Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

ΝΔ για υπόθεση Γεωργιάδη: «Πρωτοφανής κανιβαλισμός του ΣΥΡΙΖΑ»

ΝΔ για υπόθεση Γεωργιάδη: «Πρωτοφανής κανιβαλισμός του ΣΥΡΙΖΑ»

Πολιτικό κανιβαλισμό καταλογίζει στην κυβέρνηση με αφορμή την υπόθεση του Νίκου Γεωργιάδη η ΝΔ, αποδίδοντας μάλιστα προσωπικές ευθύνες στον Αλέξη Τσίπρα.

«Από την στιγμή που δημοσιοποιήθηκε αυτή η υπόθεση προ τριών ετών, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα δημοσιογραφικά του παραμάγαζα επιχείρησαν να της προσδώσουν πολιτικά χαρακτηριστικά για προφανείς λόγους. Ο κ. Γεωργιάδης, από την πρώτη ώρα που του καταλογίστηκε ότι κατηγορείται για μία υπόθεση που δεν είχε καμία σχέση με την πολιτική του ιδιότητα, παραιτήθηκε αμέσως από τη Νέα Δημοκρατία, προκειμένου να μην την εμπλέξει καθ’ οιονδήποτε τρόπο. Αυτό έχει συμβεί εδώ και τρία χρόνια και επομένως είναι πρωτοφανής κανιβαλισμός του ΣΥΡΙΖΑ να επιχειρεί ακόμη και σήμερα να προσδώσει πολιτικό χαρακτήρα σε μία εν εξελίξει υπόθεση που δεν έχει τελεσιδικήσει», αναφέρουν μεταξύ άλλων πηγές της ΝΔ.

Επίσης, σημειώνουν ότι η ανακοίνωση του Μαξίμου προδικάζει την ενοχή Γεωργιάδη, παρά το γεγονός ότι καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό και εκκρεμεί η δίκη στο Εφετείο. «Η κυβέρνηση παραβίασε βάναυσα έναν νόμο που η ίδια ψήφισε προσφάτως και λέει ότι μέχρι να τελεσιδικήσει μια υπόθεση, είναι ανεπίτρεπτο ειδικά για τις δημόσιες αρχές -δηλαδή πρωτίστως την κυβέρνηση- να προσβάλλουν το τεκμήριο της αθωότητας σε οποιοδήποτε στάδιο μια δικαστική διαδικασίας πριν τελεσιδικήσει», σημειώνουν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές, προσθέτοντας ότι ο ίδιος ο κ. Γεωργιάδης υποστηρίζει πως πρόκειται για σκευωρία σε βάρος του.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις