Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

ΝΔ για προκαταρκτική Novartis: Μια και όχι δέκα κάλπες για την ψηφοφορία

Novartis

Μια κάλπη και όχι δέκα όπως εισηγείται ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης θα ζητήσει η ΝΔ να στηθούν στην Βουλή την ημέρα της συζήτησης και της ψηφοφορίας για την σύσταση προακαρκτικής επιτροπής για την υπόθεση της Novartis.

«Η δική μας εισήγηση και θα επιμείνουμε είναι μια κάλπη και όχι δέκα την Τετάρτη γιατί το βασικό ζητούμενο είναι η σύσταση της προκαταρκτικής επιτροπής. Αν επιμείνει ΣΥΡΙΖΑ; Θα το δούμε», είπε μιλώντας στους δημοσιογράφους ανώτατη κομματική πηγή της ΝΔ.

Πρόσθεσε ότι: «Εμείς λέμε ναι στην επιτροπή, αυτή είναι η πολιτική μας δέσμευση και ότι δεν θέλουμε να μείνει τίποτα αναπάντητο. Να γίνει διεξοδικά και να δοθεί η δυνατότητα σε κατηγορούμενους να απαντήσουν.

Ταυτόχρονα, όμως, δεν παρέλειψε να επαναλάβει όσα ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, είπε νωρίτερα σήμερα ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ότι δηλαδή υπάρχει ζήτημα με την «ποιότητα της Δημοκρατίας», θέμα που η ΝΔ θα συνεχίσει να αναδεικνύει το επόμενο διάστημα.

«Υπάρχει σκάνδαλο NOVARTIS, είναι ένα σκάνδαλο που αφορά πολλές χώρες, ένα σκάνδαλο που αφορά την ίδια τη φαρμακευτική δαπάνη, τις υπερσυνταγογραφήσεις και το δίκτυο των γιατρών, αλλά η ΝΔ είναι εκείνη που μάζεψε δραστικά τις υπερβάσεις που είχαν γίνει και όταν η κυβέρνηση της ΝΔ έκανε αυτή το μάζεμα, ο κ. Τσίπρας ήταν στα κάγκελα και δήλωνε κατά των μειώσεων» τόνισε ίδια πηγή, η οποία επέμεινε, όμως, ότι τα φαινόμενα της «τοξικότητας» στο πολιτικό πεδίο επηρεάζουν και την εξωτερική πολιτική και την οικονομία.

Για το αίτημα της σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για τον Πάνο Καμμένο η ίδια πηγή είπε πως θα κατατεθεί σύντομα.

Για τα ελληνοτουρκικά είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει να κουβεντιάσει τίποτα με τον κ. Καμμένο. «Αν έχει κάτι να του πει κάποιος, αυτός είναι ο πρωθυπουργός», είπε.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις