Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

ΝΔ για Σαουδική Αραβία: “Εκτεθειμένοι Καμμένος – Τσίπρας”

ΝΔ Σαουδική Αραβία Καμμένος Τσίπρας

Φουλ επίθεση από τη ΝΔ για τα όπλα στη Σαουδική Αραβία! Οι “ακόμα πιο εκτεθειμένοι Τσίπρας – Καμμένος” και η στάση του Νίκου Φίλη.

Η απόφαση της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της Βουλής να αναιρέσει κατά πλειοψηφία τη σύμφωνη γνώμη που είχε δώσει για την πώληση πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, αποτελεί το νέο πεδίο… μάχης.

Click4more: Ανακλήθηκε το “ναι” για τα όπλα στη! Νέα πυρά Φίλη! “Ήταν λάθος, εκτεθήκαμε ηθικοπλαστικά”!

Με την αντιπολίτευση να επιτίθεται. Και την κυβέρνηση να αμύνεται, εκτός από τον… Νίκο Φίλη, ο οποίος και πάλι άναψε φωτιές!

Η ΝΔ επιτίθεται στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, με μια επιθετική ανακοίνωση.

Μια ανακοίνωση με την οποία διατηρεί το ζήτημα στην επιφάνεια.

Στο “στόχαστρο” της ΝΔ για Σαουδική Αραβία Καμμένος και Τσίπρας

Από το Γραφείο Τύπου της ΝΔ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Μετά τη σημερινή απόφαση της Επιτροπής Εξοπλισμών της Βουλής ο κ. Πάνος Καμμένος είναι ακόμη πιο εκτεθειμένος.

Για πρώτη φορά η Επιτροπή Εξοπλισμών ακυρώνει μια γνωμοδότησή της αναγνωρίζοντας έτσι την ύπαρξη σκανδάλου στην υπόθεση πώλησης όπλων μέσω του μεσάζοντα-λαθρέμπορου Β. Παπαδόπουλου στη Σαουδική Αραβία.

Βαρύτατα εκτεθειμένος είναι και ο κ. Τσίπρας που εξακολουθεί να καλύπτει τον συναρχηγό του, ο οποίος έφτασε στο σημείο να υποβάλλει ακόμη και πλαστά έγγραφα στην βουλή σε μια απεγνωσμένη προσπάθειά του να συγκαλύψει τη σκοτεινή υπόθεση στην οποία πρωταγωνιστεί.

Την απόπειρα συγκάλυψης του σκανδάλου φανερώνει και η σημερινή επιλογή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ να αναιρέσουν την προηγούμενη απόφασή τους, η οποία, όπως παραδέχθηκε ακόμη και ο κ. Φίλης, εκθέτει την Κυβέρνηση ηθικά και πολιτικά.

Η Νέα Δημοκρατία δεν θα νομιμοποιήσει τη διαδικασία συγκάλυψης και θέτει συγκεκριμένα ερωτήματα που θέλει δεν θέλει η Κυβέρνηση θα απαντηθούν.

Πόσο μάλλον όταν ακόμη και η κυβερνητική πλειοψηφία εισηγούμενη την ακύρωση της συμφωνίας, αναγνωρίζει πλέον και τυπικά ότι η Ελλάδα έχασε 66 εκ. ευρώ εξαιτίας της επιμονής του Υπουργού Άμυνας κ. Καμμένου να χρησιμοποιήσει ως μεσάζοντα τον κ. Παπαδόπουλο».

Η απάντηση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας

“Η Νέα Δημοκρατία μέσα στον πανικό της, αντί να απολογηθεί επαναφέρει την υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας”, απάντησε το υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας στην ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στην απάντησή του, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναφέρει για την υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας ότι ισχύουν τα εξής:

– Δεν υπάρχει σύμβαση λόγω μη κατάθεσης ανέκκλητης πίστωσης από την πλευρά της Σαουδικής Αραβίας.

– Τη διακρατική σύμβαση “τίναξαν στον αέρα οι φίλοι του κ. Μητσοτάκη διά του κ. Σφακιανάκη” και

– Το θέμα της Υεμένης προέκυψε μετά το ψήφισμα στην Ευρωβουλή πριν μια εβδομάδα και το καταψήφισε η Νέα Δημοκρατία.

“Μεσάζοντες, πλαστά έγγραφα, λαθρέμπορους, offshore και αδήλωτα πόθεν έσχες έχει μόνο η Νέα Δημοκρατία”, προστίθεται στην απάντηση του υπουργείου

Φωτογραφίες αρχείου: Eurokinissi

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις