο στόχαστρο Τσίπρας, Πολάκης και εισαγγελείς

Την αίσθηση ότι η υπόθεση Novartis εξελίσσεται σε φιάσκο για την κυβέρνηση – τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις «αποκαλύψεις» για χρηματισμούς πολιτικών προσώπων –δημιουργούν στα στελέχη της ΝΔ οι εξελίξεις με τον πρώην, πλέον, προστατευόμενο μάρτυρα, Νίκο Μανιαδάκη.

Οι άμεσα εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, Αντώνης Σαμαράς και Άδωνις Γεωργιάδης αντέδρασαν σε προσωπικό επίπεδο και σε υψηλούς τόνους, ενώ επισήμως η ΝΔ βάζει πέντε ερωτήματα για την υπόθεση Novartis. Ερωτήματα που δεν αφορούν μόνο στους ισχυρισμούς Μανιαδάκη, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο οι εισαγγελικές αρχές χειρίστηκαν τη διερεύνηση της υπόθεσης – αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι υπήρξαν, ενδεχομένως, κυβερνητικές πιέσεις, αλλά και γενικότερες αστοχίες που έπληξαν την αξιοπιστία της ίδιας της έρευνας.

[read4more]

Συγκεκριμένα, η ΝΔ ζητάει από την κυβέρνηση απαντήσεις για το αν ισχύουν ή όχι όσα είπε ο κ. Μανιαδάκης περί πιέσεων από την Εισαγγελία Διαφθοράς προκειμένου να ενοχοποιήσει τους Αντώνη Σαμαρά, Άδωνι Γεωργιάδη και Γιάννη Στουρνάρα. Εάν ο κ. Μανιαδάκης βρέθηκε ξαφνικά κατηγορούμενος, διότι αρνήθηκε να ενοχοποιήσει τα εν λόγω πρόσωπα. Εάν η Εισαγγελία Διαφθοράς ενέταξε τον κ. Μανιαδάκη σε καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα, μολονότι γνώριζε ότι υπήρχαν καταγγελίες σε βάρος του, οπότε απαγορευόταν αυτή η εξέλιξη. Εάν πράγματι οι προστατευόμενοι μάρτυρες, λόγω κακού συντονισμού των εισαγγελικών αρχών, γνώριζαν ο ένας τον άλλον. Και εάν ισχύει ότι ο κ. Μανιαδάκης, ενώ είχε ενημερώσει τις αρχές ότι θα μεταβεί στο εξωτερικό, ξαφνικά εμφανίστηκε ως επιτυχία της κυβέρνησης η «αποτροπή» της διαφυγής του.

Ο Αντώνης Σαμαράς στη δήλωσή του – μέσω Twitter – αναφέρει πως επιβεβαιώνεται η αρχική του εκτίμηση πως «πρόκειται για τη χειρότερη σκευωρία συκοφαντίας και σπίλωσης που έχει υπάρξει ποτέ». Και συμπληρώνει: «Είχα πει ότι “θα τους πάω ως το τέλος”. Τώρα όλοι καταλαβαίνουν γιατί…». Με αντίστοιχο τρόπο αντέδρασε ο Άδωνις Γεωργιάδης, εγκαλώντας μεταξύ άλλων τους Αλέξη Τσίπρα και Παύλο Πολάκη για εσχάτη προδοσία.

Ο κ. Πολάκης, άλλωστε, βρίσκεται στο στόχαστρο της ΝΔ, με αφορμή τις αναρτήσεις του στο Facebook για την ίδια υπόθεση και τις έμμεσες απειλές του κατά δικαστικών λειτουργών. Από την οδό Πειραιώς συνδέουν μάλιστα τις προκλήσεις Πολάκη με τη βόλτα του – αδειούχου από τις φυλακές – Δημήτρη Κουφοντίνα στο κέντρο της Αθήνας (σ.σ.: για την οποία αντέδρασε, μάλιστα, με ανάρτησή του στο Twitter και ο Κυριάκος Μητσοτάκης), αλλά και με τη δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Κυρίτση ότι «μπορεί να γίνουν εκλογές το 2019, μπορεί και όχι».

Συνδετικός κρίκος των υποθέσεων, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΝΔ, είναι ο Αλέξης Τσίπρας: «Όλα όσα εξελίχθηκαν, είναι απλά το είδωλο του κ. Τσίπρα στον καθρέφτη του. Μόνο που οι πολίτες το γνωρίζουν πια και είτε το θέλει είτε όχι, δεν θ’ αργήσουν να του δώσουν την απάντησή τους», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΝΔ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης στο Breitbart: «Ο Τραμπ θα περάσει καλά στην Ελλάδα, είμαστε περήφανοι για τη φιλοξενία μας και ελπίζουμε να συμφωνήσει με το Ιράν»
Όσα είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός για Τραμπ, Ιράν, Γάζα και τις έρευνες των Exxon Mobil και Chevron στην χώρα - Η συνέντευξή του στο Breitbart News, στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών
Κυριάκος Μητσοτάκης 7
Μαρινάκης κατά Ανδρουλάκη για το «ντιλάρισμα» με τους «13» του ΟΠΕΚΕΠΕ: «Όσο και αν πιέζεται από τις δημοσκοπήσεις, δεν πρέπει να ξεχνά τον θεσμικό του ρόλο»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγορεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για διαστρέβλωση και πολιτική πίεση
Παύλος Μαρινάκης
Νέα σύγκρουση ΠΑΣΟΚ – Μαξίμου για τους «13» του ΟΠΕΚΕΠΕ: «Μαζεύει το χάσμα» απαντά στη ΝΔ η Χαριλάου Τρικούπη
Η αξιωματική αντιπολίτευση ανεβάζει εκ νέου τους τόνους, βλέποντας προσπάθεια εσωτερικής πυρόσβεσης στο κυβερνητικό στρατόπεδο μετά τις βολές κατά Σκέρτσου
Τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη