Πολιτική

ΝΔ: Καταπέλτης κατά της κυβέρνησης για την τραγωδία στο Μάτι! «Το εισαγγελικό πόρισμα επιβεβαιώνει τις ευθύνες που συγκαλύπτουν»

Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επιστρέφει από τις ΗΠΑ, στη ΝΔ εστιάζουν και πάλι στην καθημερινότητα και τα εσωτερικά ζητήματα.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Επιλέγουν, ωστόσο, να «σηκώσουν» περισσότερο το ζήτημα του εισαγγελικού πορίσματος για την τραγωδία στο Μάτι, εκτιμώντας πως αφενός όλα τα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι στην κυβέρνηση γνώριζαν επισήμως για την ύπαρξη νεκρών από τις πρώτες ώρες της τραγωδίας, θέλοντας να συγκαλύψουν έως και σήμερα – όπως λένε στη ΝΔ – τις ευθύνες τους.

Αφετέρου τα στοιχεία και το περιεχόμενο του πορίσματος διαψεύδουν τον τότε υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, ο οποίος είχε δηλώσει ότι όλα έγιναν σωστά από την κυβέρνηση και τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους, καθώς οι πράξεις και παραλείψεις τους συνδέονται στο πόρισμα ως αίτιο κι αποτέλεσμα με τους θανάτους δεκάδων ανθρώπων.

Στο κάδρο μπαίνει, μάλιστα, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, καθώς 17 βουλευτές της ΝΔ κατέθεσαν επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Επικρατείας και κυβερνητικό εκπρόσωπο, με την οποία ζητούν ν’ απαντήσει για ποιο λόγο οργάνωσε την περιβόητη συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, κατά την οποία επιχείρησε μαζί με τους επιχειρησιακά υπεύθυνους να καταδείξουν ότι η φωτιά που προκάλεσε την τραγωδία ήταν αποτέλεσμα εμπρησμού – αξιοποιώντας, μάλιστα, «ευρήματα» από δορυφόρους και το Διαστημικό Οργανισμό του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής και του Νίκου Παππά.

Παράλληλα, η ΝΔ δημοσιοποίησε ένα δίλεπτο βίντεο, στο οποίο καταγράφονται οι αδυναμίες και οι παραλείψεις του κρατικού μηχανισμού, υποστηρίζοντας ότι όσα καταγράφονται στο εισαγγελικό πόρισμα εκθέτουν ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση κι ότι επιχειρείται ακόμη και σήμερα η συγκάλυψη των ευθυνών.

Κυρίως το βίντεο και η κριτική της ΝΔ εστιάζουν στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, με την υποσημείωση ότι ο Αλέξης Τσίπρας και οι υπουργοί του γνώριζαν για τους νεκρούς, αλλά και αξιοποιώντας το πόρισμα Συνολάκη καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι εάν λειτουργούσε στοιχειωδώς ο κρατικός μηχανισμός την ώρα της τραγωδίας, τότε είναι πιθανό να μη θρηνούσαμε σήμερα 100 νεκρούς. Επίσης, διαψεύδουν τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης ότι για την τραγωδία ευθύνεται η άναρχη δόμηση και οι πολεοδομικές παραβάσεις του παρελθόντος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρία Καρυστιανού για ΔΣΑ: «Ακύρωσαν εκδήλωση που θα μετά από παρέμβαση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για κομματικούς λόγους»
Η «Ελπίδα για τη Δημοκρατία» καταγγέλλει παρέμβαση συνδικαλιστών δικηγόρων που πρόσκεινται σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, μετά την αναδίπλωση για την παραχώρηση αίθουσας
Μαρία Καρυστιανού
Ο Μάκης Βορίδης πρόεδρος της Επιτροπής της Βουλής για τη Συνταγματική Αναθεώρηση - Πώς ψήφισαν τα κόμματα
Με 25 ψήφους ο Μάκης Βορίδης εκλέχθηκε πρόεδρος της Επιτροπής. Η Ευαγγελία Λιακούλη από το ΠΑΣΟΚ εκλέχθηκε αντιπρόεδρος και ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος από τον ΣΥΡΙΖΑ γραμματέας
Το προεδρείο της Επιτροπής της Βουλής για τη Συνταγματική Αναθεώρηση
Επιμένει ο Θεοχάρης για Σαμαρά: «Δεν ήταν δικός μου ο όρος ακροδεξιός, απλώς συμφώνησα»
Ο υφυπουργός Εξωτερικών επανήλθε στον χαρακτηρισμό για τον πρώην πρωθυπουργό, απέκλεισε πολιτικό κενό δεξιά της ΝΔ και άφησε αιχμές περί «προσωπικών κινήτρων» πίσω από τα σενάρια νέου κόμματος
Σαμαράς και Θεοχάρης
Ο ΔΣΑ αρνείται στην Καρυστιανού αίθουσα, που αρχικά έδωσε, για εκδήλωση – Το παρασκήνιο με την αφίσα και τις υπογραφές
Από την πλευρά της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία» εκφράστηκε έντονη δυσφορία, με στελέχη του κόμματος να υποστηρίζουν ότι η συζήτηση αφορά αποκλειστικά τη Δικαιοσύνη
Μαρία Καρυστιανού 10
Μαρινάκης: Αυτονόητος ο σεβασμός Μητσοτάκη σε Σαμαρά και Καραμανλή, αλλά η κριτική τους δεν είναι πάντα δίκαιη
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντά στα σενάρια για νέο κόμμα από τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ και απορρίπτει τα σενάρια αλλαγής πρωθυπουργού «στα γραφεία και στα καφέ»
Παύλος Μαρινάκης και Κυριάκος Μητσοτάκης
Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Εγώ ήξερα ότι το δίπλωμα στο παίρνουν όταν παραβιάζεις τον ΚΟΚ και όχι όταν χάνεις τις εκλογές
«Άλλοι αριθμοί, αλλά σε άλλες συνθήκες. Που είναι το success story; Μιλάω με αριθμούς. Οι φόροι ελαφρύνθηκαν. Ναι, αλλά για μια ελίτ. Για ένα 10% των Ελλήνων»
Αλέξης Τσίπρας 55