Πολιτική

ΝΔ: Καταπέλτης κατά της κυβέρνησης για την τραγωδία στο Μάτι! «Το εισαγγελικό πόρισμα επιβεβαιώνει τις ευθύνες που συγκαλύπτουν»

Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επιστρέφει από τις ΗΠΑ, στη ΝΔ εστιάζουν και πάλι στην καθημερινότητα και τα εσωτερικά ζητήματα.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Επιλέγουν, ωστόσο, να «σηκώσουν» περισσότερο το ζήτημα του εισαγγελικού πορίσματος για την τραγωδία στο Μάτι, εκτιμώντας πως αφενός όλα τα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι στην κυβέρνηση γνώριζαν επισήμως για την ύπαρξη νεκρών από τις πρώτες ώρες της τραγωδίας, θέλοντας να συγκαλύψουν έως και σήμερα – όπως λένε στη ΝΔ – τις ευθύνες τους.

Αφετέρου τα στοιχεία και το περιεχόμενο του πορίσματος διαψεύδουν τον τότε υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, ο οποίος είχε δηλώσει ότι όλα έγιναν σωστά από την κυβέρνηση και τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους, καθώς οι πράξεις και παραλείψεις τους συνδέονται στο πόρισμα ως αίτιο κι αποτέλεσμα με τους θανάτους δεκάδων ανθρώπων.

Στο κάδρο μπαίνει, μάλιστα, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, καθώς 17 βουλευτές της ΝΔ κατέθεσαν επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Επικρατείας και κυβερνητικό εκπρόσωπο, με την οποία ζητούν ν’ απαντήσει για ποιο λόγο οργάνωσε την περιβόητη συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, κατά την οποία επιχείρησε μαζί με τους επιχειρησιακά υπεύθυνους να καταδείξουν ότι η φωτιά που προκάλεσε την τραγωδία ήταν αποτέλεσμα εμπρησμού – αξιοποιώντας, μάλιστα, «ευρήματα» από δορυφόρους και το Διαστημικό Οργανισμό του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής και του Νίκου Παππά.

Παράλληλα, η ΝΔ δημοσιοποίησε ένα δίλεπτο βίντεο, στο οποίο καταγράφονται οι αδυναμίες και οι παραλείψεις του κρατικού μηχανισμού, υποστηρίζοντας ότι όσα καταγράφονται στο εισαγγελικό πόρισμα εκθέτουν ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση κι ότι επιχειρείται ακόμη και σήμερα η συγκάλυψη των ευθυνών.

Κυρίως το βίντεο και η κριτική της ΝΔ εστιάζουν στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, με την υποσημείωση ότι ο Αλέξης Τσίπρας και οι υπουργοί του γνώριζαν για τους νεκρούς, αλλά και αξιοποιώντας το πόρισμα Συνολάκη καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι εάν λειτουργούσε στοιχειωδώς ο κρατικός μηχανισμός την ώρα της τραγωδίας, τότε είναι πιθανό να μη θρηνούσαμε σήμερα 100 νεκρούς. Επίσης, διαψεύδουν τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης ότι για την τραγωδία ευθύνεται η άναρχη δόμηση και οι πολεοδομικές παραβάσεις του παρελθόντος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η ΕΛΑΣ για τον προϋπολογισμό: Η ανάπτυξη μένει στα χαρτιά και ο λογαριασμός στα νοικοκυριά
Φορολογικά έσοδα σε άνοδο, πιέσεις στα εισοδήματα και επενδύσεις που εξαρτώνται από το Ταμείο Ανάκαμψης συνθέτουν, κατά την ΕΛ.Α.Σ., μια διαφορετική εικόνα από εκείνη των κυβερνητικών εξαγγελιών
Αλέξης Τσίπρας, Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη (ΕΛΑΣ)
Ανδρουλάκης: Αν ο κόσμος μάς εμπιστευτεί η Ελλάδα μπορεί να γίνει κανονική ευρωπαϊκή χώρα
Σε ερώτηση για τις πιθανές μετεκλογικές συνεργασίες και τη σύγκλιση με άλλα κόμματα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι το κόμμα δίνει «τον αγώνα της κοινωνικής διεύρυνσης»
Νίκος Ανδρουλάκης
31
Τα Ellinika Hoaxes «ακτινογραφούν» όσα είπε η Μαρία Καρυστιανού: Τι απαντούν για υδραζίνη, ξυλόλια και βιοσυντονισμό
Στο μικροσκόπιο οι αναφορές της για τα Τέμπη και την «Κβαντική Ιατρική» - Τι υποστηρίζει το fact-checking μέσο για το «λαμπίκο», την πυρόσφαιρα και τις επίμαχες ουσίες
Μαρία Καρυστιανού 21
Εκδήλωση για τα 52 χρόνια ΝΔ: Μήνυμα νίκης Μητσοτάκη για τις εκλογές – Ηχηρές απουσίες, photo booth, κουίζ και μπασκετάκι
«Έχουμε μπροστά μας ακόμη μία δύσκολη αναμέτρηση», – Οι αναφορές του πρωθυπουργού στα λάθη, αιχμή για «σεμνότητα και ταπεινότητα» και τα πυρά κατά των «λαϊκιστών»
Κυριάκος Μητσοτάκης, εκδήλωση για 52 χρόνια Νέα Δημοκρατία
109