Πολιτική

ΝΔ κατά Μαξίμου για την Χρυσή Αυγή: Πλήρης ταύτιση με τους νεοναζί

Αφορμή για την αντίδραση της ΝΔ ήταν ο χαρακτηρισμός της δίκης για την Χρυσή Αυγή ως «πολιτικής» σε non paper του Μεγάρου Μαξίμου.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας μπορεί να είναι ετεροχρονισμένη, αλλά είναι σε ιδιαίτερα οξείς τόνους κατά του Μεγάρου Μαξίμου.

Ετεροχρονισμένη γιατί αφορά στην επίσκεψη της συντρόφου του πρωθυπουργού, Μπέτυς Μπαζιάνα, στη δίκη της Χρυσής Αυγής, που έγινε στις 19 Απριλίου.

Με αφορμή αυτή την επίσκεψη το Μέγαρο Μαξίμου με ενημερωτικό σημείωμα γνωστοποιούσε πως η κυρία Μπαζιάνα «Επέλεξε να παραβρεθεί στο ακροατήριο μιας από τις πιο σημαντικές πολιτικές δίκες στη χώρα μας μετά τη μεταπολίτευση».

Αυτή η αναφορά σε «πολιτική δίκη» στάθηκε αφορμή για την οξύτατη επίθεση της Νέας Δημοκρατίας εναντίον του Μεγάρου Μαξίμου, καθώς το πρωθυπουργικό γραφείο δείχνει να «υιοθετεί» την τακτική της Χρυσής Αυγής, που μιλά για «πολιτική δίωξη».

Αναφέρει συγκεκριμένα η ΝΔ: «Οι συντάκτες των ανακοινώσεων του Μαξίμου προσέφεραν ένα ακόμη δώρο στους υπόδικους χρυσαυγίτες. Χαρακτήρισαν “πολιτική” τη δίκη της Χρυσής Αυγής, ταυτιζόμενοι έτσι πλήρως με την υπερασπιστική γραμμή της ναζιστικής οργάνωσης που ισχυρίζεται ότι τα μέλη της δεν διώκονται για τα εγκλήματα που διέπραξαν, αλλά για πολιτικούς λόγους».

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ φέρει την αποκλειστική ευθύνη για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση της δίκης της ΧΑ. Οι λόγοι είναι προφανείς, καθώς εδώ και 4 χρόνια συναλλάσσεται μαζί της. Απλά τώρα τους ομολογεί και το Μαξίμου», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ κάνει διακοπές στο Ιόνιο: Οι εντυπωσιακές εικόνες με τις φίλες της σε υπερπολυτελές καταμαράν
Σε στιγμιότυπα που ανέβασε στα social media, η ίδια η Κίμπερλι Γκιλφόιλ φάνηκε ιδιαίτερα χαρούμενη, δείχνοντας να απολαμβάνει τις ομορφιές της Ελλάδος και το ελληνικό φαγητό
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ κάνει διακοπές στο Ιόνιο: Οι εντυπωσιακές εικόνες με τις φίλες της σε υπερπολυτελές καταμαράν
12
Γεραπετρίτης σε Τουρκία: «Τέλος η παθητική διπλωματία» – Μήνυμα ισχύος για Αιγαίο, 12 μίλια και θαλάσσια πάρκα
Αναφορικά με τις σχέσεις με το Ισραήλ, τονίζει η ελληνική εξωτερική πολιτική είναι πολυεπίπεδη και διατηρεί ανοικτούς διαύλους τόσο με το Τελ Αβίβ όσο και με τον αραβικό κόσμο
Γιώργος Γεραπετρίτης 25
Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη τη Δευτέρα: «Ελλάδα 2.0», ακρίβεια, νέα σχολική χρονιά και χωροταξικά στην ατζέντα
Το υπουργικό συμβούλιο της Δευτέρας υπό τον πρωθυπουργό θα συνεδριάσει στις 11:30 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, με επτά θέματα στην ημερήσια διάταξη
Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη 9
Παύλος Μαρινάκης για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του Σταλινισμού και του Ναζισμού: Το μίσος δεν είναι ιδεολογία
«Δεν υπάρχει "σωστό" άκρο. Δεν υπάρχει αποδεκτό μίσος. Η δημοκρατία απαιτεί καθαρές θέσεις. Γιατί η ελευθερία, η αξιοπρέπεια και η ανθρώπινη ζωή δεν έχουν χρώμα»
Παύλος Μαρινάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα διατηρηθούν ισχυροί οι ρυθμοί ανάπτυξης το 2026 χάρη στη δημοσιονομική μας πολιτική, περισσότερα θα πούμε στη ΔΕΘ – Τι είπε για την Τουρκία
«Δεν μπορούμε να φορτώνουμε στα παιδιά μας λογαριασμούς που δημιουργήθηκαν στο παρελθόν» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του
Συνεδρίαση υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη του Υπουργικού Συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου. Πέμπτη 30 Ιουλίου 2026 (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI) 70
Παύλος Μαρινάκης: Όσα ακούσετε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, θα τα δείτε να γίνονται και πράξη
«Οι εκλογές πάνε για την άνοιξη του ‘27», ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, συμπληρώνοντας: «Η πολιτική είναι ένας μαραθώνιος και, από τη φύση της, πάντα κρύβει απρόοπτα»
Παύλος Μαρινάκης